ARVE Error: id and provider shortcodes attributes are mandatory for old shortcodes. It is recommended to switch to new shortcodes that need only url
אהבתי את התגובה של סולשיאר לרכישה של צ'יצ'ריטו לפני כמה חודשים. “אני אוהב כשהמנג'ר קונה שחקנים שאף אחד לא מכיר". אתם יודעים מה אהבתי בזה? יכול היה להגיד "אנחנו עוקבים אחריו תקופה ארוכה" או "הוא חלוץ מאד מבטיח". כלומר לשדר איזו חשיבות עצמית כאילו הוא בסוד העניינים בכל החלטה קטנה כגדולה. או לשדר שהוא מתמצא לעומק בליגה המקסיקנית או הבוליביאנית או החוף השנהבית. אבל כמו אחרון האוהדים הוא חשב לעצמו: "הגיע שחקן ממקסיקו! וואו!". כולם יודעים ששחקן ממקסיקו זה דבר מגניב גם אם לא בטוחים בדיוק למה.
נרכש פה שחקן אגדי. אם יהיה אגדי עבור יונייטד עוד נראה. אבל דבר אחד בוודאי לא יטריד אותו: הלחץ באולד טראפורד. כי מקסיקו היא מדינה בה בערך עשרה צוותי טלוויזיה מחכים לנבחרת כשהיא מגיעה לאיצטדיון בבפוקנג. צוות אחד עושה תכנית ריאליטי עם אוהדים וצוות אחר על בלנקו וצוות אחר פשוט מראיין אוהדות צעירות שמספרות אם הן פנויות או לא. והכל בווליום גבוה. בטלוויזיה המקסיקנית הווליום גבוה. וכשצ'יצ'ריטו בסביבה הווליום עולה. דור שלישי לשחקנים מקסיקנים אגדיים.
ובתוך הבלגן הצעקני הזה צ'יצ'ריטו כבש את השער ששלח את האומה הצרפתית להתקף פסיכוטי. והבקיע שער נגד ארגנטינה שהפך אותי אופטימי מאד. אופטימי מאד מאד. "זה שער שיכול להיות מובקע בכל ליגה ובכל קצב משחק", חשבתי לעצמי עוד לפני שסיפרו שהוא היה השחקן המהיר במונדיאל. וכמו סולשיאר אני מחכה לכל פיסת וידאו במשחק ידידות בכדי להכיר את השחקן הזה ובינתיים המשחק המקדים הארוך הזה רק מגרה את הדמיון. האקסטזה בה קיבל אותו הקהל ביוסטון כשעלה למגרש. והוא כמובן הבקיע. והשער שהבקיע אתמול נגד יונייטד.
וזה עוד דבר שאני שם לב אצלו. מעט השערים שראיתי שונים מאד אלו מאלו.
40 Comments
איפה הייתה בדיקה לשחקנים המהירים במונדיאל?
פיפ"א פרסמה וזה צוטט בלא מעט מקומות כמו כאן:
http://www.fifa.com/worldcup/statistics/news/newsid=1259849/index.html#statistical+stars+from+group+stage
הדבר הכי מהנה בעונת המלפפונים הוא לדמיין את יכולותיו המדהימות של השחקן החדש שהגיע לקבוצה שלך. אפשר להלביש עליו את כל הפנטזיות… בשבילי, למשל, אדריאן סילבה הוא כרגע אחד השחקנים הטובים ביבשת (אם כי העובדה שאלישע הכניס אותו רק כחילוף שלישי, בדקה ה-90, קצת הורסת. למה חייבים להתחיל את העונה?).
זה קצת מזכיר לי את תקופת הזהב של שחקנים חדשים בזירה הפוליטית, שמתחילה ברגע שהם מודיעים על ההתמודדות על ראשות המפלגה, ונגמרת ברגע שהם מתחילים לדבר.
הופ – זה אחד היתרונות באהדת קבוצה ישראלית. השחקן שמגיע הוא לחלוטין לא מוכר. הוא מסתורי ומסקרן לחלוטין. ביונייטד לרוב השחקן שמגיע הוא די מוכר – למרות שפחות משחקנים שמגיעים למדריד. וזה מה שמרגש בצ'יצ'ריטו.
צודק, נקודה יפה.
ועדיין, במיוחד כשמדובר בשחקנים צעירים שמגיעים מליגות פחות מסוקרות, יש איזו הנאה בלפנטז על ההצגות שיפגין במדי קבוצתך, עם שחקנים ברמה יותר גבוהה.
חוץ מזה, למרות שאתה צודק, והשחקנים שמגיעים ליונייטד הם כאלה שהוכיחו את עצמם – לפעמים יכולות נהדרות שהפגין שחקן בקבוצתו הקודמת הולכות לאיבוד בתרגום (ונזכיר את פורלאן, נראה לי שהמקרה די דומה, תקן אותי). נדמה לי שזה בדיוק החשש שגרם לך לחשוב – “זה שער שיכול להיות מובקע בכל ליגה ובכל קצב משחק”.
כ"כ רוצה לראות אותו מתאקלם ומצליח, מקווה שיתרגל במהירות לקשיחות האנגלית, מדובר בשחקן שיכול להוריד מהלחץ העצום על רוני. ישנם פרסומים באנגליה כי יונייטד הציעו על אוזיל. החלק היפה והאחרון שחסר בפאזל.
נהניתי מהגול שלו במונדיאל כשהוא עבר את השוער. שחקן ישראלי (אולי דוגמא קצת קיצונית) היה מוריד את המבט לכדור ובועט בכל הכוח, בתקווה שנכדור לא יפגע בשוער.
http://www.youtube.com/watch?v=G1xXMQ4Uzd8
די עם השטויות. טכניקה וערמומיות אלה לא הבעיות של הכדורגלנים הישראלים.
עוד אחד
http://www.youtube.com/watch?v=q6A72zeuosE
32.15 קמ"ש? זה לא ממש מהר..אם ירוץ כך 100 מטר יסיים ב – 11.2 שניות… כנראה שיכול לרוץ הרבה יותר מהר אבל זו המהירות הגדולה ביותר שנמדדה במהלך משחק. מעניין אותי לדעת את הפרטים כמו מה הייתה טכניקת המדידה, כמה שחקנים נבדקו, לאורך איזה מרחק נמדדה המהירות הזו וכו'. כאשר מוסרים פרטים על מדידות מהירות הפרטים הקטנים מאד חשובים כי טעויות מדידה קטנות במדידת זמנים למרחקים קצרים הן מאד משמעותיות. הייתה תקופה בישראל, בראשית שנות השמונים, שהפעילו בתחרויות אתלטיקה מדידה ידנית במקביל למדידה אוטומטית. הבדלים של חצי שנייה היו ממש לא נדירים…
אהרוני – אני משער שמדובר במהירות שיא וכמובן שזה חסר משמעות. כי רצי 100 מגיעים למהירות השיא בסביבות המטר ה-80 אז סביר ששום כדורגלן לא מגיע למהירות השיא שלו במשחק. הדבר הנכון באמת למדוד לכדורגלנים זה זמנים בריצת 20 מטר. קצת דומה למבחני ה-40 יארד בפוטבול האמריקאי.
תודה על הלינק, הנתונים מרתקים!
בין השאר: שם מאוד מוכר סיים במקום השני בהצלות השערים; באופן קצת מפתיע שני הראשונים במספר מסירות מדויקות הם לא ספרדים אלא דווקא ברזילאים (השלישי הוא צ'אבי); למסי אמנם היה חסר מחץ (במפגש מעניין עם ההוא מהנתון של הצלות השערים) אבל בסה"כ היה מאוד דומיננטי במונדיאל הזה (בעט הכי הרבה לשער, ביצע הכי הרבה ריצות סולו); במקום השני אחרי מסי בריצות הסולו (איך זה נקרא בעברית?), ולפני רונאלדו ופודולסקי נמצא דווקא מגן, נחשו מי.
אל תגזים, רצי 100 מגיעים לשיא מהירותם, או קרוב מאד לכך, כבר אחרי 40 מטר. גם כאן יש שאלות רבות לגבי צורת המדידה כי הרי לא שמים מצלמת פוטו פיניש כל 10 מטר. אסאפה פאוול לדוגמה בריצה של 9.77 בשנת 2005 עשה זמן של 0.86 שניות בין 30 ל – 40 מטר בריצת 100 100 מ' בעוד הזמן המהיר ביותר שלו באותה ריצה היה 0.84 ש'. בולט בביג'ין הגיע לשיאו (0.82) בין 50 ל – 60 מ'. לגבי השיא הנוכחי שנקבע אשתקד בברלין פורסם כי הזמן בין 60 ל – 80 היה 1.61 לעומת הזמן בין 40 ל – 60 שהיה 1.67 אבל זה לא אומר שהוא הגיע לשיאו אחרי 80 מטר אלא ששם בערך הוא מתחיל להאט. הזמן ל – 20 המטרים האחרונים היה 1.66
יורם – ההשואה לרצי 100 מ' נראית לי בעייתית. שחקני כדורגל צריכים תוך כדי ריצה להתייחס כל הזמן למיקום היריב והכדור, להיות מוכנים כל הזמן מבחינת הגוף לקבל את הכדור או לחטוף אותו, והריצה שלהם היא בדרך כלל לא בקו ישר לחלוטין. בקיצור, הם עסוקים בעוד דברים במהלך הריצה מלבד הריצה עצמה ואני מניח שזה מאט אותם. לעומתם, רצי מאה מטר צריכים פשוט לרוץ בקו ישר לגמרי הכי מהר שהם יכולים (אם ניקח בחשבון שבאימונים הם מפנימים את הטכניקה לריצה נכונה ולא עוסקים בזה במהלך הריצה). אולי בכלל נכון יותר להשוות את מהירות שחקני הכדורגל למהירותם של רצי משוכות או מכשולים…
מה גם ששחקני הכדורגל לא יכולים לשרוף את כל האנרגיה על ספרינט אחד או שניים בערב. לפי הסטטיסטיקות שאני מכיר, רובם רצים ךלפחות 10 קילומטרים במשחק.
צ'יצי'ריטו יהיה שחקן גדול לדעתי באנגליה. אגב, הגול במשחק האול סטאר היה באופסייד אבל זה לא ממש חשוב כמו המשחק.
he beat the offside trap
הופ, אתה כמובן צודק. מהירות בזמן משחק זה לא אותו דבר כמו מהירות נטו. לא צריך להשוות למשוכות או לכל דבר אחר. אפשר למדוד מהירות נטו של שחקנים בטסטים במהלך אימונים או אפילו בתחרויות. היה פעם כדורגלן בישראל שגם היה אלוף המדינה בריצת 100 מטר. זה היה בשנת 1969. שמו היה חזי פלמן, שחקן שמשון תל-אביב והוא רץ 100 בזמן 10.6 במדידה ידנית.נדמה לי שאח של מאור בוזגלו מתחרה פה ושם גם בריצת 100 מטרים.
גיל – לא היה אופסייד. פשוט יציאתו של צ'יצ'ריטו מהמקום מהירה ממהירות האור ואפילו מהשמאלית של מוחמד עלי. אבל מחקרים מדעיים הראו שבזמן המסירה הוא לא היה בנבדל ורק מהירות הסילון בה נע אל הכדור גרמו לאנשים לטעות.
אהרוני – אני דווקא זוכר את יואל מסוארי כשחקן שמשון עם מהירות גבוהה. הוא לא היה אתלט? האם בני טבק אי פעם נמדד?
הבעייה היא שאין מחקרים מדעיים בזמן אמת והוא יהיה נתון לחסדי השופטים ולדעתי ישרקו לו על הרבה אופסיידים שלא יהיו.
אוסיף לרונן לגבי ה-40 yard dash – באמת לשחקני כדורגל אין צורך לרוץ 100 מטר. יתרה מזאת, 100 מטר הוא לא המדד הנכון למדידת מהירותם, וישנם שחקנים בפוטבול האמריקני שלא פחות מהירים מאצני עלית ב-100 מטר, כשמשווים את מהירותם ב-40 יארד. זאת מאחר שהם מגיעים למהירות השיא שלהם מהר יותר, מפוצצים בשרירים ובכוח מתפרץ, בעוד המעלה העיקרית של רצי 100 מטר היא היכולת לשמר את מהירות השיא שלהם. במגרש פוטבול שאורכו קטן מ-100 מטר, אין צורך לשמר את מהירות השיא. וגם במגרש כדורגל, אין צורך לרוץ 100 מטר שלמים, אלא אם אתה ג'ורג' וואה (או רוני רוזנטל).
דניס רומאדל רץ 100 בזמנו ב-10.2, אני מניח שמדובר במדידה ידנית. סביר שכריסטיאנו לא רחוק מזה וגם צ'יצריטו ואחרים.
עזי – למעשה מהירותו של צ'יצ'ריטו – שהיא בין 0.5 ל0.8 ממהירות האור באופן ממוצע גרמה לאפקט הפיזיקלי הידוע כפרדוקס התאומים. מהירות הריצה של צ'יצ'ריטו הייתה מהירה כל כך שהוא נע אל העבר וכבש באותה תנועה מול צרפת הן במונדיאל 2010 והן במונדיאל 1954. או להיפך. זה גורם לאנשים לחשוב בטעות שהן צ'יצ'ריטו והן סבא שלו הבקיעו מול צרפת במונדיאל אלא שזה היה אותו כדורגלן!
רונן – המידע הזה מעט מטריד: צריך לודא שהיה זה צ'יצ'ירטו שלנו שחזר אחורה בזמן כדי לכבוש ב – 54, ולא ההיפך – שהסבא שלו נסע קדימה בזמן כדי להרשית ב – 2010. אני מקווה שהבלוג יוודא את הנקודה הזו לפני שמתחילה העונה!
ואני בכלל חושב שמבין שלושת החלוצים הצעירים שלנו מאקדה הוא זה שנראה הכי פחות טוב, כאשר וולבק נראה מעולה. בכלל לגבי מצבת החלוצים של שנה הבאה: על ברבאטוב לא צריך להוסיף הרבה מילים – למכור ומהר, ועדיף במסגרת טרייד על אוזיל. דיוף הסנגלי נראה לא מתאים לרמה של מנצ'סטר יונייטד, ולדעתי חבל סתם להחזיק אותו בקבוצה. מאקדה, הרננדז ו-וולבק – הפנטזיה שלי היא שכולם יישארו ויילחמו על המקום ליד רוני, אבל המציאות אומרת שוולבק כנראה יילך להשאלה. אואן לדעתי הוא קלף שתמיד טוב שיהיה בקבוצה, בין אם כחלוץ פותח או כמחליף.
כמה נקודות – ראשית, הבלוג מחמיר עם עצמו. "ממהר" "חוסר אחריות" – מדוע הביקורת העצמית הזו? אני חושב ההיפך, הבלוג גילה מתינות, אחריות וישוב דעת בהגיעו למסקנה שבכותרת הפוסט. ניחא, אם היית יוצא בהכרזה זו לאחר השער מול צרפת, זה היה מעט מוקדם. אחרי ארגנטינה – עדיין טיפה לא בשל. אבל אחרי שראינו את הילד בשניים שלושה משחקי אימון, ועוד בארה"ב -הרי זו מסקנה מתבקשת ממש, חוק טבע כמעט. אפשר כמעט להתחיל ולנסח את סיכום הקריירה שלו. אגב, אני רוצה לציין שהמסקנה שלך נתמכת גם בעובדה שיש לו כינוי מגניב (למרות שעם ורון זה לא בדיוק עבד). החשש היחידי הוא שיהיה לו קר מדי, אבל אם נפתור את הענין הזה יהיה בסדר
היה פעם ויכוח קטן בארה"ב אם ג'ורדן, כשהוא חודר לסל ומבצע את הצעד הראשון, עושה צעדים.
הלכו ושאלו את אחד השומרים שלו (לא זוכר כבר מי) אם הצעד הראשון של ג'ורדן חוקי.
"לא יודע" הוא ענה. "מעולם לא ראיתי את הצעד הראשון שלו".
כבר חודש אני מסתובב עם המשפט-זה אולה הבא.
פני תינוק, בריחה לשטחים מתים, קור רוח מול השער, חוסר פחד, חדות וחיפוש השער בכל הזדמנות.
מצבת החלוצים שלנו נהדרת.מצפה לקרב גדול מצד הרננדז, בארבטוב וקיקו על המקום השני ליד רוני(במשחקים בהם נשחק עם שני חלוצים).
פרגיסון כבר רמז שהוא מתכוון להשתמש גם בהרננז כחלוץ יחיד,וכנראה שרוני אז יהיה בשמאל. לשמחתנו העונה בפתח והפתרונות לשאלות גם כן.
מעולה!
…הסיפור על ג'ורדן (של בר שושני).
(רק נדמה לי או שעד לא מזמן התגובות היו ממוספרות?)
פרגי מיישר קו….
players have all remarked how good he is and what a great finisher he is – I think there are similarities between him and Ole Gunnar Solskjaer."
מהי משמעות של הכינוי שלו?
צ'יצ'ריטו זו "אפונה קטנה". נדמה לי שאבא שלו היה "האפונה הגדולה"
תושב חוזר – לא ברור אם אלו כלל אנשים שונים. אנשים חושבים שהם סב ונכד בגלל הדמיון ביניהם ובוודאי לא משערים שזהו אותו שחקן שבגלל יכולתו לנוע בזמן משחק בו בזמן בשנות החמישים ובימינו.
שמע, זה ענין מסובך כל המסע בזמן הזה. ממש מבלבל. אני בעד להוציא את זה מחוץ לחוק
נדמה לי שבני טבק רץ בתחרויות בתי-ספר 11 משהו אבל לא יותר מזה. אחותו אתי התחרתה שנה-שנתיים באמצע שנות השבעים. אלמוג בוזגלו קבע השנה 11.17 במדידה אוטומטית.
אוף טופיק עם פוטנציאל לסקופ ענק
טוען אברהם קליין בספרו "אמן המשרוקית" שאלכס פרגוסון היה עוזרו של בובי רובסון באיפסוויץ' בטורניר ידידותי בקיץ 1981, זה יכול להיות?
בתחילת עידן הזרים בשנות ה-90 הביאו לפה כמה פלופים והגדיל לעשות עיתון חדשות ששלח את משה בוקר על תקן "שחקן חיזוק ארגנטינאי" לאימון של מכבי פ"ת (אם אני זוכר נכון) כבש שער במשחק אימון ורצו להיכנס איתו למו"מ…
אתה זוכר נכון, פרט לעובדה שהוא היה "ברזילאי". סיפור קורע – הכדור במקרה פגע בו ונכנס לשער, ומאותו הרגע הוא היה הכוכב של האימון.