רוסיי חשב על "טאטא" מרטינו כתוכנית ב' כבר זמן רב, והנסיבות הדרמטיות סביב טיטו וילאנובה אילצו אותו לפעול. נכון שלואיס אנריקה היה מועמד מאוד רציני והאופציה המועדפת על עיתונאים מקומיים רבים, ואומרים שגם על המנהל הספורטיבי אנדוני זוביזרטה. אך רוסיי אהב את מרטינו בגלל סגנון משחק התקפי, אובססיה לטקטיקה וחשוב מאוד, בשל הרצון לטפח שחקנים צעירים. בגלל זה ניתן לקרוא לו "הגווארדיולה של רוסיי". הוא לא קטלאני כמו ה"גווארדיולה של לה פורטה", אלא ארגנטינאי כמו האלוהים של ברצלונה.
מי שמכיר אותו אומר שהוא ממשיך את המודל של מרסלו ביילסה בלי השיגעונות שלו ושהוא אדם טוב, דבר לא כל כך טוב לפעמים בטופ של הכדורגל. מה שבטוח, יחסו לשחקנים יהיה טוב יותר מזה של לואיס אנריקה, שהיה יכול להסתכסך עם מסי תוך שבועיים. הבעיה אולי היא ש"טאטא" טוב מדי עם השחקנים ויחזיר את הקבוצה לתקופה האחרונה של רייקארד (מאמן ענק שלא קיבל את ההכרה הראויה לו), שבה רונאלדיניו ודקו עשו מה שבא להם. עד שהגיע פפ וזרק אותם.
כמובן, היו שהעדיפו מישהו מהבית או מהמודל ההולנדי כדי להמשיך ברוח הנביא יוהאן קרויף. אך אף ש"טאטא" אינו מ'לה מסיה', מבחינת סגנון משחק הוא מתאים לבארסה.
מסי היה גורם חשוב ביותר כדי שהוא יגיע והיום הוא בטוח יהיה מאושר, אך אני סבור שבטווח הארוך זה יפגע בו. אם "טאטא" יעשה טעויות הביקורת תופנה גם אל מסי. התקשורת במדריד כמובן "חוגגת" ואומרת שזו "הוכחה שמסי הוא בעל הבית של בארסה". בעיתון "ספורט" מגיבים באמירה: "אנחנו מעדיפים שהמאמן החדש יהיה בעד מסי ולא נגדו ".
אני מבין את האופוריה של התקשורת בארגנטינה וגם את הספקות של התקשורת הספרדית, שצריך לומר את האמת, פעמים רבות לא מעניקה את החשיבות הראויה לכדורגל בדרום אמריקה.
עכשיו "טאטא" צריך לפתור את בעיית הבלם ולדעת לתת למסי את המפתחות בלי שהעולם ירגיש שהוא הילד המועדף שלו.
נסיים עם משפט שלו שאני אוהב: "הכדורגלן חשוב יותר מהמאמן".
11 Comments
מוזר שאף אחד לא מתייחס לשיקול שנראה לי הכי חשוב כאן- ברצלונה בוחרת רק מאמנים שגם ילדים בני שנתיים מסוגלים להגיד את השם שלהם. ככה מגדלים את הדור הבא של האוהדים.
וזה נעשה מפני שילדים בגילאי הגן הם קהל האוהדים העיקרי של ברצלונה .
(הפלח הנוסף הוא תיירים מהמזרח הרחוק ומתחשבים גם ביכולת ההגייה שלהם )
+1
פפטיטוטאטא
אין ספק שכל יום שקאקא לא אצלם עולה להם מליונים
אז אני מבין שלילו עופר היה מועמד בכיר?
יופי של פוסט, שופך קצת אור מבפנים על הנעשה.
אני חושב שהדבר הכי יפה שאפשר לקחת מהעניין זו ההערה שלך על הכדורגל הדרום אמריקאי. זה מאוד ישמח אותי אם מישהו שלא מגיע מאירופה יצליח וימשיך את השגשוג של מאמנים דרום אמריקאים באירופה כמו סימאונה, ביילסה ופלגריני. עוד דבר משמח זו החשיבות שיש בדרום אמריקה לכדורגל הבינלאומי- הצלחה עם פראגוואי במקרה של טאטה נחשבת ברזומה(וגם של פקרמן בקולומביה או של טאברז באורגוואי) בעוד הצלחה עם נבחרת אירופית בסדר גודל דומה לא הייתה מעניקה יותר מידי.
לפני שנה וחצי ניואל'ס אולד בויס היתה בסכנת ירידה, ומרטינו הגיע כדי להציל אותה. הפסיכולוג שלי, אוהד ניואל'ס, אמר לי: "אתה עוד תראה, עם המאמן הזה אנחנו יכולים גם לקחת אליפות". הייתי מודאג, זה לא נעים לדעת שהפסיכולוג שלך משוגע על כל הראש.
מתברר שהמשוגע הוא בכל זאת אני, ומרטינו באמת יכול לעשות דברים גדולים, כולל לוותר על כסף ולחזור לקבוצת נעוריו כדי להציל אותה מירידה, ולקחת איתה אליפות על הדרך.
דווקא לפי מה ששמעתי רוסיי העדיף את לואיס אנריקה וזובי הוא זה שדחף את מרטינו.
נדב יעקובי סיפר בחדשות הספורט שעוזר המאמן של מרטינו היה המאמן האחרון שאימן את מסי בארגנטינה לפני שהוא עזב לאקדמייה בברצלונה
או שנמחקו תגובות לגיטימיות, או שנמחקו תגובות לגיטימיות.
ככה או ככה לא ברור