ארבע שנים חייתי באנגליה, בין השנים 2006 ל-2010. כדי להבין את השינוי שעוברת בריטניה לא הייתי צריך לקרוא את הגארדיאן או להקשיב ל-בי.בי.סי. מספיק היה לי לעקוב אחרי מה שקורה לפאב השכונתי. בתחילה כשהגעתי הוא היה שוקק חיים, מלא ורועש משעות הצהריים המוקדמות עד הערב. אבל אט אט הוא דעך. הלקוחות הקבועים נעלמו, שעות הפעילות התקצרו, בהתחלה הוצאה להשכרה הקומה העליונה ולקראת עזיבתי שלט גדול "למכירה" נתלה על דלתות הפאב הנעולות.
אני בספק עד כמה הבריטי הממוצע שהצביע במשאל העם היה בקיא בהשלכות הכלכליות והגאופוליטיות שבהחלטה להישאר או לעזוב את האיחוד האירופאי. בשבילו זו הייתה הצבעה על הפאב המקומי. הזדמנות לומר סופסוף מה הוא חושב על כך שמדינתו שינתה את פניה.
נכון, אפשר לפטור את זה בקסנופוביה או גזענות. אבל איך אתם הייתם מרגישים אם השכונה שלכם הייתה מתמלאת אט אט בלובשי חליפות שחורות ואת המתנ"ס והקאנטרי המקומי היו מחליפים בתי כנסת ומקוואות?
תומכי העזיבה דיברו במושגים של חזרה לבריטניה הגדולה. הבריטי הפשוט בלידס או בסנדרלנד ראה את הפקידים בבריסל, שם למדינות כמו אסטוניה, מלטה וסלובניה יש כוח בדיוק כמו לבריטניה, מחוקקים חוקים שמשפיעים ישירות על החיים שלו ולא האמין שזה קורה לו.
אלא מאי, שעזיבת האיחוד סביר יותר שתביא עימה את אנגליה הקטנה מאשר את בריטניה הגדולה.
ההחלטה לעזוב את האיחוד האירופאי היא אולי הלבנה הראשונה שנופלת בחומה של האיחוד האירופאי, כפי שהכריז בחגיגיות מנהיג הימין קיצוני נייג'ל פאראג', איש שוליים שמצא עצמו פתאום במרכז העניין הפוליטי בממלכה, אבל היא עוד שלב בהתפוררות של הממלכה המאוחדת. ולזה לא בטוח שהתכוון המשורר.
בסקוטלנד וצפון אירלנד הצביעו ברוב משמעותי נגד עזיבת האיחוד והקולות שעולים משם מפורשים: עדיף להיות חלק מהאיחוד האירופי מאשר חלק מהממלכה המאוחדת.
בסופו של דבר הכול חוזר לאותו מקום – הצורך בזהות. פעם אחר פעם שוגים תומכי הגלובליזציה והליברליזציה בכך שהם ממעיטים בערכו של רגש השייכות. הבריטי, כמו הצרפתי, ההולנדי והיווני, לא חש שום סנטימנט לדגל שניים עשר הכוכבים ונפשו לבריסל לא הומיה. האיחוד האירופי היה מבוסס על אינטרסים. אבל לא על סיפור משותף. הוא לא יכול היה להציע אתוס ורעיון מספיק חזק שיוכל לאגד בתוכו אנשים שמביאים עמם אתוסים שונים עשירים כל כך.
הבריטים לא באמת רצו לעזוב את האיחוד. אפשר לראות את זה בתגובות של הצד המנצח. היית מצפה שהם היו מתייצבים מחר בבוקר במשרדי האיחוד בלונדון להחזיר את הדרכון האירופאי שלהם. אבל הדרך לא אצה להם לשום מקום. הם כבר הכריזו שצריך לבצע את התהליך "לאט ובזהירות הנדרשת" ושעליו להימשך מספר שנים.
מה שהם רצו בסך הכול זה להרגיש שוב גאווה להיות בריטיים.
ואם זה נשמע לכם פרימיטיבי ואינפנטילי, תסתכלו שניה מה קורה ממש עכשיו ביורו וכיצד הלאומיות מצליחה לחבר אנשים. איסלנד, פאקינג איסלנד! שהמלחמה הכי סוערת בתולדותיה הייתה "מלחמת הבקלה" – עימות על שטחי דייג מול דייגים בריטיים – מוצפת ברגש פטריוטי מטורף. כל המדינה (ובמקרה דנן מדובר בפשוטו כמשמעו) נסעה לצרפת ומאבדת את הראש במשחק כדורגל.
הניסיון של הליברלים למכור לנו רגש שייכות גלובלי, איזו מן זהות של 'אזרח העולם הגדול' – כשל. לאנשים מסין, ריו, ניו יורק, לונדון, פאריז, יש אולי לא מעט אינטרסים משותפים בעולם הגלובלי, אבל אין להם סיפור משותף.
ואינטרסים משותפים מחזיקים בני אדם ביחד רק עד נקודה מסוימת.
124 Comments
טור מצוין, תודה. בתור אחד שגדל ברמות (ירושלים) ורואה מה קורה בשכונה בעשרים שנה האחרונות אני לא יכול שלא להסכים…
גם אני גדלתי ברמות.. אנחנו מכירים?
נפגשנו פעם בסופר בדרך החורש והרבה פעמים ביציעים של נורדיה… אף פעם לא ממש דיברנו אבל אני זוכר למשל ששאלתי אותך במשחק האימון הראשון של הקבוצה, לפני שנתיים בגבעת זאב, למה כותבים betar ולא beitar.
וואלה.. איזה מרגש לשמוע שהיית במשחק הראשון של נורדיה!
אנשים טובים יש או לפחות היו ברמות
נכון. קצת נוסטלגיה: רמות היתה אימפריה בירושלים, אני זוכר שהיו מגיעים מכל רחבי העיר לחגיגות העצמאות ברמות א' (במגרש של בי"ס פיקר)…
נפשו לבריסל לא הומיה זה מצוין.
אז מה העתיד לדעתך? הרבה מדינות קטנות שחיות בשלום יחסי? או אולי צריך עוד מלחמה גדולה, עם סיפור טוב, כדי לאחד את כולם ואז הפטריוטיות תישאר במגרשי הכדורגל וזהו?
כבר הרבה זמן שאני חושב שלאומיות זה עסק ביש שהיה צריך להסתיים מתישהו, אבל כנראה שזה בלתי נמנע..
קטונתי מלנבא, אבל לדעתי הכיוון הוא אכן התפרקות לעוד ועוד מדינות קטנות שמבוססות על זהות אתנית. הלאומיות לא תיעלם כמו שהדת לא תיעלם.
בעניין הזהות והצורך בשייכות אני מסכים איתך, איציק – בעניין הדת לא. הדת חייבת להיעלם כדי שכדור הארץ ישרוד. תבין – דת ורוחניות זה לא אותו הדבר, ובעידן של היום – רובם המכריע של החוקים והציוויים בדת – אין לו דבר וחצי דבר עם רוחניות ועם אלוהים. סתם חוקים נוקשים שנועדו לרצות מישהו אחר, אמיתי או מדומיין. בעוד כמה מאות שנים, כדי שכדור הארץ יוכל לשרוד, הדתות כמו שאנחנו מכירים אותן חייבות להיעלם מן העולם. מצד שני – הרוחניות היא דבר מבורך, שהוא דווקא חיוני מאוד להמשך קיום הפלנטה הזאת. הרוחניות וערכי הנאורות, וההומניזם, לא רק שאינם סותרים אחד את השני – אלא אף מחזקים, כי הרוחניות אינה אידאולוגיה – היא מצב תודעה, היא הוויה.
לכן יש לבנות לאנשים לאט לאט זהות חדשה, שתצעד בהתחלה יד ביד עם הזהות הישנה איפה שצריך, ובהמשך תשחרר את הזהות הישנה כאשר תפקידה יסתיים, והזהות החדשה תהיה חזקה מספיק כדי לעמוד בפני עצמה.
כדור הארץ ישרוד בקלילות את האפיזודה האנושית. האדם, במתכונתו הנוכחית, הוא שיעלם.
צר לי, אך נאיבי להחריד. הכח העצום שיש בידי מנהגי ועסקני דתות, והחלק העצום שהדת תופסת בחיי המאמינים, מבטיחים שאין סיכוי שמעמדה ייחלש. אם המהפכה התעשייתית, תוצרת האבולוציה של דרווין, גילויים מדעיים על המפץ הגדול וכדומה, למה להאמין שזה יקרה אי פעם?
לטענתך שדתות יצטרכו להיעלם כדי שהמין האנושי ישרוד- הרבה דברים שמזיקים ל host שלהם ועדיף היו לו שייעלמו- אינם נעלמים. זה קורה ברמת גופו של האדם הבודד, ולבטח ברמת חברה שלמה, ואף ברמת מדינה.
לא לגמרי מסכים. הצעירים הצביעו ברוב גדול להשאר. המבוגרים עם הסנטימנט הפוך לעזוב. הצעירים יתבגרו, המבוגרים יקברו. העולם הישן לא חוזר כל כך מהר.
זו נקודה טובה. השאלה מה יקרה כשהצעירים יתבגרו – האם לא יתעורר גם בהם מחדש הסנטימנט למה שהיה פעם?
למשהו שהם לא הכירו? בספק. אני דווקא חושב שאנגליה שמרה על איזה מעמד יחודי באירופא שצפוי להעלם.
אם הייתי מהמר (ואני לא) אז אנגליה צפוייה לשנים קשות עכשיו. למה מתגעגים אז? לאלוהים הפתרונות.
גם אתה עם אירופא??
מה הקטע הזה שפשה פה בדהבאזר עם הדרת הא ?
באמת מעיק ומיותר
+1
לגמריי !
קארל מרקס אנד ספנסר – יש המון מחקרים שמראים שאנשים צעירים ליברליים ואוניברסליים יותר ושהם מתבגרים הם הופכים שמרנים ולאומיים יותר, אם היינו הולכים לפי התזה שלך, אז דור ההיפים של שנות ה70 לא היה יוצא למלחמות של עיראק ואפגניסטן.
מסכים (תבררו אצל ז׳אק ברל, הוא כתב על זה שיר נהדר).
הפטריוטיזם והזהות האיסלנדית מורגשים מאוד אפילו למי שהתמזל לבקר בקצרה במדינה המדהימה הזו. גם בגלל המרחק והתחושה של סוף העולם, אי נידח על הירח, וגם בגלל ההיסטוריה, ובתוכה שיעבוד קולוניאלי לדנמרק. האיסלנדים מאוד גאים בזהות המובחנת שלהם, והיא גם עומדת מאחורי התרבות הפופולרית האלטרנטיבית שהם מתאמצים לטפח (ביורק, סיגור רוס ועוד).
ולגבי המשך הפירוק – השאלה היא, מתי כאן? מתי יבשילו התנאים לבקשת הפרישה של מדינת תל אביב, או מדינת יהודה, מישראל?
תודה, מרתק. ביורק אגדה!
https://www.youtube.com/watch?v=tgXCI7M5jUs
ולשאלתך, כל עוד יש אויב משותף זה לא יקרה.
אין דבר כזה מדינת תל אביב.
זו המצאה של ״העיר״ וטיים אאוט, שני אש״פתונים נטולי חשיבות.
אוהו כמה יש, קרא אם תרצה, מחכים מאוד (פד"ף):
http://geo.haifa.ac.il/~ch-strategy/publications/books/tel-aviv_country/tel-aviv_country.pdf
זו "מדינת תל אביב" אחרת. הם מתכוונים לסכנה שבהתרכזות האוכלוסיה במישור החוף. "תל אביב" במאמר שלך כוללת את ראשל"צ והרצליה
זאת דווקא המצאה של כל מיני ימניים שלא מפסיקים לדבר על מדינת תל אביב ועל השמאלנים ששכחו מה זה להיות יהודים, ורק לא מספרים למצביעים שלהם שתל אביב חטפה הכי הרבה פיגועים חוץ מירושלים, ושתל אביב משלמת 25% מהמסים במדינה הזאת.
זו תגובה "טיים-אאוטית" אופיינית. התכנסות לזהות שאינה קיימת, המתבססת על כמה תגובות בפייסבוק.
פאטה מורגנה המבוססת על טוקבקיסטים המפרכסים זה את זה- אלה ממציאים "מדינה" כדי לשנוא אותה, ואלה אוהבים "מדינה" כי שונאים אותה.
מצטער, אבל לא הבנתי לאיזה זהות בדיוק התכנסתי, ומה בדיוק עשיתי לך.
אני לא חושב שיש מדינת תל אביב וגם לא שצריכה להיות. כל מה שאמרתי זה ש"מדינת תל אביב" זאת המצאה של ימנים סכסכניים ופלגניים (ניחוש פרוע מי, ומי הם שלוחיו) כמו של טיים אאוט והעיר. תקרא לזה טוקבקיסטים כמה שאתה רוצה אבל אני יכול למנות לך לא מעט מנהיגי ימין שרוכבים על הסוס של "מדינת תל אביב" בכל הזדמנות
הממלכה הצטרפה לאיחוד לפני 43 שנים, כלומר 37 שנים לפני שהפאב המדובר נסגר.
הבעיה שאנשים מאשימים את ההצטרפות לאיחוד כגורם שגרם לסגירת הפאב וחושבים שעזיבת האיחוד תביא לפתיחתו מחדש.
סביר להניח שהפאב היה נסגר גם אם לא היה איחוד.
ברור, מדובר בשעיר לעזאזל. לא שאין בעיות עם האיחוד, אבל אין ספק שלא הוא הגורם לזעם וגם לא מקור הבעיה. אבל הקריבו את האיחוד עם אירופה על מזבח החוסר בזהות, "אחדות ו"לאומיות".
מה שהכי הזוי בעולם הזה שפתאום גרמניה וצרפת נראות כמו המבוגר האחראי וכל אחת מ3 בנות הברית ההיסטוריות בדרכה שלה משדרת שהיא רוצה בלאגן.
חבל שלא מדברים מספיק על האם משאם עם הוא בכלל צעד נכון, אם מוסכם שהאזרחים לא בחרו באופן רציונלי.
לא מביע פה איזושהי דעה אבל כן הייתי מעוניין לשמוע יותר קולות בעד ונגד החלטות דמוקרטיות הנקבעות בידי האזרחים ולא ע"י נציגיהם.
אבל גם את הנציגים לא בוחרים באופן רציונלי. אנשים באופן כללי הם לא רציונאליים. וזו החולשה של הדמוקרטיה, שאנשים לא תמיד עושים את הבחירות הנכונות עבורם. מצד השני היתרון הוא שבמצב כזה האחריות היא שלהם ואם יתברר שזו הייתה טעות הם יצטרכו למצוא דרך לתקן אותה. אני ממש לא פוסל מצב שבו יהיה מתישהו בעתיד משאל חוזר.
זו נקודה מעניינת שגם הנציגים לא נבחרים באופן רציונלי ולכן היינו הך, אני חושב שיש לומר גם אם הנציגים נבחרים באופן שאינו רציונלי הם עצמם אמורים לקבל החלטות רציונלית עבור הבוחרים. ואז כן יש הבדל מסוים.
אינני איש העולם הגדול ומעולם לא חייתי במדינה אחרת ולכן אדבר על חלקת אלוהים הקטנה שלנו- א"י.
אנחנו נורא מתלהבים, שלא לומר מקנאים, במשאל עם משום שנוצרה כאן תחושה מאוד חזקה שהמנהיגים דואגים לאינטרסים שלהם הרבה לפני שהם דואגים לשלנו. אז אם זה המצב אנשים בגישה של "תנו לי להחליט בעצמי מה טוב לי"
כל הרעיון של משעל עם נשמע לי מופרך מיסודו.
משום מה כשחברה מסחרית מפרסמת עובדה לא נכונה אז מייד היא מחויבת להוריד את הפרסום, אך כאשר מפרסמים עובדות לא נכונות לגבי האיחוד על מנת לגרום לאנשים להצביע, כאשר ההשלכות הן הרבה יותר גדולות מאשר לאכול מקדונלדס או לא, זה לא מפריע לאף אחד.
זה בעצם אומר שכל הרעיון של דמוקרטיה מופרך מיסודו, כי זה קורה כל הזמן גם בבחירות רגילות ולא רק במשאלי עם.
לאדם מן היישוב אין אפשרות (בגלל חוסר נגישות למידע אובייקטיבי) ובד"כ כלל גם אין חשק או רצון להבין סוגיות מורכבות לעומק ולכן ההחלטות שלו מבוססות על רגש.
בעידן של ימינו זאת באמת בעיה.
רוברט היינליין ניסח את זה ככה:
פעם מלכים היו נימשחים ברצון האל – היום קוראים לזה "רצון העם"
יש רק הבדל אחד משמעותי בין רצון האל לרצון העם – מלך ברצון האל לא מחוייב להתחשב ברצון העם. מלך ברצון העם מחוייב להתחשב ברצון העם. אז לכל הפחות הרווחנו את זה שלמישהו אכפת מאיתנו
אתה באמת חושב שלאיזה שהוא פוליטיקאי באמת איכפת ממך?
השאלה לגמרי במקום, ואז באותה מידה צריך לשאול האם נציגיהם בוחרים בחירה רציונלית ולא אינטרסנטית…
כתבה מרתקת בנושא:
http://www.telegraph.co.uk/news/2016/06/24/eu-referendum-how-the-results-compare-to-the-uks-educated-old-an/
אם יש מדינה באירופה שיש סיכוי לימין לשלוט וליישם את תפישתו , זאת אנגליה
כל שאר המדינות באירופה , גם כשכביכול יצאו ( אם וכאשר בכלל ) בעתיד מן ה – NWO , ישאירו את תפישת העולם שלהן על כנן – שמאל
ההחלפה פשוט תיהיה משמאל עולמי – NWO ( קומוסוציאליזם מרקסיזם ) , אל שמאל לאומי ( לאומי – מקומי ) – נאציונאלסוציאליזם
לכן , כמו שכתבתי במאמר הקודם – http://debuzzer.com/alfasi/69851/#comment-838058 –
הכיוון בעיני החירותנים הוא לטובה ,
עכשיו רק צריך שהבלונדינית ( ימח שמה וזכרה ) תיבחר לנשיאות , שחבריה מן ה – IMF ( זרוע ראשית של ה – NWO ימח שמו וזכרו ) ישאירו את הכלכלה מוצפת מהדפסות ו – " יציבה " – בלי משברים כלכליים עד סוף הכהונה הראשונה שלה ( כדי לייצר לה כר פורה ונוח למהלך המשמעותי הבא שמתוכנן ) , ואז שתבצע את המהלך של שינוי התיקון השני בחוקת ארצות הברית של צפון אמריקה
הלוואי , אמן , כן יהי רצון , אמן סלה
משום מה , כשמצרפים כמות קישורים ( שעולה על הסיפרה 1 ) בתגובה כלשהיא , זה מבטל את כל ההודעה , ולא נותן לשלוח אותה כהודעה אחת
ולכן נאלצתי ( לא בפעם הראשונה ) לחלק את התגובה שלי לכמה תגובות , אחת אחרי השניה ( והמערכת תגובות גם מודיעה לאחת מן התגובות המחולקות , שיש תגובה שצריכה לקבל אישור ועומדת בהמתנה לפירסום , ויש גם עוד הודעה ( סוף ההודעה המקורית בשלמותה ) מחולקת , שלא מצליחה להתקבל בכלל בינתיים , וזה מבטל אותה ישירות כל מחדש
הסיבה שהמערכת לא מאפשרת לצרף יותר מקישור אחד בהודעה היא כדי לסנן הודעות ספאם אוטומטיות שבד"כ מכילות הרבה קישורים לאתרים שהם רוצים לקדם.
אוף …
אבל אם זה רק סרטונים מיוטיוב ?
בסך הכל שמתי קישורים לשירים טובים שקשורים לנושא המאמר
הצעת ייעול – אולי תעשו את זה אך ורק כלפי משתמש שכבר הוכיח את עצמו כאחד שמנסה לקדם איזשהו אתר ? ( למרות שגם בקשר לזה אני לא מבין מה רע בזה – כל עוד זה נעשה בעדינות ובכמות מזערית כזאת שלא מציקה לעין הקוראים בדה באזר )
ו / או כלפי אחד שכבר הוכיח את עצמו כאחד שסותם ומציף את המערכת בתגובות והודעות לא קשורות לנושא המאמר ?
זה די מתסכל כל עניין מערכת התגובות הזאת ( מקווה שתייעלו את זה )
בתודה מראש
בגלל התפשטות הנאציונאלסוציאליזם והקומוסוציאלמארסיזם בעולם, אתה לא יכול לקשר לסרטונים מיוטיוב.
☺ הוווו …
הנה הליצן חזר מהבריחה …
מה קרה ליצן שמאלני ונבער שלי ? ☺
איפה נעלמת ?
דאגתי לך …
חיכיתי וחיכיתי שם לעוד תגובה שלך שתוכיח כמה אתה ליצן שמאלני , מעוות , רודני , נבער , מחליא וחולני …
אבל כנראה שהתסכול שלך ( עקב חוסר יכולת ההתמודדות עם המציאות בשטח אל מול התודעה המעוותת , השקרית , הנבערת , והחולנית שלך ) היה כל כך גדול , שהוא גרם לך לברוח לאיזה התבודדות בחוות תנינים בחמת גדר ( כמו שברקוביץ עשה אז ) ☺
והנה זה בסדר , הסרטונים עלו , כמו שכתבתי למעלה ( הבעיה מוסברת על ידי המערכת עצמה במנגנון תגובות מסויים ) כך שבסך הכל היה צריך לחלק את התגובות כמו שעשיתי , למרות שזה פחות נוח , ועל כך בדיוק הייתה תלונתי ולא מעבר לזה , למרות רמיזתך החלולה שמבטאת את טורדנותך מחוסר היכולת לעמוד במציאות המנפצת את נבערותך השמאלנית , רודנית , חלולה , מעוותת , חולנית ומחליאה ☺
דרך אגב , אילו מילים למדת באנגלית מאז ?…
או שאתה עדיין מתקשה עם מילים ברמה של כיתה ג או ד בערך – כמו new , world , ו – order ? ☺
תגיד לי איפה נעצרת , יש לי ספרי לימוד אנגלית מצויינים לחופש הגדול בשבילך
ואני רואה שהתגובה המחולקת שלי עם הקישורים עדיין לא התקבלה ( או גרוע מזה , הוחלט שלא לפרסמה )
אז אנסה שוב , בצורה אחרת …
ברכות לחירותנים באשר הם ! ,
ומי יתן שצאצאיו של ג'ון לוק יתניעו את עולם החירותנות מחדש !!!
https://m.youtube.com/watch?v=OqPVz101nd0
ולסיום ברכותיי על הנס הגלוי והאנושי שהתרחש עלינו לטובה ,
אשתמש ( שלא כהרגלי ) במילות שפה זרה
cheers my fellow libertarians !
cheers mates !!!
https://m.youtube.com/watch?v=TPE9uSFFxrI
אתה באמת מאמין שבכזאת קלות שוברים את ה- NWO וה- IMF ?
" קלות " ?
איפה ראית שכתבתי " בקלות " ?
בדיוק ההפך ,
זה יהיה ( אם וכאשר בכלל ) מאוד מאוד קשה ומתמשך
כנס לקישור הראשון ששמתי , ותיראה שכתבתי שם , שאם וכאשר בכלל יקרו כל הדברים שאני מקווה שיקרו בעתיד הקרוב ( בכמה שנים הקרובות ) , זה רק יתניע את התהליך עצמו ( " שיצטרך לקחת עשרות בשנים " ) לחיסון אל מול הארגון הענק הזה שזרעיו נזרעו כבר לפני יותר מ – 100 שנים
יש מצב שאתה יכול לכתוב בצורה יותר ברורה ולא בקודים, או שאתה מעביר מסר מוצפן למישהו?
קודם כל אני חייב להביע את אכזבתי לגבי מערכת ההודעות בדה באזר
ולגביך איציק ,
תגובותיי הן מאוד ברורות וחדות , ואינן מכוונות כלפיך ( אני יודע שאתה ואני זה תפישות עולם מנוגדות ) , לכן אני לא מחפש להתווכח עם שכמוך ( ולא חסרים בדה באזר בפרט וישראל בכלל כמוך … בלשון המעטה )
אלא אם כן אתה תכפיש אותי ותייחס לי דברים שאינם נכונים , מעוותים , שקריים ונבערים ( כמו שניסה לעשות הליצן התורן והנבער מהמאמר הקודם , שאת קישורו הבאתי ) , אז אענה לך כהוגן
מי שמתמצה בנושאים , בהגדרות ובפרטים עליהם אני כותב , יודע על מה אני כותב ולמה אני מתכוון ,
ומי שלא אז לא
אז אתה כותב הודעות רק למי שמתמצה בנושאים , בהגדרות ובפרטים עליהם אתה כותב?
נשמע redundant…
למה ?
גם משיח זהה וממוסגר אפשר לפתח עניין , תובנות ורעיונות חדשים
אני לא נמצא בדה באזר כדי להתווכח ( אלא אם כן יש ליצן תורן ונבער שמנסה להוכיח לי את " חוכמתו " בדרך מכפישה שמייחסת לי דברים נכונים , מעוותים ושקריים , ואז הוא מקבל חתיכת סנוקרת שהוא לא יודע מאיפה זה בא לו בכלל ) או כדי לנסות לשכנע אנשים
בסך הכל מביע את מחשבותיי ותפישותיי
שמייחסת לי דברים לא נכונים *
ודרך אגב יוסי ,
אם תקרא את התגובה הראשונה שלי , תיראה שהפניתי ( עם קישור ) למאמר הקודם כדי שיבינו את הנושא , וכדי שיבינו וידעו את ההגדרות הנכונות והפרטים הנכונים ( שוב , למען אלו שבאמת רוצים לדעת ולהבין , ולא להגיב לדבריי בלי לדעת על מה מדובר בכלל )
כך שמי שרוצה ללמוד ולהבין , יכול להבין וללמוד טוב מאוד מהקישור למאמר ששמתי ( זהירות ! העיכול ארוך וקשה … ומצריך כנות פנימית )
ואני יודע טוב מאוד שההערה של איציק הייתה עוקצנית , וכזאת שמנסה לגרור לוויכוח ולגרום לי לכתוב מחדש את אותן התגובות שכתבתי במאמר הקודם ,
אבל לא הצליח לו ( כי כמו שכתבתי מקודם , אני לא נמצא בדה באזר כדי להתווכח , אלא אם בא הליצן הנבער התורן שינסה להוכיח לי את " חוכמתו " בדרך כזאת שתנסה להכפיש אותי ולייחס לי דברים לא נכונים , מעוותים , ושקריים , ואז הוא מקבל סנוקרת תודעתית שהוא לא יודע מאיפה זה בא לו )
אם הוא באמת רוצה להבין , שילך לקרוא את התגובות ויחכים ,
ואם גם זה לא יספיק לו כדי להבין , וימשיך לשאול בכנות כדי להבין ( ולא לזרוק עקיצות קטנות וחלולות כמו שעשה מקודם ) , נמשיך ללמד אותו בכיף , ביחד עם הספריות המומלצות
אתה חולה רוח, אנרכו-ליברטריאן דמיקולו. לך תתאשפז.
☺ ככה זה שאין מה לענות , התסכול רק הולך וגובר , ואיתה הליצנות …
כמה מתאים לשמאלני רודני , מעוות , נבער , מחליא וחולני לשלוח מישהו לאישפוז בגלל שהמציאות לא מסתדרת לו עם המציאות המעוותת בה הוא חיה מיום היוולדו
אם אתה רוצה לעשות את זה מעניין , אפשר לקבוע ( אני מוכן בכיף ) איזו פגישה שתראה מי יכול לשלוח את מי לאישפוז ולעמוד מאחורי המילים שלו …
אחרי הכל ,
אתה לא רוצה להיות ליצן שמאלני , נבער , חלול , מחליא , חולני , ומעוות תודעתית שרק כותב בלי לעמוד מאחורי המילים ?…
או שכן … ☺
תקרא את איין ראנד ותבין
מסכים איתך איציק ב 100 אחוז.
זהות לאומית ותחושת שייכות לא ימותו לעולם.
האיחוד היה רעיון טוב שנועד להכשל.
עוד 3-4 שנים הכל יקרוס
זהות לאומית לא הייתה קיימת תמיד.
תחושת זהות היא כנראה צורך ביולוגי, עם מה אנחנו מזדהים זה כנראה תלוי מקום וזמן.
החברה החביבים של דאעש מסתכלים על הלאום בגיחוך קל.
יכול להיות שהסיפור הוא הקושי של האיחוד ליצוק תוכן לתוך הדבר הזה.
ארה"ב ניהלה אי ז בה מלחמה קטנה או שתיים על הבסיס הזה..
בראשונה האוכלוסיה הייתה חלוקה קלות בבסיס ההזדהות שלה. בשנייה גם.
אם יש רוב בסקוטלנד וצפון אירלנד להישאר אז מה זה אומר? שהם לא לאומיים? כן לאומיים?
תכל'ס לצערי נראה לי קצת שטחי.
בסקוטלנד ובצפון אירלנד רצו להישאר בגלל שבאנגליה רצו לעזוב.
וזה נכון, המסגרת פחות חשובה – לאום, שבט, חמולה. בסופו של דבר הרגש הוא אותו רגש והכישלון של האיחוד האירופאי שהוא לא הצליח לספק אותו.
מסכים
"בסקוטלנד ובצפון אירלנד רצו להישאר בגלל שבאנגליה רצו לעזוב.". ממש לא – סקוטלנד וצפון אירלנד הם מהאזורים העניין והנחשלים ביותר בבריטניה, והאיחוד האירופי משקיע שם כספים. בגלל זה הם לא רוצים לעזוב. ובגלל שהם יודעים שכאשר יעזבו, מעמדם ימשיך להתדרדר. זה הרבה לפני לאומיות.
*העניים
האמת יצא לי קצת שטחי..
אבל תאכלס גאווה לאומית זה דבר מבורך
למנהיגי הלאום בטוח, ליתר תלוי, לא בטוח שזה מדהים לאזרחי צפון קוריאה.
ונה לגבי האיסלנדים? תראה איזה כיף להם… לפחות עד שג'אימי יבעט להם בתחת
לא אמרתי שזה בהכרח רע, אמרתי שזה לא בהכרח טוב.
כשרגש לאומי יוצא עקב נצחון בכדורגל זה כיף. כשהוא נע על הסקאלה שבין התקפות חוליגנים מאורגנות, דרך פיגועים ועד לרצח עם, זה כבר הרבה פחות כיף.
רומן – אתה לא מאלה שמתרפקים על ההיסטוריה הרוסית/סובייטית שכוללת בליעת עמים והכחשת הלאומיות שלהם (ולא – אין פה ציניות – שאלה אמיתית)?
+1
אבל האם הפאב נסגר בגלל האיחוד האירופי? מי אמר? אולי סתם היתה לו הנהלה כושלת? אולי אנשים מעדיפים לאכול פיצה ולא פשטידת קוטג׳?
הפאב נסגר כי כמות האנשים בשכונה שהדת שלהם מתירה לשתות אלכוהול הלכה והתמעטה.
מעניין לבדוק אם לשינוי תרבותי שלא קשור בהכרח בדת יכול להיות קשר.
אולי אנשים באנגליה אוהבים ללכת הביתה אחרי העבודה, לראות האח הגדול או כדורגל בטלוויזיה ולשתות בירה במסך השטוח שלהם.
זה דבר אחד.
דבר אחר הוא האוכלוסיא שמותר לה לשתות אלכוהול לא ממש בסכנת הכחדה. הבריטים עדיין שותים כמו דגים, מגדולי צרכני האלכוהול בעולם. אחוז המושׂלמים בבריטניא לא באמת גבוה – ודאי לא מספיק כדי לסכן את צריכת האלכוהול – וגם בתוך החברה המושׂלמית לא כולם מתנזרים משתיה.
אבל העניין החשוב באמת – עכשיו לשבת ולהחזיק חזק – האשׂלאם לא הגיע לבריטניא בגלל האיחוד האירופי. הוא הגיע מארצות האימפריא לשעבר, ובזכות היחסים החמים עם הנפט הערבי.
תיקנו את מה שלא מקולקל. ישלמו על זה בהמשך.
אורי,
אוכלוסיה זה לא מילה עברית?
מסכים מאוד עם השאר.
אלפסי,
למה טקסס לא רוצה עצמאות?
רוצה, רוצה.
מוסלמים הגיעו לבריטניה לפני האיחוד האירופי. איסלאם כאידיאולוגיה אלטרנטיבית לתרבות המערב הגיעה לאחר מכן. דור ההורים מתון הרבה יותר מדור הילדים. הדור הצעיר תובע את זכותו – זכות הקנויה לכל אזרח בריטי- לעצב את בריטניה על פי ערכיו. נכון הוא שמדיניות הגירה כעת זה קצת לנעול את האורווה אחרי שהסוסים ברחו. אבל לקביעה הזו יש שני סייגים:
ראשית, הרכב האנשים המגיעים לאירופה כרגע הוא מאיזורים בהם משתוללת מלחמת אזרחים וצריך לאפשר מבחנים לסנן את מי שבא, ולנסות לעמוד על מניעי דבר שהאיחוד מקשה עליו.
שנית קיים חשש שתהליך דומה לזה שכבר קרה, דהיינו ההקצנה של בני הדור השני, יקרה שוב.
התכוונת כמובן לפיצא
אנשים זקוקים לזהות (גם כאן באתר, יונייטד/ליוורפול…).
ה׳פרוגרסיבים׳ מונעים מהם לבטא אותה (״גזענות״ הם קוראים לזה).
אז הם קופצים מהמטוס רק עם דגל בהזדמות הראשוה (גם הצרפתים יעשו זאת אם רק יינתן להם).
כדורגל זו באמת ההמחשה הטובה ביותר לצורך הזה
אני מניח שהתכוונת שכדורגל זו באמת ההמחשא הטובא ביותר לצורך הזא
אפשר לחשוב שזה נגמר 80:20 או 90:10. אני רואה את צהלות השמחה בימין הקיצוני והשמאל הקיצוני וזה ברור שהתמונה הרבה יותר מורכבת. ראיתי לפני שעה את מלנשון מהשמאל הצרפתי הקיצוני. הוא נראה לי יותר שמח מהיציאה מלה פן. שים את שניהם בכל דיון על הגירה, איסלם וכיוצא בזה וזה נגמר בשפיכות דמים.
סקוטלנד נראה סביר, צפון אירלנד יותר מורכב. הקולות מצפון אירלנד שקוראים לאיחוד עם הדרום הם אותם קולות שתמיד קוראים לאיחוד עם הדרום (אם כי אולי עכשיו תהיה להם יותר תמיכה).
אני לא מצליח להבין למה לשיטתך ליברליות ולאומיות הם בהכרח מושגים סותרים.
הפוך. מה שאני כל הזמן מנסה לומר זה שהם לא סותרים:
http://debuzzer.com/alfasi/31591/
רגש של לאומיות ושייכות הוא חשוב, אבל כשהוא הופך לחזות הכל ואתוס מטפס לדרגת המטרה הראשית, הכל מתחיל להתחרבש. לא חסרות דוגמאות.
אין לי מושג אמיתי מה ההשלכות הכלכליות לטווח קצר וארוך. לא חקרתי לעומק וזה נושא סבוך מאוד, מה שהופך קל לרדד אותו לספינים והפחדות (מישהו אמר מתווה הגז?)
מה שאני כן בטוח בו, הוא שכל החלטה שהחוגגים הכי גדולים שלה הם רק אנשי שמאל וימין קיצוני כאחד – צריכה להדאיג את כולם.
איך הייתם מרגישים, למשל, לגבי החלטה על היפרדות חד צדדית מהפלסטינים, שדב חנין וברוך מרזל היו יוצאים לחגוג אותה ביחד?
בוריס ג׳ונסון אינו איש ימין קיצוני וגם אנשי ה״לייבור-ליב״ אינם בהכרח שמאל קיצוני.
הכי יפה לראות את תקשורת השמאל קוראת להם אספסוף ושאר כינויים. ככה זה השמאל. בחיים לא יבין זאת.
כמו בכל אחד מהפוסטים האחרונים שלך בנושא, יש כאן ניתוח שמותאם לדעה שלך אבל בקלות אפשר גם להלביש את הנתונים על אג׳נדה אחרת.
הרעיון מאחורי האיחוד באירופה לא היה למחוק את הזהות התרבותית או הגיאוגרפית. הוא רעיון כלכלי. עם אינטרסים כלכליים משתנים. הסיבה שבריטניה עזבה (אם זה יכשיל את הרעיון זה זמנים יגידו) מעידה הרבה יותר על הסכנה ברצון למיתוס וזהות, וכן על תופעה גלובלית שבה הרעיון הדמוקרטי מפסיד לרעיון שעומד מאחורי עידן הטמטום (טראמפ, פארג׳, לה-פן, ויש גם דוגמאות פרובינציאליות אצלנו).
הפיסקה הראשונה מדוייקת. השניה בעייתית פשטנית או שלא הבנתי אותך. אם כן אמרתי שמי שלא מסכים איתך מטומטם… לא?
אמרת
התכוונתי שהעזיבה של בריטניה מסמנת בעיניי משהו מסוכן שמשחק כביכול על הרצון למיתוס וזהות לאומית, אבל בעצם הוא מהווה תופעה אחרת שמתפשטת בעולם של מעין שימוש בדמוקרטיה לבטא רגשות אנטי ממסדיים.
וברור שמי שלא מסכים איתי מטומטם. אין עליי.
הרעיון הוא כלכלי אבל בפועל מה שהוא עושה זה טשטוש של לאומיות וכפיה על מדינות מדיניות מסויימת בהרבה מאוד תחומים. בפועל שוק פתוח וחופשי מנוגד ללאומיות כשהוא נעשה ברמה על מדינתית.
אתה טועה:
הרעיון מאחורי האיחוד היה להשתמש בכלכלה כדי לייצר תלות ושיתוף בין לאומים שונים, בכדי למנוע מלחמה נוספת. לכן זה התחיל, לא במקרה – בהסכמים שנוגעים למחצבים ומכרות בין צרפת וגרמניה בשנות ה 50, אחרי שהמדינות האלה (ואחרות) לא הפסיקו להקיז דם אחת לשניה במשך מאות שנים, ורק פעמיים במלחמות עולם ב 40 שנה שקדמו לזה. בקיצור – הסכם כלכלי? כן. רעיון כלכלי? ממש לא.
לא סתם מה ששר החוץ הצרפתי (אם אני לא טועה) אמר אתמול, זה: "לא ניתן לאף אחד לקחת את השלום של אירופה"
הטור נהדר. ואפילו דיברתי על הרעיון שלו עם אחותי שלא הבינה למה הבריטים מעדיפים לעזוב את האיחוד. אתה כמובן הרחבת והוספת בצורה נהדרת.
אני יכול רק להוסיף רעיון משלי שההחלטה הבריטית באה במסגרת חגיגות יומהולדת 90 למלכה אליזבת
According to the EU rules,the Brexit will take maximum 2 years.Once the UK has officially applied to leave, the process need to be finished within 2 year. If the negotiation will not be finished at the end of this period, than the UK will be out without any agreement, unless the EU has agreed on extension of the negotiation-see link below for more information
https://en.wikipedia.org/wiki/Withdrawal_from_the_European_Union
Now Cameron has resigned, there are voice in the UK that calls to wait until his successor has been elected, somewhere in October, and than starting with the negotiation.Prominent people in the EU are against this idea and want to start negotiations once and for all, as they see no reason for delays
To be continued
גם יש לי הרגשה חזקה שמשאל העם לא היה המילה האחרונה בסיפור הזה.
הפוליטיקאים הבריטים הלכו למשאל העם הזה כמו שהפוליטיקאים האמריקאים הולכים למלחמה. בלי לתכנן את היום שאחרי.
יפה :)
והנה זה מתחיל..
http://www.haaretz.co.il/news/world/europe/1.2986763
פנטזיות של סמולנים.
לפעמים נראה שתומכי ההישארות צריכים לאמץ כמה מנטרות מהשמאל פה כמו,
"להחליף את העם"
"מדינת אפרטהייד"
וכמובן "הכיבוש"
ככה אולי היו מצליחים יותר….או שלא
דייויד קמרון סמולן ידוע
אתה יודע שזה היה מכוון להארץ?
האמת היא, שאני יודע שלמי שכותב "סמולן" לא צריך להגיב. אבל אני תמיד מתעצבן לא מתאפק
תענוג
שמחתי לעזור
איציק, אינני מסכים עם קביעתך שהאיחוד האירופי מבוסס על אינטרסים. בשורש רעיון האיחוד יש חזון עמוק והומני המבוסס על הצורך לשנות כיוון על רקע הרס הציוויליזציה האירופית שתי מלחמות עולם. כמו שאנחנו יודעים זו היתה יבשת שכולה עיי חורבות. ההתחלה של שש מדינות שהקימו בשנות החמישים את קהילת המדינות כורות הפחם והפלדה היתה צנועה מאוד אבל מאז הפרוייקט הזה צעד קדימה צעד אחר צעד באופן איטי ושיטתי. כמו בתהליכים דיאלקטיים אחרים (ואם תרצה, תהליכים של בניית אימפריות, ומבחינה כלכלית אין ספק שהאיחוד הוא אימפריה), ההצלחה המתמשכת של הפרוייקט קיפל בחובו גם את זרעי הפורענות שעימם הוא נאלץ להתמודד כיום. אינני רוצה להיכנס כאן לניתוח מעמיק אבל נראה לי שהחל משנת 2000 אפשר להצביע על כמה מראי מקום עיקריים שהחישו את המשבר – ההנהגה של המטבע האחיד שלא לווה במנגנון אכיפה אחוד, ההרחבה הגדולה מדי של 2004 והתנוונות יכולות ההגנה הצבאיות (או לפחות התנוונות הרצון להשתמש בהן) בשל תפיסה שאיומים כנ״ל הם נחלת העבר. אני מודה שתחושתי מההחלטה הבריטית רעה מאוד פחות במישור הרציונלי אלא בגלל תחושה שזו, כמו שאמר נייג׳ל פאראג׳ לבנה ראשונה שמבשרת את קריסתו של החזון האירופאי שבעיני, עם כל חסרונותיו, הוא הומני, חיובי, והקנה ליבשת הזו עשרות שנים של שלום, שגשוג ורווחה.
החזון בהחלט ראוי ומאוד חשוב אבל בשום שלב, לעניות דעתי, הוא לא הצליח לספק זהות אירופאית משותפת שתוכל לפצות על אובדן הזהות המקומית של כל עם שגובשה במהלך מאות ואפילו אלפי שנות היסטוריה.
אתה פשוט תמים ברמות בלתי נתפסות. האיחוד הוא פרויקט אינטרסנטי מאד שנועד לקדם את האינטרסים של האליטות. לתאגידים, לבנקים, לחברות הביטוח וכו' יש אינטרס מובהק שהיבשת תהיה משק אחד. הם גם אלה שגרפו את רוב הרווחים. התרגום במציאות לכך שבריטניה משלמת הון כדי לתחזק את המדינות החלשות זה ששכבת הביניים מממנת את אותן מדינות ואילו האליטה מרוויחה. לכן הברקזיט הוא מאד רציונלי מנק' המבט של המידל-קלאס האנגלי. אין ספק שלפרויקט האיחוד יש גם תוכן ערכי-אידיאליסטי, אבל הוא הלך ופחת ככל שהתרחקו השנים ממלחמת העולם. היום יש ואקום ערכי וים של אינטרסים. לכן, הברקזיט אינו רק עניין של זהות, אלא גם של תחושת ניצול ומרי באליטה. קמרון כנראה לא העניק מספיק קרדיט לעם שלו ולכן הניח שתומכי ההיפרדות יהיו בעיקר אלה שהרגש הלאומי והזהות משחקים אצלם חזק, אולי 30%. תחושת הניצול הכלכלי הביאה את השאר
להבנתי המעמדות הנמוכים באזורים שונים באנגליה נהנו מתמיכה כספית של האיחוד והם גם הצביעו בהמוניהם בעד היציאה ככה שעניין של זהות בהחלט שיחק כאן תפקיד.
ברור שיש אלמנט של זהות, אבל זה לא רק זה.
בכלל, כמו שנח הררי כותב, ההיסטוריה האנושית נעה לקראת איחוד. רואים את זה מבחינת הטכנולוגיה, התקשורת, המנטליות, השפה וכו'. זה ברור. זה תהליך בלתי הפיך לטווח הארוך. אי אפשר לעצור אותו והשאלה היחידה היא: איזה איחוד זה יהיה? מה האופי שלו? האם יהיה זה איחוד סביב אידאלים מוסריים בוהקים, כמו בחזונות הדי מדהימים של הנביאים, או איחוד סביב אינטרסים אלו ואחרים. ועוד דבר שיותר רלוונטי לעניין שלנו- האם האיחוד הזה חייב להיות מלווה במסגרת מדינית מתאימה. איחוד אירופה הוא ניסיון לתת מסגרת מדינית, אשר תכיל ותניע וכך גם תשלוט על תהליך האיחוד שיבוא גם ככה. זה איחוד שיישלט באופן טוטאלי ע"י האליטות ולמעמדות הנמוכים יהיה בו מקום מוגבל. אני חושב שאנשים שם הבינו אינטואיטיבית שהענקת סמכויות לפקידים בבריסל תבוא בסופו של דבר לרעתם. ועם כל זאת, ברור שהבריטי עוד 20 שנים יהיה עוד יותר מאוחד וקרוב לאירופאי מאשר היום, אבל זה לא ילבש סממנים מדיניים (אם הברקזיט אכן ייצא לפועל)
הטורים האלה, של 'תנסו להבין' ואמפתיה לרגש השייכות הלאומי מדהימים אותי. כמו שלפני 350 שנה מישהו יכתוב על בואו נבין את רגש השייכות הקתולי.
ועוד לרדד את זה לדיון על סגירת פאב מקומי?
זה שהבדלנות ניצחה, שרגש השייכות הלאומי גבר גם על הרציונאליות הכלכלית וגם על האוניברסליות וקבלת האחר, את זה אנחנו יודעים. זה לא מצדיק שום אמפתיה, להיפך לגמרי. לא צריך להבין אותה, לא צריך לכבד אותה. היא מעציבה במקרה הפחות גרוע, ומפחידה במקרה היותר גרוע.
תחילת דרכו של האיחוד מנעה הידרדרות למלחמה נוספת בתוך אירופה, ובתוך כמה שנים שיקום של יחסים בין יריבות של מאות שנים.
הגיע הזמן שאנגליה תחזור לקוטן הטבעי שלה
450 שנה זה די והותר.
אני חושב שעלית על נקודה נכונה במיקרו, אבל פיספסת במקרו. האנגלים אכן הצביעו נגד כי הפאב מתרוקן והזרים התחילו להתיישב בשכונה. אבל לדעתי ההצבעה לא מצביעה על התגברות הרגשות הלאומיים אלא על דבר פשוט יותר- נוסטלגיה. התחושה הזאת שפעם היה טוב יותר, והעתיד נוגס בחלקת אלוהים הקטנה שלנו. אין פה הזדהות עם קורנוול או עם המאגנה קרטא וגם לא עם צ'רצ'יל או תאצ'ר. יש את התחושה הזאת שפעם היה טוב יותר, והיא זאת שבהרבה מקרים מביאה את הגלים האלה של שמאל וימין, בעולם כמו גם בבריטניה. הרבה יותר מהזדהות עם ערכי שמאל או ימין רציונליים
בליברפול הצביעו בעד השארות בגלל בוריס גונסון.
מה יש להם מבוריס ג'ונסון?