הגול השלישי של בארסה מול דפורטיבו הוא המיטב שבכדורגל בעיני.
כן מול קבוצה שכבר שבורה בשלב הזה, כן פערי הרמות גדולים, אבל זה יותר יפה בעיני מכל וולה או סלאלום.
זאת התקפת מעבר של ברצלונה, בהגנה של דפורטיבו יש 4 שחקנים ונימאר מוביל את הכדור, סוארז מצטרף אליו בצד שמאל כדי להעמיס את הצד, ולהכריח את דפורטיבו להציב שלושה שחקנים שם מה שמשאיר שחקן אחד בלבד לשמור על מסי באמצע, ומשאיר המון שטח בצד הנגדי.
ניימאר משאיר את הכדור לסוארז, שימו לב לרגע שבו סוארז מקבל את הכדור, בנקודה הזאת הכל כבר מתוכנן, כולם יודעים מה הם הולכים לעשות והביצוע הוא מושלם.
ניימאר לוקח שמאלה על מנת לא לאפשר לשחקן שלו לסייע בצד ימין, מסי יוצא החוצה ומושך איתו את השחקן שלו ומשאיר בור במרכז הרחבה אליו נכנס ראקיטיץ' כדי לקבל את הכדור באחד על אחד מול השוער. בנקודה שבה התמונה נעצרת כל השחקנים כבר בתנועה למקום והתאום ביניהם הופך את המהלך לבלתי ניתן לעצירה.
נפלא
(דקה 2:01 בסרטון)
71 Comments
תודה,
הלינק חסום לצפייה, אפשר לראות ביוטיוב
מה הסיכוי שסוארז יקבל את הכבוד שמגיע לו ויזכה בכדור הזהב השנה? זה שבארסה עפה מליגת האלופות יפגע בו אני מניח אבל אם התחרות היא בינו למסי, הרי שלשניהם אין אליפות אירופה בקיץ. השאלה מה רונאלדו יעשה – גביע אירופה פלוס יורו טוב (גם אליפות ספרד עוד אפשרית אבל לא נראית לי סבירה) יכולים להקפיץ אותו מעל שניהם
בהתחשב בכך שמסי וסוארז הגיעו לאותם הישגים,אני לא יכול לחשוב על סיבה להעדיף את סוארז.
אם ריאל זוכה באליפות אירופה הפרס של רונלדו בלי קשר ליורו (ראה 2014).
הסיכוי שהפרס יגיע למי שהוא באמת מגיע(כרגע עוד מוקדם לדעת), הוא ממש נמוך.
לדעתי מסי וגם סוארז כבר אמורים להיות בחוץ אבל כנראה שניהם יהיו בשלישיה יחד אם רונאלדו למרות ששחקנים יזכו בדברים(יורו, ליגת אלופות) במקום לתת שמיניות לדפורטיבו.
יש לי משאלת לב שמישהו(שאינו רונלדו) יבקיע שער ניצחון בגמר האלופות ובגמר היורו, כדי שכולם יבינו עד כמה הפרס הזה מגוחך כשמסי/רונלדו יזכו פעם נוספת
אם באיירן עונה צ'מפיונס + גרמניה יורו, אני בהחלט רואה את מולר/נוייר זוכים.
אם אתלטיקו צמפיונס + אורוגוואי קופה/צרפת יורו, אז יש מצב לגודין/גרייזמן.
אפשר להסכים יותר או פחות על שם זה או אחר, אבל העיקרון של אלופות + גביע יבשתי בהחלט עלול להטות את הכף למישהו "חדש".
אתה אופטימי מדי
הלוואי ומולר יזכה פעם אחת. לא רואה את זה קורה.
הוא יותר צעיר בכמה שנים מרונלדו ומסי. אולי כשיפרשו
אם לפי דעתך מולר הוא השחקן הטוב בעולם, אז בבקשה. הוא לא השחקן הכי טוב בבאיירן אפילו (יש מעליו יותר משחקן אחד), הוא שחקן גרמני קלאסי עם כוח ומיקום מצויין, זה לא עושה אותו לשחקן הטוב בעולם, וטוב שלא נותנים את הפרס למישהו אפור כמוהו.
אנחנו אוהבים את הכדורגל בגלל השחקנים עם הקסם ברגליים, לא איכפת לנו מהחישובים שלכם ושזה משעמם לתת את הפרס לשחקן זה או אחר.
כשמולר יגרום לי לרצות לראות אותו משחק אני אתמוך בזכייה שלו, קוסטה, רובן, תיאגו, לבנדובסקי ואלאבה, כולם מעליו מבחינה טכנית ויצירתיות. כדורגל זה משחק קבוצתי, וללא קבוצה מצויינת עם הרבה שחקנים טובים וכימיה טובה אף שחקן לא יביא תואר לבד (גם מראדונה לא הביא תואר לבד, מספיק עם האגדה האורבנית הזו), כך שהשחקן בכושר הכי טוב בעולם לא תמיד יזכה בתואר הכי גדול, כשישנו את שם הפרס לשחקן המעוטר ביותר או ההישגי ביותר אז אפשר לדרוש יותר גיוון בבחירה.
סווארז נותן עונה גדולה ומגיע לו להיות בשלישיה הסופית (הגיע לו גם בעונה שעברה, אבל יש אנשים שמסתכלים רק על כמות הגולים בלי קשר ליכולת להשפיע על המשחק וליצור הזדמנויות- זה כמו להגיד שגרד מולר יותר גדול ממראדונה), אבל גם הוא יגיד (כמו שאמר לאחר הרביעיה האחרונה שלו) שהכל מתחיל ונגמר במסי, הוא השחקן שיוצר הכי הרבה מצבים בעולם ביי פאר, וכל עוד הוא עושה את זה הוא השחקן הכי טוב בעולם.
נוייר? די נו… עונה חלשה שלו. אין לו שום סיכוי, גם ייזכה בכל התארים.
מולר עד עכשיו טוב, אבל לא יוצא דופן מעל האחרים. אם ייזכה בכל התארים, ייתכן ויש לו סיכוי.
קנאברו זכה בעונה טובה ולא מעבר לכך אבל עם טורניר נבחרות עצום. לנוייר יש סיכוי לדעתי. גם העונה היא לא מופתית בסטנדרטים שלו אבל הוא עדיין בטופ של הטופ העולמי.
אם נוייר ייתן יורו לפנתיאון אז אולי. כרגע הוא חלש, ולא בטופ 3-4 שוערים באירופה. מה גם ששוערים לא זוכים בדרך כלל בבאלון ד'ור
מסכים שנוייר בעונה חלשה, אבל הופעה חזקה ביורו ובשלבים המאוחרים של ליגת האלופות עדיין יכולה לשנות את זה, בכל מקרה כרגע הוא לא אמור להיות מועמד. הנקודה היא שמסי וסוארז הולכים אולי לזכות רק באליפות במדינה שלהם (גם זה לא בטוח), הם בכלל לא אמורים להיות מועמדים והם יהיו בשלשיה יחד אם רונאלדו שבלי זכייה בליגת האלופות או הצלחה משמעותית ביורו גם לא אמור להיות שם.
מדברים פה על מולר שכביכול יכול לזכות, אבל מה אם ספרד תזכה ביורו? השחקן המצטיין שלה לא צריך להיות מועמד? ואם זו תביב איטליה? או צ'ילה יזכו בקופה? לא יתנו לוידאל מועמדות גם אם באיירן יעשו טרבל וצ'ילה תזכה.
בקיצור זב פרס שהוא בדיחה מאז האיחוד עם הפרס של פיפא.
הקופה אמריקה לא כזה נחשב, בעיקר השנה שזה אפילו לא קופה אמריקה אמיתי אלא מעין טורניר ראווה.
מסכים. אם ניימאר יכול לוותר על זה, זה כנראה לא כזה חשוב
אין להם אליפות אירופה, אבל יש קופה
לא ממש מבין על סמך מה?
מה עם ריאד מאחרז? ג'אימי ורדי? רוברט הוט'?
אתה גדול אתה..
למה לסוארז מגיע יותר ממאחרז או ורדי?
סוארז משחק בליגה של 17 קבוצות קונוסים (ואם ירצה השם גם שם לא יזכה באליפות), עף מאירופה.
אם וכאשר לסטר תזכה באליפות אין שום סיבה הגיונית להעניק את התואר לשחקן מחוץ ללסטר.
באמת שאין צורך לכתוב שוב את כל הסופרלטיבים, זה די ברור שמה שהם עושים זה לא יתואר במילים.
ועם כל האהבה שלי לג'אימי ורדי, שחקן השנה עד כה הוא ריאד מאחרז, אלא אם כן ג'אימי יסחוב את שלושת האריות לתואר בקיץ.
או שאתה ממומן או שתלך להיבדק. אתה הוזה.
בגדול אני מסכים שלמאחרז מגיע יותר ממסי או סוארז. בכל זאת אליפות עם לסטר זה לא דבר שרואים כך יום.
אבל ליגת האלופות והיורו יותר משמעותיים מליגות מקומיות ולכן הזוכה צריך להגיע משם. רצוי מהיורו.
זה קצת לא פייר כלפי שחקנים לא אירופאים הקטע של היורו
למה למאחרז מגיע יותר? גם אם נתעלם מההבדלים במספרים בליגה, סוארס גם נתן עונת צ'מפיונס טובה מאד, למרות שעפו ברבע גמר על הפרש שערים והוא, כמו כולם, לא בלט במשחק המכריע
הפרש שערים זו הדרך הכי לגיטימית לעוף בצ'מפיונס
שערי חוץ… וזו שיטה שאני פחות מתחבר אליה
הפסידו 3:2 בסיכום שני המשחקים.
כי רבע גמר עבור ברצלונה זה לא עונת צ'מפינס טובה מאוד.
אני מאוד מתנגד לספירת מספרים במנותק מהלחת הקבוצה.
ההצלחה של לסטר השנה(במונחים של לסטר) יותר גדולה מזו של ברצלונה(במונחים של ברצלונה) ואפילו במונחים אבסולוטיים , לא רחוקה מאוד. הנוסף למרות שסוארז נותן עונה מצויינת, יש סבירות שבלעדיו ברצלונה הייתה פחות או יותר באותו המקום ואילו בלי מאחרז בספק שלסטר הייתה אפילו בטופ 4 שלא לדבר על זכיה באליפות.
ועם כל הנאמר אני עדין מאמין שזכיה בתארים הגדולים משמעותית יותר עבור הזוכה בכדור הזהב ולכן ליגת האלופות ובעיקר היורו צריכים לקבוע את הזוכה.
לסוארס עונת צ'מפיונס טובה מאד. ברור שלברצלונה לא…
פה אני לא מסכים איתך.
הפרמייר ליג זה ה ליגה, זכיה בה לא פחות חשובה מהצ'מפינס שזה.
לאמר שהפרמייר ליג יותר חזקה מליגת האלופות בהתחשב בהצלחה של קבוצות הפרמיירליג בליגת האלופות זה לא רציני.
בצ'מפיונס ליג משחקים לפי חוקים אחרים.
ובלי קשר, זה טורניר נוקאוט
מדהים איך פוסט לברצלונה הופך לדיון על הפרמיירליג. הזלזול בברצלונה ובליגה הספרדית הוא ילדותי ומטופש, ובעיקר מעיד על המזלזל.
רומן, אתה מזכיר לי קצת את הטרולים הממומנים של הליכוד.
חחח
מה עם דני דרינקווטר?
מאנו, אל תזלזל בשחקן היחידי בארבעת הליגות הבכירות, מאז פירלו וניסים כהן, שמסוגל לתת כדור לרגל על 60 מטר
לא מזלזל חלילה. נ'גולו קאנטה אפילו יותר טוב ממנו. אבל שניהם, או מאחרז ווארדי לא מתקרבים לרמה הנדרשת לזכייה בבאלון ד'ור, עם כל הכבוד לאליפות הנפלאה שלהם.
קאנטה, נראה כמו מקללה הבא.
מי שתרכוש אותו, תתחזק משמעותית.
מאנו דני דרינקווטר שחקן אדיר.
אני שומע את הזלזול..
אז אני אענה בזלזול, אף גמד מאוס לא מסוגל לתת את הפאס שדרינקווטר נתן לוארדי בגול היפה ביותר של השנה.
נתשמע ביורו
תתבגר.
אל תגיד לו להתבגר הוא בוגר הטכניון מי אתה בכלל
אם בארסה יזכו בדאבל וקבוצה כמו סיטי או ריאל איכשהו יזכו באלופות יגיע לסוארס לזכות. אם מסי או רונאלדו (אם לא יקרה משהו יוצא דופן ביורו) יזכו ,בלי קשר למספר התארים שיזכו, זה יהיה פשוט מביך.
ברור לך שאם ריאל זוכה בצ'מפיונס רונאלדו זוכה בבאלון ד'ור?
וזה גם יגיע לו.
מסכים עם המשפט הראשון, אבל לא בהכרח עם השני. ב2014 כשהוא זכה, התרומה שלו לזכיה של ריאל באלופות הסתכמה בכיבוש שערים במשחקים שכבר הוכרעו ופוזות למצלמה.
17 שערים ב13 משחקים. אכן תרומה משנית
ורובם הובקעו כשההתמודדות הייתה כבר גמורה. ריאל הייתה זוכה גם אלמלא השערים שכבש מול באיירן ואתלטיקו, שהיו שערי גארבג' טיים מובהקים.
מתוכם למשל זכורים לי 5 מול במשחק גמור בשמינית, צמד מול באיירן כשהמשחק גמור, וכמובן ההצגה המגוחכת בהיסטוריה בגמר שהפכה מהסיבות הלא נכונות לתמונת הנושא של הגמר הזה. שחקן העונה של העונה ההיא בריאל היה ללא ספק סרחיו ראמוס, בלי תחרות בכלל.
וזו הסיבה שסטטיסטיקה היא כמו בקיני, חושפת יפה אבל מכסה על מה שאנחנו באמת רוצים לראות
סתם שחקן. דוגמן של שיאי שערים. בלעדיו ריאל יותר טובים.
תגובה מטופשת שאין לה קשר למה שכתבתי.
כי מה שכתבת פשוט כך כך חכם
ציינתי עובדות, ואתה ממשיך להסתובב סביב הזנב של עצמך, אם אין לך מה לתרום תסתום. אם אתה לא מסכים עם מה שציינתי תסביר. לדחוף וואן ליינים שנונים (הם לא אגב) לא יעבוד עלי, חפש מישהו אחר.
התרומה שלך נשגבת. רונאלדו השיג 17 שערי גארבג טיים. אתה בטוח לא אוהד ברצלונה.
מעולם לא הבנתי את הצורך לגמד את מסי/רונאלדו על ידי חובבי הצד השני.
מה אתם בכיתה ב?
אם לא היית חמור קופץ בראש היית קורא תגובה שלי ממש 2 שורות מתחת ומבין שאני לא מהצד אף אחד ומעריך מאוד את השחקן העצום הזה. מי שלא מסוגל להתמודד עם נתונים לגבי השלבים במשחק בהם נכבשו השערים הוא אתה אז אולי לא אני הפאן בוי פה
*לא מגמד*
ראמוס הוא גיבור הזכייה, אבל הוא לא היה השחקן הטוב/החשוב בריאל ב13/14.
די מריה היה השחקן הטוב בריאל בשלבי הנוק אאוט, אבל כשלוקחים עונה כמכלול אני לא חושב שיש ספק בכלל שרונאלדו היה השחקן הכי טוב בריאל.
גם אם לא הבקיע את השערים החשובים המרחק מכאן ועד תרומה שולית עצום.
טוב, אני מוכן להציב את די מריה לצד ראמוס אבל לכתוב על שחקן שכבש בחצי ובגמר את השערים המכריעים שולי זה מגוחך. להזכירך אלו השלבים המכריעים בעונת האלופות ולא משחקי הבתים הלא רציניים
סליחה אני רואה שבילבלתי עם ה'שולי' בין ראמוב לרונאלדו. הוא בטח לא היה שולי, רק לא השחקן הטוב ביותר בעונת האלופות למרות 17 שעריו. אני חושב אגב שמדובר בשחקן מדהים והעונה הוא מכריע המון משחקים בשביל ריאל. צריך (בכפוף לתאריך שיזכה בהם) להיות בין 3 הפיינליסטים בבלון לעומת מסי
*תארים* תיקון אוטומטי הזוי
סיכמת מדויק עומר.
לכן שחקן שלא היה דומיננטי בשלבי הנוקאאוט אלא בשלב הבתים ובעונת ליגה בה קבוצתו סיימה מקום 3 מתחת קבוצות פחותות תקציב + מונדיאל גרוע, לא הגיוני שיזכה בשחקן השנה. זה היה חייב ללכת לגודין לדעתי
לאו דווקא, יש גם את היורו אבל לפחות הוא יהיה מועמד לגיטימי
סוארס הוא הכדורגלן הטוב ביותר בעונת 2015/16, גם אם היו לו שבועיים וחצי פחות טובים (שבתוכם צמד על אתלטיקו בבית בצ'מפיונס ).
מי שיזכה זה כבר פוליטיקה. מלבד תסריט של שחקן עם עונת ליגות טובה מאד ויורו מרשים (עם הישגים קבוצתיים ), לא רואה איך זה *מגיע* למשהו אחר
שכחת שיש קופה אמריקה השנה, זה יכול לעזור לסוארז
איך היה השמיני?
מצטער, אבל רואים די בבירור שניימאר ניסה להעביר ומסר לסוארז רק כשלא הצליח, חוץ מזה הכל באמת יפה מאוד.
שמע ,זה היה פשוט מביך..
הגול של בארטרה? הוא לא שם כזה מול נערים ב של בית"ר חיפה, הליגה הזאת פשוט מגוחכת.
משחקים נגד קונוסים ומתלהבים שמבקיעים 100 גולים לעונה, הלו זה גניבת דעת!
לא נמאס לך לגנוב דעת?
רוברט הות' מועמד לבאלון ד'ור…. אייל משומר מועמד ל-11 של העונה באירופה.
אתה מגוחך
איך עוד לא קיבלת מסר מהטכניון להפסיק להשתמש בשם שלהם בתגובות שלך עם הבושות שאתה עושה?
דור, גולים יפים מאוד כבשנו גם כששיחקנו בשכונה. תרשה לי לא להתלהב משום דבר שקשור למשחק הזה שהדגיש את כל מה שרע בכדורגל הספרדי (ואני אוהד אתלטיקו כזכור).
+123
בכיין על גבול החנפנות להלך הרוחות פה. זה יקרה לכל קבוצה שתשחק פתוח מול ברסה ביום טוב. ריאל חטפו רביעיה, רומא חטפו 7.
אני גם חושב שזה קצת תלוי במה יעשו בתחילת העונה הבאה. במקרה שזה צמוד השחקן שיהיה חם בתחילת העונה יקח.
בארסה יכולה לזכות בדאבל ואז לסוארז בהחלט יש קייס. הוא השחקן הטוב ביותר בעולם השנה. למסי לא מגיע להיות בין השלישיה המסיימת.