אחד הדברים שהכי מדהימים אותי בעונת הכדורגל זה עד כמה היא ארוכה. מתחילים באוגוסט והנה אנחנו באמצע אפריל ועדיין יש לנו עוד איזה חודש לשחק.
למה נזכרתי בזה? כי המשחק האחרון שראיתי בדבלין היה התיקו בסיבוב הקודם מול אברטון שבדיעבד היה משחקו האחרון של רוג'רס על הקווים. ואירלנד על הגשם ו-12 המעלות שלה נראית לי כל כך רחוקה עכשיו ב-30 המעלות ו-90 אחוז הלחות של תל אביב. באמת, זה היה כל כך מזמן.
היתרון של עונה כזאת ארוכה, כמובן, היא שלמאמן יש זמן לשנות קבוצה מן היסוד. אני מודה שלא התלהבתי בזמנו מהפיטורים של רוג'רס. לא הבנתי למה לחכות שמונה מחזורים כדי לפטר ולא לעשות את זה בתחילת השנה, ואם החלטת לתת למאמן שלך הזדמנות, אז תן לו הזדמנות עד הסוף. זה לא אומר שלא שמחתי שקלופ הגיע, אבל כל התהליך היה בעייתי בעיניי.
אבל, מעז יצא מתוק או משפט תנכי אחר, והדרך שאותה התחלנו באוקטובר נראית סוף סוף בדרך לכיוון הנכון. כי הדבר הראשון שקלופ היה צריך לעשות, וזה באמת קרה רק בשבועות האחרונים, זה להפוך את השחקנים שלו למאמינים.
הכדורגל הוא עדיין לא לגמרי הכדורגל של קלופ. השחקנים שאנחנו רואים עכשיו על המגרש, לא כולם יהיו פה באוגוסט הבא. אבל מה שכן יש לקבוצה הזאת כבר עכשיו זה את הרוח של קלופ. סוף סוף יש לה – בהעדר מילה עברית מתאימה – סוואגר. סוואגר שנבנה בעמל רב עם ניצחונות בדקה התשעים וגם נזנח מדי פעם אחרי הפסדים בדקה התשעים (סאות'המפטון, למשל). השיא היה כמובן המשחק לפני שבוע מול דורטמונד שהפך את חבורת השחקנים הזאת לקבוצה שבאמת מאמינה בעצמה.
תסתכלו על שחקן כמו מילנר, סוג של שחקן אפור שלא ממש ידענו איך לאכול אותו. רוג'רס ייעד לו תפקיד מרכזי במערך שלו ואז קלופ הגיע והוא לא ממש מצא את מקומו בהתחלה. נראה שהוא לא ממש מבין מה הוא עושה תקוע באגף. והנה הוא היום, עם 14 בישולים העונה (ושבעה גולים), 11 רק ב-2016 ומראה שלפעמים כן אפשר ללמד כלב זקן טריקים חדשים. פתאום, האיש בורג חשוב במערך, אבל נדמה שגם אם הוא לא יהיה על המגרש, הרי שמישהו אחר יידע להחליף אותו בצורה טובה. וגם אם זה רחוק מלהיות מושלם, הרי שהקבוצה הזאת משחקת עכשיו כדורגל שמח, משוחרר, התקפי והדבר באמת הכי קרוב למה שראינו לפני שנתיים. אולי לא מקרה הדבר שהפעם הקודמת שהיתה לנו קבוצה עם כזאת אמונה עצמית, גם אז הדרבי נגמר ברביעייה. והאמת היא שיכולנו לגמור אותו גם עם שמינייה וזה לא היה מפתיע אף אחד.
כמובן, השמחה מהנצחון נמהלת בעצב רב על הפציעה של אוריגי שפשוט מטריפה את החושים. סתם, סתם, שחקן שמוציא עצבים על הרגל של שחקן אחר. אם היה צדק מסוים בכדורגל, הוא היה צריך להיות מורחק עד שאוריגי יחזור למגרשים. ובדיוק כשאוריגי הופך לכח כזה בלתי עציר ועכשיו לך תדע אם הוא לא יחמיץ גם את היורו. פשוט כואב הלב.
עדיין, ניצחון בדרבי ולא סתם ניצחון, אפשר לחגוג טיפה ואז להתחיל להתכונן לשבוע הבא. אוי, איזה שבוע מחכה לנו.
69 Comments
בשלב הזה אני כל כך רותח שאקבל בשמחה תבוסה שלהם נגד יונייטד בשבת. אבל בטח ארגע עד אז…
אני מוכן לקבל זכיה של יונייטד בגביע אם זה אומר שואן חאל נשאר לעוד עונה
זה בהחלט שדרוג
בני תרגע מייד!!.
מי היה מאמין שניצחון 0:4 בדרבי יכול להיות כ"כ עצוב.
לגבי מילנר
מרגיש ששחקנים מסוימים נכנסים לתודעה הקולקטיבית החיובית של ליברפול רק אחרי מעשים כאלה ואחרים בלילות ארופאים
המצחיק הוא שעד הגול של סאקו (שבוא נודה – לא הגיע בדיוק מאיזה הגבהה אדירה) מילנר היה האיש שהכי תיסכל אותנו בערב הזה, עם עוד ועוד הגבהות איומות. מעניין שיש לו יכולת הגבהה ברגל שמאל לא פחות טובה ואולי אפילו יותר טובה מאשר רגל ימין. גם הגול הראשון היום וגם גול לפני שבוע או שבועיים באו עם הגבהה ברגל שמאל
מדהים ההבדל אצלו בין ההרמה מהמקום שמגיעה לשום מקום לבין ההרמות בתנועה שמגיעות בול למקום
לגמרי. ההרמה שלו לגול השני, זה של סאקו, היא ממש אומנות. היה שחקן קרוב אבל הוא ראה שהוא סגור, הוא נתן צ'יפ בדיוק במקום שסאקו רק צריך להכניס את הראש (ואלוהים יודע שאם צריך יותר מזה, זה לא יקרה). גם הגול הראשון היתה הרמה קשה מאוד תחת לחץ שהגיעה בול לראש של השחקן
כמו השחקנים הישראליים, רק הפוך
רציתי לכתוב שזה כמו משומר רק הפוך אבל זה לא שמשומר מרים טוב במצב נייח..
מילנר תיסכל אותך?! מה עם ראש-כרוב לאלאנה???
ואמרתי למתיפול במחצית הראשונה שהגיע הזמן שמילנר ירים קרנות ברגל שמאל…
בחצי הראשון חשבתי שאני הורג את לאלנה
זה מדהים ,כל משחק הוא יותר מפריע מעוזר ובכול זאת הוא באנקר אצל קלופ בגלל הקילומטראג'….
הסיבובים סביב עצמו אחורה וקדימה זה מטריף .יש לו שליטה יפה בכדור אין ספק אבל זה משבש לו את קבלת ההחלטות .
ברגע שילמד לתת פס בנגיעה אחת קדימה ואם הניידות שלו הוא משדרג את עצמו פלאים …
אין שחקן שעושה את הלחץ בחוליה הקדמית ברמה שלו, בגלל זה קלופ אוהב אותו.
לאלנה רץ אתמול 12.6 ק"מ במהלך המשחק .
לוקאס שהיה שני אחריו ( כולל שחקני אברטון ) עשה 11.5 ק"מ .
שבלול שבלול אבל רץ כמו ארנב .
הדיווח הראשוני מדבר על זה שאין שבר, רק נקע חמור בקרסול. נקווה לטוב
ראיתי עכשיו שיור חוזר של זה, זה נראה זוועה. לא אופתע אם יש לו שם איזה קרע ברצועה. ככה או ככה, את המומנטום הנוכחי זה יעצור לו.
מסכים עם כל מילה. אברטון נראית נורא (שני הגולים הראשונים היו בדיחה. התג מחיר ששמו על סטונס מכביד עליו לקפוץ עם השחקן שלו?), אנחנו נראינו טוב וזה היה כל כך משמח, אבל כל הזמן התמונות של אוריגי מתפתל מכאבים עמדו לי באחורי הראש. פשוט מעשה נבזי. עדיין לא שמעתי מה חומרת הפציעה, מקווה שזה לא גרוע כמו שזה נראה.
מינולה לא צריך להתקלח היום. במהלך המחצית השניה שאלתי מי עומד אצלנו בשער
אם הוא היה שוער של ארסנל הוא היה יכול לגמור פאקט במחצית השניה.
מיניולה הלך לנקות חמץ בבית החל מדקה 40
איפה פאולר הד"ר שצריך אותו ?
מצדי שייתן עשר לכולם. חוץ ממיניולה שלא שיחק היום
שייתן דיאגנוזה התכוונתי…
נקעים באזור הקרסול הם פגיעות אורתופדיות שכיחות ביותר. הגדרה של נקע בקרסול (Ankle Sprain) היא נזק למפרק הקרסול שקורה כאשר האדם הנפגע מועד והרגל התומכת מסתובבת ונגרם נזק לרצועות הקרסול. שכיחות התופעה באוכלוסייה הכללית היא 1:10,000 נקעים ליום. מספר זה אף גבוה יותר באוכלוסיות מסוימות (אתלטים, טירונים וכו'). נקעים בקרסול הם כ-25% מסך כל פגיעות הספורט. נקעים הם 85% מכלל הפגיעות בקרסול, ו-85% מהם שייכים לאזור קומפלקס הרצועות הלטרלי (קר"ל).
התסמינים המלווים את הפגיעה כוללים: נפיחות, כאבים, הגבלה בתנועה וחוסר יכולת לשאת משקל על הגפה.
גורמים היכולים לתרום להתפתחות נקע, כוללים היסטוריה של נקע בעבר, גמישות יתר רצועתית, הפרעות סנסורומוטוריות והפרעות ביומכניות שונות של כף הרגל והקרסול.
המהלך הטבעי של נקעים באזור הקר"ל מראה את המאפיינים הבאים: ירידה מהירה בכאב בקרסול תוך שבועיים, אך 33% עדיין חשים כאבים לאחר שנה, 85% מדווחים על החלמה מלאה תוך 3 שנים,
כ-34%-3% מדווחים על נקעים חוזרים.
הקיצר – נתראה באוגוסט. הלך היורו.
אז הלך גם על סטף קארי?
אני כבר לא מעט זמן חושב שיש סיכוי טוב מאוד שבדיעבד נזכור את הקריירה של קארי כמו זאת של איזיה תומאס, למשל – פיק אדיר אבל מוחמצת משהו בגלל פציעות. יש לו בעיה לא קטנה שחוזרת בקרסוליים. הוא הצליח להמנע ממנה בשנתיים האחרונות אבל בסוף זה יכה בו לדעתי ולצערי
הקריירה של איזיה לא מוחמצת, היא היתה קצרה יחסית (ספר לקטש מה זו קצרה באמת) ונגמרה בגיל 31 כשכבר הוא ובטח הקבוצה שלו היו בירידה בגלל פציעה בגיד אכילס. קרי בריא כבר ארבע שנים אחרי בעיה כרונית בקרסול. האם הפציעות יחזרו? אנחנו לא נביאים. ימים יגידו.
זה לא מדויק שהוא בריא ארבע שנים. בפלייאוף לפני שנתיים הפציעות הרגו אותו. תקרא לקריירה של איזייה איך שאתה רוצה, אם לא מוחמצת אז סתם קצרה מדי. אבל אפילו בירד, שהיתה לו קריירה שנקטעה בגלל פציעות, הצליח לתת 8-9 שנים בטופ. לאיזייה היו 4-5 כאלו וזהו. נראה מה יהיה עם קארי, אני מאוד מקווה שאתבדה, אבל יש לו בעיה בקרסול. הוא הצליח להתגבר על זה בשנתיים האחרונות (היתה כתבה שלמה על הקונדישיננג שהוא עושה בשביל זה) אבל זה תמיד יכול לחזור – כמו שאנחנו רואים עכשיו
עברתי על הנתונים של איזייה. 14 עונות בליגה (יותר מלארי ומג'יק), מהן 12 עם 78 ומעלה משחקים. הסטטיסטיקות שלו, חוץ מהעונה האחרונה בין 18 ל22 נק' כשדווקא בעונות האליפות סביב ה18. מדובר על יציבות. הזכרונות מטעים אותנו. לגבי קארי תסתכל על הסטטיסטיקה שלו וגם בכתבה המדוברת מדובר על אחרי הניתוח לפני כארבע שנים. בהתחשב בזה שבפלייאוף לפני שנתיים הקבוצה שלו שיחקה 7 משחקים והוא שיחק בהם כ43 דקות וקלע כ22 נקודות לא נראה לי שמשהו הטריד אותו. אולי התבלבלת עם בוגוט שהיה פצוע
ולגבי אוריגי, מזעזע. כניסה מהתחום הפלילי.
גם ללאלנה 10 ?… .או בשמו החדש לא-למה….
לארג' לכבוד הנצחון ?=)
אני מתמחה בקרדיולוגיה… אני מקסימום יכול לתת לחרא ההוא מאברטון מכת חשמל…
אחד שכתב את מגילת איוב לא באמת ציפה לנצחון ללא איזו שהיא פגיעה שתקהה את השמחה ותחבל בסיכויים במפעל היותר מעניין שנותר לנו, נכון?
Hell
למילנר יש כדורגל פשוט וטוב.כמו שאומרים,חיילים ותיקים אינם מתים… אני לא חושב שהוא עשה העונה דברים שלא ראינו אותו עושה בעבר.שיש לו עם מי לשחק ברחבה הוא יודע לתת את המסירות שלו מהאגף או לבצע מסירות כפולות,עם תנועה טובה קדימה גם ללא כדור.לדעתי,אם הוא ישחק חופשי מאחורי החלוץ הוא יכול לתת עוד כמה עונות טובות.
למרות שמהדקה ה50 זה היה משחק חד צדדי בצורה קיצונית (35-3) בבעיטות לשער ! עדין בראש ובראשונה זה ניצחון השיטה .
אבל בראש של כולנו כמובן הפציעה המחרידה של אוריגי ,ישבתי על הספה בבית ראיתי את ההילוך החוזר ופשוט התפתלתי מכאב בעצמי כרפקלס ……
מיותר ,מעצבן ,מרתיח ובזמן הכי גרוע מבחינת השחקן והקבוצה .חבל ,חבל .
ונחזור לשיטה ,קלופ יצר יחידת לוחמים מאוחדת שלוחצת כל הזמן לזכות בכדור ולדחוף מהר קדימה .כבר כמה משחקים אנחנו בלי הנדרסון ,צ'אן ולפעמים פירמינו והרמה לא יורדת אלא רק עולה .גם בהפסד המסריח בסוטון (שוב …) שיחקנו מצוין ושלטנו למעט כמה דקות קריטיות שעלו לנו כנראה בליגת האלופות דרך הליגה .
שחקנים לומדים לעשות דברים חדשים ומשחק שלוקאס מבשל גול יפה ובועט פעמים שלוש לשער (טוב אחת לא ממש ..) ומילנר מבשל פעם משמאל ופעם מימין ,שני המגינים נמצאים כל הזמן בהתקפה ואנחנו לא מקבלים גול זה הישג גדול .
לדעתי אתמול היה אולי המשחק הכי טוב של הקבוצה אצל קלופ (גם לפני ההרחקה ) ולמעט ההחמצות של לא -למה ההינו מובילים כבר במחצית 4 .
הקבוצה שמחה ,רוקדת על המגרש ( קוטיניו !! ) ובהחלט רואים את הביטחון והשקט במשחק .
מה נשאר ? יציבות זה שם המשחק ,גם אם לא נזכה בסוף בליגה האירופית או במקום חמישי הבסיס הטוב של הקבוצה נבנה היום .
הפציעה של אוריגי משבשת לקלופ את משחק הלחץ הגבוה כי סטארידג' לא ילחץ כמוהו ולדעתי קלופ יפתח מול ויאראל עם פירמינו בחוד מה שיקפיץ להרכב אולי את אייב או אלן /לוקאס ויעלה את מילנר קדימה .לא אידיאלי אבל השיטה אמורה לנצח לדעתי .
איפה שקרטל ? משהו מתגעגע ?לא ראיתי אותו גם בתמונות מהאימון אולי פצוע אבל כרגע אין לא מקום ברוטציה .
סקרטל נמחק מאז חרפת סוטון. היה מחליף מול בורנמות׳ אבל באופן כללי בהחלט נעלמו עקבותיו
למה נמחק? הוא היה הראשון לקפוץ על לוברן בגול המנצח מול דורטמונד..
הוא היה קצת פצוע בזמן האחרון, לדעתי הוא יפתח בשבת. בכל מקרה, זאת העונה האחרונה שלו אצלנו, זה ברור
חחחח הקפיצה מהספסל על שם גור שלף
סקרטל היה מחליף נגד דורטמונד ונעדר מהסגל נגד בורנמות בגלל פציעה (לפי ההסבר של קלופ למה לוקאס פתח כבלם).
ככל הנראה הוא מתח את המפשעה בקפיצה על לוברן בתום המשחק נגד דורטמונד, מזל שלוברן נשאר כשיר…
אם זה נכון אז אני משנה מגור שלף לסנטיאגו קניזארס
היה שחקן בייסבול שחגג הומראן מנצח משחק ובקפיצה של החגיגות שבר את הרגל ונעדר מהמגרשים שנה..
כנראה שלא סיפרו לו על המ.ש.ל של הציפור והחרא.
זה קרה גם לאיזה דפקט מארסנל שהחברה הרימו אותו אחרי גול והוא נפל ונפצע די קשה. נדמה סטיב מורו העגל אבל לא בטוח
הפציעה הזכירה לי את הפציעות האיומות של מליקה על רומן פץ, ושל רובן ראיוס על רפי דהן (לא נחרטו אצלי בראש פציעות דומות בחו״ל) והרגה מיידית את היכולת ליהנות מהנצחון המוחץ בדרבי.
פגיעה מכוונת ומרושעת בחלוץ הכי חשוב וטוב שלנו עכשיו, לפני ויאריאל (ומבחינת אוריגי ובלגיה- לפני היורו). ומפציעות כאלה לא תמיד חוזרים.
מורי העלה את עצמו ביושר לראש רשימת השנואים; והוסיף שמן למדורת התיעוב כלפי אברטון. גם דברי מרטינז בראיון בסוף המשחק בענין זה, הראו עליבות רבה…
מה הוא אמר?
לא ראיתי מה הוא אמר אבל ראיתי וידאו של פרי גיימ ביוטיוב של RedmanTV .. הם עשו שידור משותף עם טופי- TV (ערוצים של אוהדים ביוטיוב)
וחוץ מזה שהיה פשוט קורע ( דחקות הדדיות … רק צריך קצת להתרכז כדי להבין את הסקאוזרית כי למרות שרד-מן-TV בדרך כלל ברורים לגמרי, כנראה השילוב עם החצי הכחול השפיע משהו על כולם ;) ) ברור שהאוהדים של הכחולים פשוט מתעבים ברמות הזויות את מרטינז.. שונאים לא רק שהוא עושה אלא גם כל מה שהוא אומר. ממש נגעלים ממנו.
משהו בנוסח ״היה אדום, יכול היה להיות צהוב״
מראינז הוא דד מן ווקינג אבל אם הקבוצה שלו נראית ומתנהגת ככה אז בצדק
הפציעה של ברומר גם.כן.הייתה איומה
ובאטיסטון בחצי גמר גביע עולם
מתוך הזכרון המיידי של אוהד ליברפול, לאמפרד גמר חצי עונה ראשונה לצ׳אבי אלונסו בכניסה קשה והפציעה של ג׳יבריל סיסה.
הייתי יכול לציין גם את התיקול הידוע של רוי קין על הנורבגי ששכחתי את שמו אבל זה יותר שייך לתחום המשפט הפלילי.
מיניולה 6. מצ׳עמם
קליין 7 חף מטעויות, חרש את ההתקפה
לוברן 7. סלע
סאקו 7. שינה משהו במבוך על הראש שפתאום נהיה סקורר?
מורנו 7. עע קליין
לוקאס 7. בישול של ניימאר
מילנר 9. מאסטרפיס
פירמינו 6. עדיין חלוד קצת
קוטיניו 7. הוא רקדן בינלאומי
לאלאנה 7. אם לא היה כזה ראש כרוב היה מקבל 9
אוריגי 7. איייייייייייייי מסכן אתה ומסכנים אנחנו
לגבי סאקו אולי זה מצב של עם האוכל בא התאבון
אבל אולי זה קלופ והחכם שלו שמנווטים לאט לאט דברים קטנים על המגרש
גם נראה לי שחלק מהקרנות של מילנר פתאום הפכו למשחק אחד-שנים ולא בעיטה ישר לגדוד מול השער. זה לא היה ככה לפני כמה שבועות
לוקאס- 8 …
לא – לאמה – 6 גם לארג' מידיי …
קוטיניו – 8 רק בגלל שניסה בכוח ולא ויתר לפתוח את המבוך שאברטון בנו ברחבה מהדקה ה50 …
ראיתי עכשיו את התיקול. מעניין מה יעשה ה Fa לעשות, הבן זונה צריך לשבת הרבה זמן בחוץ
במקום עין הנץ וטכנולוגיה הגיע הזמן לשנות את העונשים והחוקים על כניסות כאלה
קרדיט לשופט שקלט בלי הילוכים חוזרים את חומרת התיקול
זה נראה כאילו הוא דווקא הלך לכיוון הצהוב אבל הקוון האיר את עיניו.
אז לצוות השיפוט…
בסקיי UK קראו את השפתיים של הקוון והוא אמר it's horrible tackle
אני באמת שונא לראות באינטרנט…
משחק נהדר שלנו, השחקנים בהחלט משחקים כקבוצה ולא כמו בתחילת העונה שזה היה נראה כאילו עשו כוחות לא נכונים
לגבי ללאנה, ראיתי שהרבה פה העלו את זה, החמצות מזעזעות. אבל אני חושב שיש לבחור כדורגל. הוא טכני מאוד ויש לו גם ראיית משחק והרבה פעמים הוא גם מוסר אסיסט הוקי (מוסר למבשל). מילנר נהדר. פירמינו צריך לחזור לעצמו אבל גם כשלא הולך הוא נלחם.
היו לי ספקות בהתחלה לגבי קוטיניו באגף אבל השילוב שלו עם מורנו והבריחות לאמצע עם רגל ימין בהחלט נהדרות ויש לו כבר 3 גולים ברציפות אני חושב, בהחלט עשה עליית מדרגה העונה.
קוטיניו הכובש המוביל שלנו השנה שזה אומר הרבה עליו אבל גם לא מעט על הקבוצה – הרבה כובשים של 7-12 שערים, אף סקורר אמיתי
https://m.youtube.com/watch?v=d3XdiCe8LFM
אופטופיק משהו אבל…
ראיון 19דק מסקי מינואר עם קלופ
לא ראיתי אותו לפני.. אולי קראתי ממנו ציטוטים אבל לראות אותו זה שונה
הוא מדבר על הרבה דברים אבל מה שמענין במיוחד זה התשובה שלו לשאלה אם יש מספיק שחקני וורלד קלאס בקבוצה כדי להיות 'וורלד קלאס טים'
הוא מדבר על התהליך. התהליך שצריך לעבור כדי להגיע לאיפה שרוצים להגיע. ואולי מוזר להגיד את זה אבל זה אסימון שאולי נפל לי רק עכשיו לראות את הוידאו אחרי 3 חודשים, לקחת בחשבון את כל מה שעברנו בחצי שנה האחרונה, וממש להבין על מה הוא מדבר. שהוא ממש יודע איך לגשת למשימה הגדולה מכולן כי הוא עבר תהליך דומה עם דורטמונד.
לקלוט איזה רמה של מאמן הגיע אלינו.
האמת זה לא אופטופיק. זה לפיסקה האחרונה בפוסט ;)
התמונה הגדולה. כמו שאומרים
שלפני התמונה…
תודה,נהניתי מהראיון. אהבתי את הגישה שלו. ובכלל זה כיף לשמוע אותו.
זכינו למאמן שהוא בעיקר קודם כל אחלה אדם נראה לי.
ציטוטים כמו "לא אקח לקבוצה חרא אדם רק כי הוא שחקן מעולה" ו"לכל אחד יש ימים טובים, החוכמה היא להופיע בימים הרעים שלך".
אריאל תוך כדי שידור כתבתי בוואטסאפ של חברים שהמלבינאס החרא הזה צריך להיות מורחק עד שאוריגי יחזור.
סאת הייתה כניסת נקמה על שום דבר ותיסכול שגרם לי להיות מתוסכל
כתבתי סוף סוף יש לנו חלוץ ל 20 שערים לעונה הבאה
רק פתחתי את הפה וכתבתי דיבוק אל תצא
דיבוק אל תצא
יצא לצערי.