ARVE Error: id and provider shortcodes attributes are mandatory for old shortcodes. It is recommended to switch to new shortcodes that need only url
בדרך כלל אלו "שנדמה שהם לא מתאמצים" הם בדיוק אלו "שאת התרומה שלהם לא רואים בסטטיסטיקה". זה מה שמה שהיה יוצא דופן בתיירי הנרי. את הנון-שלאנס המופלא שלו ראו מצויין בסטטיסטיקה. הוא פשוט זרם יותר מהר משאחרים יכלו לרוץ.
הנה קטע שנשלח אלי הבוקר בגלל שהנרי מגיע למשחק באמירויות. כל 226 השערים של הנרי בארסנל.
60 Comments
Mr.cool
אגדה !
BY FAR השחקן הכי טוב בתולדות הפרמייר ליג
בשנות ה 2000 ראיתי אותו ב LIVE לפחות ב 30 משחקים,כולל כמה שבהם הוא פירק כמעט לבדו את יונייטד.
עבורי לפחות,ובראייה היסטורית,הוא בשקט בטופ 10 של הטובים בהיסטוריה.
אני מסכים למה שאתה כותב מכוון אחר. אם אנחנו שמים בצד את כל הניתוחים המלומדים שלנו ופשוט מסתכלים – פשוט משתמשים בחוש הראיה – אז הוא שם.
לא היה גבול לדימיון שלו
אפשר להגיד בשקט שהוא היה הסיוט של פרגי ( ובארטז ;ׂׂ) )
לי אישית לא כ"כ ברור איך זידאן ממוקם לפניו אצל הרבה אנשי כדורגל.יחד עם זאת, אני די בטוח שאצל פרגי הנרי ממוקם לפני דיזאן.
גפן – כי הרבה מאד אנשים חיים את הכדורגל רק סביב המשחקים הגדולים והטורנירים המכריעים – שזו נקודת מבט לגיטימית. מי שהולך כל שבוע למגרש או רואה כל שבוע את הקבוצה שלו מבין מה זה הנרי.
השחקן הראשון שפחדתי ממנו בתור אוהד יונייטד. יש מחליקים על הקרח, הנרי החליק על הדשא. הגדרה נהדרת "בחוש הראיה" בהחלט ארסנל שולחים אותו ואת ברקאמפ לטופ. אם שערוריית היד הייתה נגמרת אחרת, אולי הוא היה בטופ גם בלימודים של הכדורגל ולא רק בתצוגות יופי.
כי אין לא אופי של ווינר, כי הוא לא נלחם ובחיים לא עשה הגנה!
מצטער לקלקל, אך בעיני הוא סתם כישרון מבוזבז
נראה לי שהתבלבלת
בפוסט מדברים על תיירי הנרי לא על באלוטלי.
מצוין. צחקתי.
ממתי "לא עושה הגנה" זה טיעון רלוונטי כשמדברים על חלוץ מרכזי?!
אם ככה אז רונאלדו הברזילאי היה ממש גרוע
הוא תמיד מזכיר לי איילה בתנועה שלו על המגרש. כל כך קליל על המגרש, רגליים ארוכות. נהדר.
באיזשהו שלב הפסקתי להסתכל על השערים והסתכלתי על הקהל, אני כל כך אוהב את התגובה של הקהל מיד כשנכנס הגול. כשאתה יושב ביציע ואתה רואה שמתפתח מצב מסוכן ואתה מקווה ומצםה לשער אבל אתה גם חושש שזה לא ייכנס. וכשזה נכנס יש תחושה מעורבת של שמחה והקלה. לראות את זה בו זמנית אצל כל כך הרבה אנשים עושה לי את זה לא פחות מהשער עצמו.
אני אנסה להקדים תרופה למכה: בבקשה חברים, עזבו אתכם מהשוואות ומדידות. למי אכפת אם הוא החלוץ הכי גדול בדור האחרון או רק במקום ה30. כדורגל זה לא מדע מדויק. אם גם הפעם הדיון יגיע איכשהו לאינייסטה מול פירס או משהו כזה אני אקלל את כל המשתתפים שלפחות חצי מהמשחקים שהם יראו העונה יגמרו ב0-0
עזבתי
:)
לזכותך ייאמר שאמרת "עבורי לפחות" וזה לגיטימי לגמרי.
לכל אחד יש את הדירוג שלו וזה הגיוני, מה שלא מובן לי למה אנשים מנסים לשכנע אנשים אחרים…
אם אני לצורך העניין אוהד של ארסנל הזכרונות שיהיו לי מהנרי או מברגקאמפ יהיו חזקים יותר ומשמעותיים יותר מלאוהד של אינטר. הכל עניין של רגש. אפשר לשחק עם סטטיסטיקות ורשימות תארים כמה שרוצים אבל בסופו של יום מה שקובע משתנה מבן אדם לבן אדם.
זה מזכיר לי שכשהייתי בפנימיה המדריך סירב לשחרר אותי וכמה מחבריי למשחק גביע של הפועל ב"ש. כשהלחץ שלנו כבר התחיל להשפיע עליו הוא שאל אותי למה זה כל כך חשוב לנו, אחרי הכל זאת רק הפועל ב"ש ובטלויזיה אפשר לראות משחקים הרבה יותר טובים. אמרתי לו שינסה להסביר לי מה כל כך מיוחד באשתו, הרי אפשר לראות בחורות יותר יפות בטלויזיה אבל בכל זאת בשבילו היא הכי מיוחדת. הוא שחרר אותנו, ניצחנו במשחק.
אני אף פעם לא מנסה לשנות דיעה של אחרים.
דה באזר במהותו,כמו כל בלוג ספורט אחר,הוא פלטפורמה מצויינת להחלפת דיעות.כמובן שמדי פעם,למתבונן מהצד זה נראה כאילו יוזר אחד מנסה לשנות את הדיעה של האחר וזה ממש לא כך (לפחות לא אצלי) .זה כמו בדיון פוליטי…פעיל ימין לא ישנה את דעתו של פעיל שמאל ולהיפך,אבל זה לא אמור למנוע ממנו ל"שפןך" את משנתו הפוליטית ולטעון עד כמה הצד האחר שוגה לחלוטין.
לא דיברתי עלייך ספציפית.
אין לי באמת בעיה, שכל אחד ידבר על מה שהוא רוצה. אמרתי את מה שאמרתי בחיוך ולא בכעס (אבל זה לא יפריע לי להשתמש ב"קללה" בכל מקרה)
הברקת בתשובה. מעולה!!!
רונן, התשובה לגבי הנרי נמצאת בכותרת שלך – "זרימה" – אצל הנרי תמיד הכל היה נראה נחמד וללא מאמץ.
כאן הוא אפס אחד גדול. עושה טובה שמשחק. בקהאם לפחות מנסה.
גם בברצלונה הוא כבר לא היה כמו פעם. זה עניין של גיל.
יש שחקנים שפחות בנויים על יכולות גופניות מאחרים ומצליחים "להזדקן בכבוד" יחסית לשחקנים אחרים. אם תסתכל על הוידאו שרונן העלה תראה שחלק גדול מהשערים הם כאלה שבעזרת צעד ראשון מהיר הוא מתפנה לבעיטה, או תגובה מהירה יותר מהמגן לכדור תועה. היום אין לו את היתרון הזה.
יש גם כאלה שמצליחים לשנות את המשחק שלהם בהתאם לגיל וליכולות הגופניות, למשל גיגס, אבל זה לא המקרה אצל הנרי.
גמל,
זה גם עניין של מסגרת מתאימה. בברצלונה לא בנו על הנרי, בארסנל הוא היה ראשון. ממני, אפילו כאוהד ליברפול, הואהצליח להוציא צווחות התפעלות כמעט מכל שער שלו.
זה הרבה יותר פשוט מזה
לבארסה הוא הגיע אחרי השיא/ הפיק בקריירה שלו.
הנרי הזדקן,איבד מהחדות ומהמהירות ( במיוחד בצעד הראשון)
ל MLS הכוכבים האירופאים מגיעים שמסיימים ת'קריירה,בעיקר בכדי לנוח. רק מנחם לס יכול לקחת יכולת בליגת ה MLS ולהשליך ממנה על הקריירה.
כל כך אפס שהוא הבקיע 11 שערים ב18 משחקים בעונה האחרונה(ובישל עוד 4)…
אני לא כל כך מסכים שזה נכון למקרה הזה.
בעונה הראשונה שלו בארסנל וונגר הפך אותו לחלוץ וקיבל ממנו 26 שערים ו11 אסיסטים. קשה לומר שהמשחק של ארסנל היה מבוסס עליו כבר בעונה הראשונה במועדון ובתפקיד החדש.
בעונות האחרונות שלו בארסנל המשחק של הקבוצה כבר היה מאוד בנוי עליו, כל הכדורים עברו דרכו אבל לדעתי זה בגלל הזדקנות של השחקנים שאיתו ועזיבה של כל הכוכבים.
אפשר לומר שוונגר מכר אותו מיד כשזיהה את תחילת הדעיכה אצל הנרי. שים לב למספר השערים שלו בארסנל:
26-22-
נקטע לי באמצע
22-26-32-32-39-30-33-12
קשה שלא לשים לב למספר הנמוך יחסית בעונה האחרונה, דווקא בתקופה שבה כל משחק ההתקפה היה מבוסס עליו.
לדעתי דווקא בברסה היה לו קצת יותר קל כי היו סביבו שחקנים שמשכו לא פחות מגינים והקלו עליו את החיים. אבל הוא לא הלהיב יותר מדי ולדעתי זה בגלל שהוא איבד הרבה מהמהירות והחדות שלו
ועוד הערה אחרונה, שים לב למה שרונן כתב בפוסט עצמו
"בדרך כלל אלו שנדמה שהם לא מתאמצים"
נראה לי שזה מה שגרם לתגובה של מנחם, כי מבחינת מספרים הנרי עובד לא רע
הלילה ב-2:00 בוושינגטון:מנצסטר יונייטד-ברצלונה
שידור ישיר בערוץ 53 ספורט2
אני כידוע לא אוהד של התותחנים. אבל כשראיתי אותו בלייב, בהייבורי ז"ל, נדהמתי מהשילוב של קלילות, קור רוח ומהירות. בטלוויזיה לא תמיד ראו אילו ספרינטים הוא נתן לכל כדור שנשלח קדימה, איך הוא כיסה חלקים גדולים מהאגף ומקצה הרחבה. הוא כל הזמן חיפש מיקום, ההגנה שמולו תמיד הייתה צריכה לעבוד מאוד קשה.
אני חושב שבשיאו הוא בהחלט היה אחד החלוצים שהכי קשה לשחק נגדם – כל הזמן חושב מהר וזז מהר, דוחף את הקבוצה קדימה, מתאמץ, יצירתי, קר רוח, כובש בצרורות כמו מניאק, עושה מהלכים גאוניים על חצי מטר בקלילות (אחד הסבסובים המהירים שראיתי)
בעונה הראשונה בבארסה הוא עדיין היה אפקטיבי, משם הוא בירידה תלולה. ראיתי משחק שלו בMLS וזה נראה כמו שמל מתאר – הוא מחכה לכדור למעלה, מתאמץ פחות, נראה שאכפת לו פחות. ועדיין יש לו מגע מצוין בכדור, אבל ההתלהבות הלכה.
וגם: איזה קליפ יפה, אינעל העולם.
התחלתי להכין רשימה של השערים שהכי אהבתי פה, אבל היא נהייתה ארוכה מדי.
מה שדי מדהים אצל הנרי זה העובדה שהרוב המוחלט של השערי שדה שלו הם שערים קשים, שבהם הוא יוצר לעצמו את המצב, עובר שחקנים, בועט מזוויות בלתי אפשריות ולא "שערי אינזגי", שבהם הוא דוחק כדור ממטר. ולהגיע לכמות פסיכית כזאת של שערים ועוד בליגה האנגלית המטורפת כשכל שער יותר קשה מהשני זה באמת מדהים
אינזגי והנרי הן שתי תופעות מדהימות, כל אחת בפני עצמה.
חילול השם לשים את שניהם באותו משפט, אני חושב
כמו שתיארו פה אחרים, כשאתה רואה את הנרי במגרש אז אתה רואה את הקלילות ואת היופי, אתה רואה טוב יותר את הדברים שעושים אותו גדול.
כשאתה רואה את אינזאגי במגרש אתה רואה את התנועה הבלתי פוסקת שלו והריצה אחרי כדורים שאין שום סיכוי להגיע אליהם, אתה רואה את הגישה שגורמת להיות במקום הנכון ולכבוש המון שערים.
כל אחד אמן בתחום, אינזאגי פחות אסתטי אבל זה לא סתם שהוא אהוד בטירוף בכל מקום ששיחק בו. שניהם גם רמאים לא קטנים.
ההבדל הוא שאינזגי שנוא בכל מקום שבו הוא לא שיחק והנרי אהוב גם על ידי מרבית אוהדי המשחק שהם לא אוהדי ארסנל או צרפת.
דרך אגב, אישית אני לא מכיר במושג רמאי – אתה עושה מה שצריך כדי לנצח, זאת בעיה של השופט אם הוא תופס אותך או לא
הנרי של השנים האחרונות הוא אחד השחקנים השנואים ביותר.
אינזגי, בהצהרה חי באיזור הדימדומים, כל הקריירה הוא חי על איזור הנבדל והתחום האפור של לגנוב. ככזה הוא זוכה בהרבה גולים חצי חוקיים או נבדלים, פנדלים מפוקפקים וכו'.
הוא גם "ידוע" ככזה ולכן לא מקבל עודף כבוד מהשופטים או הגנה.
אני לא אומר שזה בסדר, אבל קבוצה שמשחקת נגדו יכולה להתכונן לנסיונות הרמאות שלו.
שופטים יכולים לקחת את זה בחשבון.
זה האיש והסגנון.
הנרי לעומתו מנסה / ניסה למכור משהו אחר.
כאילו הוא אחר.
נקי ואלגנטי.
נפלא. אני הולך למזוג לי כוס בירה ולצפות פעם נוספת.
ולחשוב שכשראיתי את המספר 14 בלבן על רקע אדום חשבתי שאתה הולך לדבר על המקסיקני…
גם אני!
(חבל)
אחרי צפייה בקליפ הנהדר רציתי לבדוק מול איזה קבוצה הוא הבקיע הכי הרבה ולא הצלחתי למצוא סטטיסטיקה של הגולים שלו. מהקליפ נראה לי שצ'ארלטון סבלו ממנו הכי הרבה ולידס היו במקום השני. האם למישהו יש קישור למידע הזה ?
אני הייתי מהמר על לידס, צ'רלטון ומנצ'סטר יונייטד – לפי הסדר הזה.
בגלל שאני משועמם אז ספרתי ולהפתעתי הקבוצה נגדה הוא הבקיע הכי הרבה היא דווקא מידלסבורו עם 13 כיבושים. נגד צ'ארלטון ואסטון וילה הוא הבקיע 12. נגד לידס 11 ונגד צ'לסי 10.
מה שאותי הדהים בקליפ זה הכמות הקטנה (יחסית, כמובן) של שערים שהנרי כבש בבעיטות חזקות.
ברוב המוחלט של השערים, הוא פשוט גלגל את הכדור בדיוק כירורגי למקום הפנוי. אפילו הבעיטות החופשיות שלו לא מתאפיינות בעוצמה.
נכון. זה טאי צ'י ולא כדורגל
מדובר באסתטיקה ברמה הגבוהה ביותר שניתן למצוא.
בכל תחום.
מאד מענג אבל בסופו של יום כשל בהתחלה כששיחק בליגה הטובה בזמנה עם הגנות ברזל. בהמשך כיכב בליגה בינונית בודאי מבחינת הגנות. וכשהליגה האנגלית השתפרה מבחינת הגנה ( ׳מוריניו ואף יותר יונייטד) הוא דעך. לכן שחקן חשוב מאד להתפתחות הפרמיירלייג כינור שני ומטה בקונטקסט העולםהגדול.
בוא נהיה הוגנים. באותה ליגה של הגנות ברזל הוא שיחק כקיצוני שמאלי.
אני אישית לא אוהב קומפילציות של גולים, בין אם מדובר בשחקן בודד או ב"שערים מהליגות באירופה" או מה שזה לא יהיה. זה מעייף ומהקהה את ההנאה מהמשחק ואפילו אני רואה בזה זילות של משחק הכדורגל שהוא יותר מורכב מזה.
עדיף בעיניי לראות את כל המהלך, כמו עם הגול הזה מהשבוע האחרון:
http://www.youtube.com/watch?v=2rFWAH5BFpo
אני מאוד מבין למה כוונתך, אבל הרצפים הארוכים הללו מאפשרים לשים לב למתווה כלשהו בתקופות מסויימות ולדברים המשותפים למרבית השערים. אני מניח שסרטון דומה של ואן-ניסטלרוי או סמואל אטו יהיה הרבה פחות מעניין, מכיוון שהם לא יוצרים לעצמם את רוב השערים, ותלויים יותר בחבריהם לקבוצה.
זה נכון, תאר לך שהיו שמים קליפ עם הגולים של ליניקר..
LIKE + עופר שטרית.
מה שיפה אצלו לפחות זה שברוב הפעמים הוא מעדיף את הבעיטה הרכה והמדויקת עם הטאץ' הנכון ולא להפציץ בכל הכוח.
אגב, מה המוסיקה ברקע?
Stella del mattino – Ludovico Einaudi
http://www.youtube.com/watch?v=2JLcckaF3F0&feature=related
מצוין, תודה.
אני יושב על החוף בשדות ים מול שקיעה מרהיבה, ואין מתאים יותר מלראות את הגולים של הנרי. בגול 31 קמתי ומחאתי כפיים. גדול!
קליפ מדהים תודה רונן על ההעלאה שלו
בתור אוהד כדורגל לשמוע את המילים פארלור להנרי… פשוט מעלה לי חיוך על הפנים
אכן תמונות קשות.
המחווה ההולמת של ארסנל תהיה להעלות את החולצה של הנרי למרומי העמוד הימני של השער. מכל זוית ומכל פינה ברחבה הוא מיגנט את הכדור בדיוק של מנתל אצמוד לעמוד הימני.
צריך להיות "מנתח" ו"צמוד" כמובן.
ספרתי בקליפ 9 שערים בלבד בנגיחה. באחוזים זה בערך 4%. חוץ מהרושם הבלתי אמצעי הברור שזה אחוז נמוך מאד, אני תוהה אם יש איזה מחקר שהפיק נתונים מדודים לגבי אחוז השערים הממוצע שחלוץ מבקיע עם הראש. האם יש למישהו נתונים בעניין ?
אין מלים,הקליפ מדבר יותר חזק מכל גיבוב של מלים,שחקן ענק,השותפות שלו עם ברגאמפ זה אחד הדברים הנפלאים ביותר שראיתי בחיי על מגרש כדורגל,אמן אמיתי.
בשנה שעברה אחרי 10 שנים בניו יורק בלי צפיה באף משחק כדורגל מקצועני במגרש לקחתי את בני למשחקו הראשון בחיים(היה בן 5) וראינו ביחד את הנרי מבקיע את השער הראשון שלו במדי הרד בולס,היה מרגש,בכל פעם שנגע בכדור ניתן היה לראות בוודאות שהוא ברמה אחת מעל שאר השחקנים גם בהילוך שני.
מנחם-אפס אחד גדול? לא מתאמץ?בשנה שעברה הוא הגיע פצוע ובאמצע העונה,העונה הוא מוביל את הליגה בכיבושים ומוליך את הרד בולס לעונה טובה,מה אתה רוצה מהבן אדם? הוא כבר זכה בהכל כולל במונדיאל ואליפות אירופה,כשהיה בשיאו לא היה דורך בליגה האמריקאית,הוא בא לעשות קופה וליהנות מכדורגל כמו שפאול ברייטנר,פלה,שפיגלר סטויצ'קוב עשו,נראה לך שפלה התאמץ כששיחק בקוסמוס?ראית את הבדלי הרמות בין יונייטד והליגה האמריקאית בסדרת משחקי הידידות בשבוע שעבר,נדמה לי שיונייטד ניצחה 12-3 בסיכום של 3 משחקים מול אריות האם אל אס,זו ליגה שדי קרובה ברמתה לליגת העל של הלוזונים,דדי בן דיין היה פה כוכב.
לטעמי הזר הטוב ביותר בליגה האנגלית ביחד עם קאנטונה וברקאמפ.
גם העונה השנייה שלו בברסה הייתה מופלאה ביחס לגילו המופלג.
ראיתי רק עד השער ה 75. מתוכם היו בערך 10 פנדלים שאת כולם הוא בעט לפינה השמאלית (איך לא למדו אותו? או שאולי היו גם בעיטות לימין שלא נכנסו).