פחות מחודשיים לפני הבחירות לכנסת, אנחנו חיים תחת התחושה שכל יומיים קמה או מאיימת לקום מפלגה חדשה ריקה מתוכן עם הבטחות עמומות ובלתי קונקרטיות איך לשפר את המצב המדיני/בטחוני/כלכלי/חברתי.
אז הנה אני מוצא לנכון לקרוא מכאן להקמתה של מפלגת הספורט הישראלית, או בראשי תיבות מס"י.
זו תהיה מפלגה סקטוריאלית שתוכל להשתלב בכל קואליציה, ועיקרה קידום הספורט החובבני והמקצועני בישראל. מפלגה שתפעל תחת האימרה השחוקה והכל כך מדויקת: "נפש בריאה בגוף בריא" ותעודד פעילות ספורטיבית להמונים ומצוינות ספורטיבית, ותנסה להחיות את הגוויה שנקראת הספורט האולימפי בישראל. כבר למדנו שעם שרי ספורט שאין להם מושג ועניין בספורט, המצב רק מידרדר והולך.
***
מה מס"י תדרוש? הגברת שיעורי חינוך גופני בבתי הספר מגיל יסודי ל-4 שעות שבועיות, קידום ופיתוח של תשתיות ספורטיביות כמו מסלולי אופניים בערים ובפריפריה תוך שמירה על בטיחות, ניסיון לדחוף את הספורט המוטורי בישראל, לנסות לסייע בקידום אירועי ספורט בינלאומיים בארץ הקודש.
מס"י תפעל להקצאת משאבים ותקציבים לצינורות הנכונים במטרה לקדם את המצוינות בספורט, כך שיתקיים פיקוח מהודק וראוי יותר על חלוקת כספי הטוטו. היא תתבע לשפר ולשדרג את חוק הספורט, תנסה לבאר שחיתויות של עסקנות מביכה במידה האפשרית, תקרא לביטול הכוח הפוליטי של המרכזים, תעודד חקיקה שתחייב כי אחוז מסוים ממניות מועדון כדורגל תהיה בידי ארגוני האוהדים, תחייב שקיפות בניהול הספורט בישראל.
אם רק חלק מזה יתממש, דיינו.
אני מאמין שאם פועלים דרך זווית הראייה של האזרח אוהד-חובב הספורט הממוצע, הדברים ינועו בכיוון הנכון. מה שטוב לחובב הספורט טוב לספורט.
טוב, אני יודע שאסור תעמולה פוליטית בימים אלה (מתי כבר יקברו את החוק הבלתי רלוונטי הזה?), אבל בכל מקרה – האם זה כולל גם תעמולה למפלגות אשר טרם הוקמו?
ARVE Error: id and provider shortcodes attributes are mandatory for old shortcodes. It is recommended to switch to new shortcodes that need only url
No Comments
כיוון שזה נשמע יותר כפוסט היטולי מאשר רציני, אז גם התגובה חצי חצי.
לוינטל ובורוביץ' בראש הרשימה של המפלגה הסקטוריאלית מס"י. נניח הליכוד עם דנון ופיגלין מקימים קואליציה (הנחה הזויה, אבל רק בשביל משחק מחשבתי), ועכשיו נצטט מהכתוב "זו תהיה מפלגה סקטוריאלית שתוכל להשתלב בכל קואליציה," חה חה חה חה חה…
ועכשיו ברצינות. מהפה שלך ל…, טוב לא ממש אליו, אבל הלואי שחלק מבמטרות שכתבת ייוסמו. מטרות נעלות, רק בלי מפלגות סקטוריאליות. אין אסון גדול יותר, עדיף אפילו מפלגת העבודה.העינין הואשכמעטבכול מפלגה מכול הקשט הפוליטית, מהימין הקיצוני ועד למפלגות הערביות (לא כולל חרדים אשכנזים) יש המון אוהדי ספורט. השאלה איך אפשר לאחד אותם ללובי אחד גדול. אנחנו יודעים שטיבי יחד עם אלדד התאחדו לחקיקה, נדמה לי בנושאים רפואיים, כלומר בנושאים א-פוליטיים אין להם בעייה לשתף פעולה. עד כמה מסלולי רכיבה על אופניים יכולים להפוך לנושא פוליטי, קשה לי להאמין, לכן שיתוף פעולה אפשרי ביותר. בגדול, צריך לחשוב במקום להקים מפלגה איך אפשר להקים לובי.
בורוביץ' לראשות הממשלה! אם הקפריזות שיש לו בכתיבת טורים יופיעו גם בקביעת מדיניות אז יהיה משעשע.
איציק, וזה ממש בלי כוונה להעליב, אתה כותב דברי טעם אבל אם רק תכתוב אותם בוורד, תעשה בדיקת איות ואז קופי פייסט לאתר, דברי הטעם האלה יראו הרבה יותר טוב.
(ד"א, אם כבר לקחתי את תפקיד הנאצי של האיות , לווינטל: לבער שחיתויות, לא לבאר)
ארז,
לא נעלבתי, להבדיל מאחרים שזרקו בוץ וברחו תגובתך ראויה לתגובתי.
אני בדרך-כלל קורא ומגיב בין לבין. ברכבת כאשר קורא ספר/מאמר, כותב הרצאה/מאמר. בעבודה בין הרצאות להכנת חומר/כתיבת חומר/מחקר. בבית בין טלביזיה (לפעמים פלוס רדיו/דיסק) פלוס עבודה על מחשב. בדרך כלל אני במוד מולטי ת'ראד, וקריאת/תגובות דה-באזר הוא אצלי Time Sharing על זמן מחשב עם עדיפות נמוכה. במקרה שלי וורד אינו מספיק ממספר סיבות, ראשית, טעות שהוא מסמן, האופציות לתיקון לרוב לא מתאימות; יותר חמור אלו טעויות שהוא לא יכול לדעת עליהם כמו – מעת, מעט, מאת, מאט; דוגמה נוספת: עקבה או עכבה. אני נילחם עם בעיות אלו יותר זמן מאשר רוב המגיבים חיו (ועודם בחיים, מקווה) ועדיין אני בבעיה גדולה. כאשר יש תגובה מאוד חשובה מבחינתי אני משתמש בוורד ומתורגמון כדי לוודא שבחרתי את המילה המתאימה. זה מצריך ממני הרבה זמן, מאמץ ומעכב (מתוך הנחה שלא "מעקב" אותי) אותי על חשבון הזמן שאין לי.
במצב רגיל יש לי שתי אפשרויות, או לענות תגובות הומוריסטיות בילבד (וזה לא כל-כך מעניין אותי) או לענות גם תשובה שאני חושב שיש בהם ערך מוסף, ולקוות שרוב הקוראים יתייחסו אליהם למרות השגיאות.
המצב שקיים הוא לא חוסר מודעות או חוסר איכפאתיות כי אם אילוץ שאיני שמח ממנו אך הוא הרע במיעוטו מבחינתי. אני עושה מאמץ להקטין טעויות אלו, אך מקווה שתקבלו אותם בהבנה.
לא פעם צרמו לי שגיאות הכתיב אך תמיד הן באו ככסות דקה על תוכן עשיר. תוכן שלא תמיד הסכמתי איתו אך תמיד ראיתי את האיכות שבו.
דע לך שכששגיאות באות כחלק מרמת שיח נמוכה זה זועק לשמיים ואצלך המצב רחוק מכך כרחוק מזרח ממערב.
אין לי עצה טובה לתת לך, חוץ מאולי להשקיע קצת יותר זמן בתגובה, כי לראיה, תגובתך האחרונה רהוטה למשעי :)
תודה :-)
עיציק, די קוור אם קל שגיעוט הקטיב שלח.
זא ממש לו לאניין.
עמע שך לו לימדע עוטחה נימושים.
טירגא
עוד משהו – מס"י גם חייבת לקדם את כל עניין הפארקים ומגרשי הספורט הציבוריים.
במדינות מערביות יש הרבה יותר פארקים ומגרשי ספורט ציבוריים. שם הציבור והילדים משחקים ספורט. בישראל יש מעט מדי מקומות שילדים יכולים לשחק בהם ספורט (ברמת מתקן סבירה) קרוב לבית.
בשביל שיהיו פארקים ומגרשים כאלו למכביר צריך החלטת ממשלה והקצאת משאבים.
גם צריך מאוד לקדם את עניין חוגי הספורט לילדים קטנים בקהילה כשהמאמנים הם ההורים. זה יחסוך מאוד בעלויות וינעיש את הספורט להרבה יותר ילדים. אין סיבה שבארה"ב וקנדה הורים יאמנו בייסבול, פוטבול וכדורסל וכאן אין הורים מתנדבים שיאמנו כדורגל, כדורסל, וכל ענף אחר בגילאים הצעירים.
לא צריך מאמנים מקצועיים בגילאים הללו וזה סתם מאוד מייקר ובעיקר מצמצם את ההשתתפות בספורט בגילאים הצעירים.
1+
מס"י גם צריכה להעלות הצעת חוק נגד התערבות הורים. להורה אסור בתכלית האיסור לפנות לגורמים בהנהלת מחלקת הנוער. הורה על תקן אוהד בלבד ואם לא כך הוא מורחק לשנה מהמגרשים.
מס"י גם צריכה לעודד כל מחלקת ספורט אשר תורמת לשכבות חלשות בהגדלת התקציב – פרויקטים כמו ליגת השכונות וכיוצא בזה חייבים להיתמך ע"י הממשלה.
לא אמרתי את המשפט הזה כבר שלוש שנים לפחות אבל לכבוד המאורע, יאללה מסי!
סבבה. עכשיו רק צריך להקים גם מאגר בוחרים נורמלי שמעדיף לבחור לפי מה שמשפיע על חיי היום יום שלו ולא על פי שטאנצים או הפחדות.
כאלה שמעדיפים לראות כדורגל, למשל, על לראות עוד פוליטיקאי מלהג עצמו לדעת בעוד תכנית אקטואליה מיותרת.
האם נדרשת משמעת סיעתית בקשר לסוגיית דקת דומיה לחללי מינכן?
עמית אני בפנים.
פטרת לי את הבעיה מה לעשות ביום הבחירות.
נמאס לשים פתק לבן.
רק אם אפשר להכניס סעיף גירוש לכל אלה שעשו לנו עוול כל השנים הללו זה יהיה מושלם.
מה מס"י? חבורה של סמולנים מסריחים!
רק כריסטיאנ"ו!!
(כדור, ריצה, יידוי, ספורט, יעף, אירובי, אנאירובי ומוטורי)
1+
הקדמת אותי אזי. שאפו.
ביג ביג לייק
1+
טוב שלא בחרת איברהימיבי"ץ, מה אז היתה שם שם?
רגע, זה לא שר הספורט צריך לעשות?
לימור???
עד כמה שאני זוכר, תפקידה הוא לקפוץ על מדליסט זהב אולימפי.
יש לה תפקידים נוספים???
עזוב, זאתי סתם טפט אבל אם מפלגה היתה מעמידה קאליבר – איש ספורט מוכח ואמין שהציבור היה מאמין לו שיעשה מהלך רוחב על הטיקט של שר הספורט, היא היתה מביאה לפחות שניים-שלושה מנדטים עודפים, מפלגה סקטוריאלית צרה בנושא חברתי לא עברה ולא אחוז חסימה למעט גימיקים מחאתיים כמו הגמלאים.
ממש לא, כל המפלגות החרדיות הן סקטוריאליות "חברתיות" כולל ש"ס והן מצליחות כל הזמן. גם המפלגות הערביות הן סקטוריאליות, אבוי לסקטור אותו הם מייצגים, במקום הסקטור אותו הם אמורים לייצג, אבל מה לעשות, אמור זה שם של דג.
אני מוכן להצטרף למפלגת מס"י.
ספורט ספורט אבל מישהו בנישה הביטחונית חייבים , לא ?
אולי ברק פלג ?
1+
ומתן נאור חברתי
יאלה מס"י לכנסת ולממשלה
בעצם האם מפלגת מס"י תצליח בלי צ"אבי ואיניאסטה?
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=318364128270482&set=a.296884263751802.67847.113362305437333&type=1&theater
זה היה מתבקש
לוינטל,איך לא התייחסת עד עכשיו לזה?
http://www.youtube.com/watch?v=UD4dSLu1iYQ