כבר אולימפיאדה שניה ברציפות שהקהל של ארגנטינה גונב את ההצגה. שש דקות לסיום המשחק מול ארצות הברית, בפיגור 20+, הקהל התחיל לשיר בקול. עד אותן דקות, הוא היה מאוד מנומנם ביחס לסטנדרט שהציב, אבל בדקות הסיום של רבע הגמר הוא השאיר צמרמורת. שירת תודה רועשת לדור הזהב של הכדורסל הארגנטינאי. זה שהנחיל הפסד ראשון לנבחרת אמריקנית מקצוענית באליפות העולם, שהדיח נבחרת אמריקנית מקצוענית ממשחקים אולימפיים, שזכה בזהב אולימפי ובארד אולימפי, שנשדדה ממנו אליפות עולם ושהסתכל בלבן של העיניים לכל מעצמות הכדורסל במשך כמעט שני עשורים.
כקונטרה לשירה הארגנטינאית, הקהל הברזילאי, לו יש יחסי אהבה-שנאה עם נבחרת ארצות הברית, החל לעודד את ברזיל, שבכלל לא עלתה משלב הבתים. מה שהוביל רק להגברת השירה הארגנטינאית, עד לסיום המשחק. פה ושם נשמעו קריאות "USA", אבל הם ממש לא במשחק. אין לאמריקנים אפילו שיר עידוד נורמלי אחד. לארגנטינאים יש רפרטואר שלם. לא משנה אם זה כדורסל, טניס או הוקי שדה, ניצחון, תיקו או הפסד, האוהדים הארגנטינאים משאירים רושם.
בעוד הקהל הארגנטינאי שמגיע למשחקים האולימפיים הוא לא זה שהולך מכות בסופר קלאסיקו, הקהל הברזילאי דווקא מביא יותר צדדים של קהל של כדורגל. לא במובן של חוליגניזם, אלא במובן של שריקות בוז רמות לכל יריב של ספורטאי ברזילאי או של הספורטאי שהאוהדים רוצים שינצח.
נכון שכשברזילאים מתמודדים, יש אווירה הרבה יותר חגיגית, אבל זה בא על חשבון היריבים. גם אם זו התבכיינות וגם אם הגזים בהשוואה לברלין 1936, הטענות של רנו לאבינלי להתנהגות הקהל מובנות. גם יוהאן בלייק, ג'סטין גאטלין או קארי וולש ג'נינגס קיבלו מטחי שריקות בוז.
היחס של הקהל, חוסר היכולת של נותני שירותים בסיסיים לדבר אנגלית בסיסית, החשש המתמיד לגבי ביטחון אישי, חוסר התיאום של הוועדה המארגנת שבא לידי ביטוי בחוסר אונים של המתנדבים, אולי האנשים הכי חשובים בארגון משחקים אולימפיים, כולם משאירים טעם חמוץ מהמפגש עם הברזילאים שעד למשחקים הצטיירו לפחות בעיני כאנשים שמחים ומסבירי פנים.
לא שמתי לב למדינה אירופאית דומיננטית ביציעים. פה ושם פורטוגל וספרד. ההולנדים תמיד צבועים יפה. מאוד התאכזבתי מהיעדר גדודי ויקינגים מחופשים בדרבי כדוריד הנשים בין שבדיה ונורבגיה. ישראלים סבבה, אבל בראייה רחבה לא מורגשים יותר מידי. פה ושם מובלעות של איטליה, גרמניה או בריטניה. הצרפתים טובים וקולניים. יש כמובן גם הרבה אוהדים אמריקנים, אבל השירה שלהם מאוד חד גונית. הקהל היחיד שבעיני יוצא דופן מהיתר ומצליח לבדל את עצמו מהיתר, הוא הארגנטינאי.
ברזיל אמנם המדינה הדרום אמריקנית הראשונה שמארחת משחקים אולימפיים, אולם בעוד שנתיים יחזרו להתחרות תחת חמש הטבעות בדרום אמריקה כשבואנוס איירס תארח את אולימפיאדת הנוער השלישית. לפני פתיחת משחקי ריו 2016, נערך כנס של הוועד האולימפי הבינלאומי שדן בין היתר במטרות מפעל אולימפיאדת הנוער, המורשת המרכזית של הנשיא הקודם ז'ק רוג. המשחקים הקודמים בננג'ין שבסין לא בדיוק פגעו בכוונת המשורר לקיים משחקים צנועים יותר ובמדינות שאינן יכולות לארח משחקי קיץ או חורף. הרושם החיובי שמשאיר הקהל הארגנטינאי בריו, שולח מסר מעודד וציפייה לגבי היחס שיקבלו נערי ונערות העולם כשיגיעו להתחרות בעוד שנתיים בבואנוס איירס שאולי ישפר את התחושה בתנועה האולימפית גם ממשחקי הנוער וגם מדרום אמריקה.
43 Comments
הקהל בסוף המשחק מול ארה"ב היה מרגש והיווה תפאורה מדהימה לסוף של דור הזהב של הכדורסל הארגנטינאי. גם פה בארה"ב, בסיום המשחק דיברו הפרשנים כמעט ורק על ההישגים של הארגנטינאים, מאוד מכבד ומרגש.
מהמחוות היפות שראיתי. אמנם תבוסה קשה וטורניר כדורסל לא מרשים, אבל היום בא תיקון ספורטיבי כשארגנטינה גם זכתה בזהב, בהוקי שדה גברים.
במונדיאל ראו את אותה תופעה – הקהלים האירופים היו יחסית מצומצמים אז לא ראינו תופעות עידוד כמו שיש ביורו. ההבדל אז היה שהיו הרבה נבחרות דרום אמריקאיות עם קהלים רציניים ואז קיבלנו עידוד אדיר לא רק מברזיל וארגנטינה אלא גם צ'ילה וקולומביה ואורגוואי ומקסיקו. באולימפיאדה הם כמעט לא רלוונטים ונשארת עם הארגנטינאים
ואני לא חושב שנראה התנהגות שונה מהארגנטינאים כשהם יארחו. ככה זה קהל ביתי דרום אמריקאי. רואים את זה מעולה בגביע דיוויס
נראה. הבוז של הברזילאים לארגנטינאים מובן, לא מבין למה צריך לשרוק בוז לבלייק או לגאטלין כי הם מתחרים מול בולט.
כי העולם מלא ברפי שכל חסרי חשיבה עצמאית שנסחפים אחרי ההייפ. אנשים כאלה מאוד קל לפתות אותם להתנהג כמו עדר.
הבוז הוא לא כי הם מתחרים מול בולט, זה כי הם נתפסו על סמים. בוז למתחרים של ברזילאים (ראה מקרה הקפיצה במוט) באמת לא היה במקום.
גם אני חשבתי בהתחלה שזה ההסבר. מאמין שזה שילוב של שניהם.
לסטלין מגיע בוז, שמחתי שהפסיד בכל מירוץ, חבל שהגיע לגמר ה-100.
אין ספק שלסטאלין מגיע בוז.. (-: גם כדור בראש .
זו באמת שאלה של זמן שרובם שמה, כולל בולט, יתפסו על סמים.
כי הם אספסוף.
הקהל הטוב בעולם, ובפער גדול. המשחקים בליגה הארגנטינאית זה דבר שאין באף מקום אחר, משאיר אבק לכל אירופה.
אבל החבר'ה פה מעדיפים את הליגה ה"אנגלית", שבה אסור לעמוד ואסור להניף דגלים בזמן המשחק. נו שוין.
קהל הליגה הספרדית אדיר באמת, עד שאתה הולך למשחק בית של סאן לורנצו בדרבי והלב ממשיך לרעוד שנזכרים במשחק גם אחרי יותר משנה שלמה. צמרמורת.
מאנו
איש מסכן שכמוך, לא מסוגל לכתוב תגובה מבלי להזכיר לכולם עד כמה אתה מריר בכל הנוגע לאנגלים, הקנאה רודפת אותך.
https://www.youtube.com/watch?v=6LWgX9Lce3w
גנבים
מאנו אכן מסכן ומריר, אבל נבחרת אנגליה היא אחת מהמבדרות שיש.
סרטון מבדר. תודה :-D
והכי מצחיק אותי תמיד שלא משנה איזה ענף הם מעודדים תמיד הם עם חולצות של נבחרת הכדורגל וכמובן עם הסיפרה של 10 האגדי.
זה לא ממש נכון. הרבה מאוד באים עם החולצות של הקבוצות שהם אוהדים (נניח, בוקה, ריבר, סן לורנצו, אסטודיאנטס, וכו'. הרבה אחרים באים עם החולצות של הפומאס (נבחרת הראגבי הלאומית) והבנות עם נבחרת הנשים של ההוקי שדה.
מלא בנות עם חולצות לאונאס
היה מדהים לראות את כוכבי ה-NBA שיושבים על הספסל ולא מתעניינים במשחק כי אם בקהל. שחקני ארה"ב היו די בשוק מהופעת העידוד הזו של ארגנטינה. הם לא רגילים בתופעות כאלו אצלם. פשוט תצוגת תכלית ופרידה מאד מרגשת ממנו.
רוב שחקני ה NBA האלה היו בקולג' וראו תצוגות עידוד יותר טובות והרבה יותר מטורפות
אמריקאים יודעים לעודד בצורה יצרתית בלי מעודדות וצעקות חסרות יצירתיות?? כי לעשות "רעש" זה לא לעודד.
בדיחה טובה להשוות כריאוגרפיה של קולג'ים לעידוד אמיתי
מצטרף למגיבים מעלי, כלומר, הצחקת אותי.
פחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח
תגובת השנה. הרגת אותי :-D
רגע השפל של הקהל הברזילאי, יותר מהקפיצה במוט, היה בגמר התעמלות הקרקע לגהרים. עבור הצ'אנס לפודיום למקומיים, קראו בוז וקיבלו בשאגות שמחה כל כשלון ותזוזה של אוצ'ימורה ושיראי.
לשרוק בוז לקנזו שיראי זה כמו לקלל את במבי.
גם לא אהבתי את שריקות הבוז לקרי וולש ג'נינגס בחצי גמר כדורעף החופים. האווירה היתה נהדרת, אבל הבוז מיותר.
אמור את האמת- מדובר באספסוף.
במבי מת עוד מהסבנטיז
https://m.youtube.com/watch?v=zQfzQ79OQkY
אם התחרויות האלה היו מתקיימות בארץ – לא רואה את הקהל הישראלי מתנהג אחרת.
אפילו אתמול בהוקי שדה הם נתנו הצגה.
8. אחלה פוסט. הגברים בכדורעף חופים ואולי בכדורעף יתקנו הופעה ברזילאית חיוורת (כדורגל גם אם יזכו לא מעניין).
לגבי השירה,
קהל האוהדים של הפילדלפיה איגלס נחשב לאחד מן הקנאים ביותר בפוטבול. בימים ״הטובים״ (בווטרנז סטדיום) היה תא מעצר מתחת לאיצטדיון ולכל משחק היה מוקצה שופט (לא זברה- אשכרה שופט) תורן.
משחק פלייאוף בפילדלפיה היא אחת מן החוויות החזקות ביותר שפוטבול יכול להציע. הרעש שהם עושים כשהפוטבול בידיים של היריבה מחריש אוזניים אבל תמיד הפריע לי שהם לא שרים. יש להם שיר אחד,the eagles fight song.
יצא לי לדבר עם אנשים על זה. באחד מן המשחקים שהייתי בהם, סיפרתי לאוהד שלקבוצה שאני אוהד יש המון שירים. עשרות אם לא למעלה מכך.
"That's gay" הוא אמר לי- לך תבין אמריקאים.
נהדר.
לגמרי . גם מצחיק .
אגב, השיר של האיגלס מושמע בפתיחת המשחק בצורה מסודרת וכל פעם אחרי שהם מבקיעים טאצ׳דאון, מיד אחרי הזיקוקים.
כאשר השיר מושמע, מקרינים את המילים על מסכי הוידיאו הענקיים בשני צידי האיצטדיון. זה נשמע כמו קריוקי עם 68,000 זמרים וזמרות.
מדהים כמה האמריקקים הם עם טיפש ומלאכותי.
האוהד האמריקאי הוא סטיגמה מהלכת שיעשה רעש כי המסך אמר לו. לגביי האיגלס הסתובבתי בפילדלפיה עם גופיה של הסטילרס איזה מבטים חטפתי חחח בטח איחלו לי רק דברים טובים
במשחקים של דל פוטרו היו רגעים שהוא כבר היה נראה מחוק והקהל הצליח לדחוף אותו.
לפחות על פי שרואים בשידורים הם בולטים במיוחד לאור העליבות בכמות הקהל בתחרויות. לא זוכר אולימפיאדה עם כל על הרבה יציעים ריקים.
אני לא מבין למה אנשים מופתעים מההתנהגות של הקהקהל הברזילאי. צה ציפתם מתושבים של מדינת עולם שלישי?
יואב,
האם תוכל להגיד משהו על הסיפור של לוכטה ושות'. האם זה סיפור גדול בכפר האולימפי בפרט ובברזיל בכלל, או שמתייחסים לזה כסערה בכוס מים?