הפוסט הראשון שכתבתי לדה באזר היה על אלכס פרגוסון. שלחתי אותו לאיתן בקרמן שערך. בקר כבר לא בדה באזר וכנראה שגם אני כבר לא. רציתי מאוד להמשיך לכתוב באתר האהוב והנפלא אבל לצערי אין בזה ממש טעם כאשר הבלוג שלי עולה באתר הארץ.
אז אני עוזב לעכשיו. מאוד אשמח לחזור בעתיד. וגם אם לא, אני רוצה לומר תודה לכל מי שהתעניין מספיק לקרוא ולהגיב (גם אם לא כל התגובות היו לרוחי, אבל זה חלק מהטריטוריה כנראה).
על כל פנים, אני חושב שלדה באזר יש מקום חשוב ביותר בתוך תרבות של כתיבה על ספורט וכתיבה בכלל. יש באתר הזה חופש ביטוי טוטאלי, ונוצרה בו קהילה איכותית ונאמנה מאין כמותה, כזו שמעשירה את כל מי שנכנס לאתר הזה כולל אלה שכותבים בו קבוע.
אז דורפן ובני, תמשיכו בעבודה הנפלאה, ואת אותו הדבר אני אומר לכל הכותבים האחרים (כולל הטוקבקיסטים כמובן).
*
ולפני שאני לגמרי אומר שלום, אני רוצה קצת להתייחס למה זה אומר להיות בלוגר של ספורט. אני חושב שאני העיתונאי הראשון שפתח בלוג ספורט קבוע (גם באתר הארץ) לפני יותר מעשר שנים. הרעיון לא היה לגמרי שלי, אלא של אחד מעורכי הארץ אנגלית שהתמנה כאחראי על הבלוגים באתר. "תכתוב כל מה שעולה על דעתך", הוא הציע, "אתה גם יכול לכתוב שורה או שתיים. זה גם כן פוסט".
מרבית הטקסטים שלי הם לא שורה או שתיים וגם בדרך כלל איני כותב תמציתי, קצר וקולע (כמו שדורפן נוהג לעתים, למשל). אבל בפירוש עם השנים הבנתי שלהיות בלוגר זו המהות העיקרית שלי ככותב על ספורט. הייתי שנים רבות עיתונאי ספורט ואני עדיין עושה זאת, ואף נהנה לעשות זאת. אבל אין כמו להיות בלוגר. אין כמו לומר רק מה שאתה חושב איך שאתה חושב כאשר אתה העורך של עצמך. נכון שלפעמים כותבים שטויות. לעתים אפילו כותבים דברים שמתחרטים עליהם (לא הרבה..ואגב, זה גם יכול לקרות לא מעט גם כשכותבים בעיתונות). אבל בגדול, אין כמו התחושה הזאת של חופש פעולה מוחלט וכתיבה שנובעת אך ורק מאהבת הדבר עצמו, ואלה הספורט והכתיבה.
אם לפני עשר שנים כל פוסט היה לוקח לי שעות רבות ולעתים אף ימים אז כיום אני כותב בכמה עשרות דקות ולעתים אף פחות. פשוט כותב את מה שאני חש ומה שאני רוצה לומר באותו רגע נתון. מבחינתי, זאת מהות הבלוג. זאת, וכמובן הקשר הבלתי אמצעי עם המגיבים והקוראים.
כתבתי כבר בהרבה מאוד מקומות. ספורט הארץ, מוסף הארץ, דה מארקר, ynet (ההיסטורי), שם המשחק, גלובס, מוסף גלובס, אתר ערוץ הספורט, אתר ספורט 1 (צ'רלטון/מעריב), העיר, עכבר העיר, כל העיר, פלייבוי ואולי עוד איזה מקום או שניים שאיני זוכר ברגע זה.
ומכל המקומות לא היה לי בשום מקום כיף טהור של כתיבה כפי שהיה לי בדה באזר. מבחינתי, אני תמיד אשאר חלק מהאתר הזה, לפחות ברוחי.
116 Comments
תודה בורו, ואיך אומרים,
so long and thanks for all the fish
בהצלחה. תחסר לנו
תודה חברים (:
תחסרו לי לא פחות (ואף הרבה יותר)
LOVE YA BORO
תודה, מקווה שתחזור יום אחד.
ותמיד תזכר אצלי כאדם היחיד בעולם שחושב שמיראלאס הוא שחקן וורלד קלאס :)
בהצלחה.
לא וורלד קלאס, אבל כזה שליברפול עדין יכולה להיעזר בשירותיו (:
בהצלחה בהמשך הדרך.
תמיד תוכל לכתוב כאן כאורח, לא?
בכל מקרה, אני נהנתי מהכתיבה שלך (וגם מהתגובות..)
brake a leg
מקווה שישאירו לי את ההרשאות (:
תמיד אשמח לחזור לכתוב בבאזר, והייתי גם שמח להמשיך לכתוב באתר עכשיו, אבל זה לא ממש מתאפשר.
בכל אופן, תמיד אמשיך לקרוא (:
Break a leg, לא brake.
היי יואב, הרבה זמן לא הגבתי לך ולא חשוב למה.
היום חשוב לי להגיב ולו כדי לאחל לך בהצלחה.
מכל הלב
איציק
תודה איציק
לי זה חשוב
תצטרך להשאר עם חצי תאוותך בידך. ולא איכפת לי מה תעשה גם עם החצי השני.
אני יודע, אני ארשום לך בפרטי
כתבת בפלייבוי? זה בטח משהו בסגנון, אהבתי מאוד ציצים בשנות ה 90, אבל היום זה לא אותו דבר, אין יצרתיות, רק גודל. אני רואה המון ציצים מהמון מדינות אבל מאוכזב מהרמה.
שיהיה בהצלחה בהארץ.
אין כמו ציצים אנגלים, לא כמו הציצים הספרדים שמתחזים ונופלים מכל נגיעה.
כתבתי שם רק על ספורט (וטקסט אחד על ישעיהו לייבוביץ). בנוגע להשוואה בין הרלוונטיות והאיכות של הציצים מול הכדורגל (או אפילו הכדורסל האירופי), אני חושב שהציצים מנצחים בגדול. קשה לטעון כי הציצים של פעם היו יפים (או טכנים) יותר מאלה של היום. זאת אולי בניגוד לאיברי גוף אחרים.
במאי זאת פונקציה אוברייטד בפורנו. בסוף הקאסט שיש בו יותר כוכבי על ינצח.
זה אתה אמרת. ואם אתה חושב שזאת הדיעה שלי על כדורגל אז אתה לא לגמרי מדייק (:
הכל ברוח טובה בורו :-)
החיים מחוץ לישראל לימדו אותי שאנחנו תרבות של בכיינים ומתלוננים, ואין מייצג טוב יותר לתרבות הזו ממך.
מצד שני, יש לך סגנון מובהק וקול עצמאי, וזה יותר ממה שניתן לומר על %99.9 מהחנטרישים שכותבים היום בלוגים באינטרנט בעידן הגראפומניה.
תחסר לי :-(
תודה אופיר (:
[הכנס בדיחה לא ראויה כלשהי על האובססיה של בורוביץ עם שחורים]
כמו שאני מכיר את בורוביץ, הוא רק דיבר עם הכוכבניות של פלייבוי (-:
הפתעת…
בהצלחה ולהתראות.
תודה בני. על הכל.
תודה ובהצלחה
קראתי בשקט, לא הגבתי יותר מדי, לא תמיד הסכמתי אבל תמיד היית מעניין, מאתגר ושונה, וזה נהדר. בהצלחה.
בורו,
היו לי לא מעט השגות ותגובות על הטורים שלך עם השנים אבל תמיד הערכתי את הפתיחות והאומץ. בהצלחה.
בהצלחה
מעניין אם תהייה שם משוחרר כמו פה.
להערכתי את הבלוגים בהארץ תערוך יותר.
היית האיפכה מסתברה של דהבאזר.
הכיוני שבחרת (או בקרמו בחר?) "הרוטן" הוא בהחלט כינוי מתאים.
תודה רבה ובהצלחה.
איתמר, אני חושב שכתיבת בלוג צריכה להיות (כמעט) לא ערוכה. אני אפילו חושב שעריכה יכולה לעתים להוציא קצת (או הרבה) מעוקץ הדברים. עוד יתרון בבלוג הוא שאתה יכול לתקן טעויות כתיב קטנות זמן קצר לאחר שהפוסט עלה לאוויר.
מנגד, עריכה היא אף פעם לא באמת דבר רע לטקסט. תמיד קריאה שנייה (ושלישית..ורביעית) ושינויים קטנים יכולים לשפר טקסט. אבל אני בוחר בדרך הלא ערוכה, לפחות בכתיבת הבלוג.
תודה רבה.
היה מעניין ומעורר מחשבה.
בשמחות.
יואב,
תודה על כל הטורים ובהצלחה בהרפתקה הבאה!
Keep it real.
תודה לכולם, מעריך את כל המילים הבאמת יפות. אני באמת נתתי כאן את הנשמה שלי (גם על צדדיה הפחות נעימים, לעתים).
בהצלחה
שתהנה במקום הבא!
הרבה פעמים עצבנת, כמה פעמים כתבת שטויות אבל תמיד היה מעניין לקרוא מה שכתבת ומה שהגבת. בהצלחה בהארץ!
בורו יקר, אתה אדם אמיץ, בלוגר כן ואישיות פולמוסנית.. )) תודה רבה על כל הפוסטים, עם חלקם לא הסכמתי אבל מעולם לא היה בכך כדי להוריד מאומה מהנאת הקריאה. אני חייב גם לציין שעל אף תגובות קשות, ולעיתים פוגעניות בואכה מנאצות, מעולם לא נגררת לרמת המגיבים הירודה וענית את אשר על ליבך בצורה מכבדת. זאת, עבורי, עדות לאופייך ולא תוכן פוסט זה או אחר. יאללה, בהצלחה רבה ותמשיך להרבות ידע ותשוקה נהדרת לספורט.
התכוונתי לגלול עד הסוף ולהגיב אבל אני מודה לגילי שניסח יפה את תחושותיי-
תודה על התשוקה והאהבה הכנה לדברים- מרגישים שגם כשאתה מתלונן זה כי איכפת לך :)
ובהצלחה בתחום הרומנטי עם שלוש נקודות
מצטרף לתגובות ולמחמאות של שניכם .
בהצלחה בורו !
למרות כל הויכוחים והכל היה פשוט כיף, בהצלחה !
בהצלחה!
תודה. בהצלחה.
מאוד נהנתי לקרוא. גם אם לא הסכמתי, הפוסטים שלך מעוררי עניין.
כמו שגילי ציין לפני, הדרך שלך להתמודד עם חלק מהתגובות בפוסטים, ראויה להערכה.
תודה על ההשקעה ובהצלחה
היית קצת חריג בנוף הדה באזרי, ואני לא אומר זאת לשלילה.
כתב שרושם טור המסנגר על ערן לוי למשל, תמיד ייזכר כאמיץ וייחודי.
תצליח!
נתגעגע. הכי חשוב – אל תשתנה! תמשיך לעצבן, הפעם את קוראי הארץ עם המקל בתחת
לעצבן את קוראי הארץ זו מצווה גדולה!!!
במקום בו עומדים מעצבני קוראי הארץ צדיקים גמורים אינם עומדים :-)
זה שאסף the kop לא הגיב בשרשור הזה יכול לנבוע רק מזה שהוא עוד לא ראה את זה.
בהצלחה בורו.
לא רק שהגבתי, אלא שגם מסתבר שיש לי מתחזה דפקט
אסף – סתם לטובת בירור קטנוני של ה"תעלומה": כשכתבתי שאני מחכה לראות אותך בשרשור הזה עדיין לא ראיתי תגובה שלך לפוסט הזה (אולי פספסתי את התגובה למספר 7). אחר כך באה מספר 63. היא שלך? אם כן, איפה המתחזה? אם לא, איפה שלך?
זה המתחזה:
61.אסף the kop
תודה, נהניתי. מדיע גם לחבר'ה מהארץ להנות מהכשרון שלך.
זו מצווה.
תודה בורו, אהבתי את הפוסטים שלך גם אם היו מופרכים, עכשין כשאתה מסכם את זה איט מייקס סנס. מקווה שתמצא קהל טוב בהארץ. כשתרצה לחזור, אם כבר לא יהיו לך הרשאות אולי אזמין אותך להשתמש בשלי, למרות שאני לא ערבי :)
אני אמשיך לקרוא אותך לא משנה איפה תהיה. תודה על הכל בורוביץ'
שיהיה בהצלחה.
תייצג אותנו בכבוד.
אזה באסה איתך, ממש אהבתי לקרוא מה שאתה כותב.
רואים שאתה מבין ואוהב כדורגל.
אתה לא מבין בכדורסל ולמרות זאת כותב עליו – אכן בלוגר :-)
עם זאת כנראה אתה מביא נגישות כלשהי לענפים שמנוהלים הרחק מעיני האוהדים ולטעמי גם עושה זאת יותר טוב מניתוחי המנטליות של בן יהודה מהעולם המכביסטי.
גם פרידה יכולה להיות דבר טוב והארץ הוא מקום שבאופן עקבי מתנגד לאנשים שכותבים באופן גולמי וזאת בניגוד לכתיבה על ספורט.
מאחל לשניכם לצאת מהפרובינציה ואני אומר זאת בתור פרובינציאלי חדרתי.
בהצלחה בורו,
go get them tiger
מבאס שהטובים הותיקים ממשיכים לעזוב, נמשיך לעקוב בהארץ, שיהיה בהצלחה
בהצלחה רבה!!
בהצלחה, בורו.
לבורוביץ ,נהנתי לקרוא את הפוסטים… חחח התגלגלתי מצחוק על מה שאמרת על מיראלאס בזמנו.
שאלה אך אתה לא חייב לענות.
למה לסגור דלת ולא לכתוב כלל בדה באזר….האם זה בעיקר עניין כלכלי?
בהצלחה
תשתדל לכתוב בתגובות מדי פעם יהיה בידור,
באמת קראת לנו טוקבקיסטים???
אני חושב שהרוב סיכמו. היו שהסכימו איתך והיו שלא מה שכן תמיד פוסט שלך הניב דיון. בימים שאין הרבה מקומות של איכות (ספורט) תמיד היה כיף להיכנס ולראות שעלה פוסט.
מאחל הצלחה.
בהצלחה יואב, תודה רבה לך על הטורים.
בהצלחה!
בלי להתייחס לתוכן ולכתיבה, היכולת שלך להתמודד עם תגובות לא מכבדות הרשימה אותי לטובה, הלוואי והיו בינינו רבים יותר עם סבלנות וסובלנות כאלה.
יואב, יש מצב גם כתבת בספורט5…
:)
כן, רק ארבע שנים (: מוזר ששכחתי..דווקא אהבתי לכתוב שם.
תודה על הפוסטים יואב
בהצלחה
מה עם הימורי הווינר שלך? היה נחמד והפסקת
הרבה פעמים הדעות שלך שונות משלי ועדיין נהנתי מאד מהבלוג שלך פה. אתה מאד נאמן וקוהרנטי בדעות שלך ובעל יכולת הבחנה מעולה.
יצא לי לקרוא אותך לפני דה באזר וכנראה שעוד אקרא בעתיד.
ניפגש בשמחות
פרידה מאגדה (מותר לכתוב שני פוסטים עם אותו שם?)
חבל שאתה עוזב, לא תמיד הסכמתי איתך אבל תמיד היה מעניין לקרוא אותך.
בהצלחה
היות ואנחנו מכירים מעבודה משותפת בערוץ הספורט, אזכיר את אתר ספורט5 כמקום נוסף שכתבת בו.
נהניתי לקרוא אותך בדה באזר. חבל לי שאתה מפסיק לכתוב כאן.
תודה לך. המצאת את עצמך מחדש. לפעמים הכעסת לפעמים רגשת אבל שמרת על עניין וזה מה שהיה חשוב. בהצלחה בהמשך הדרך. ומקווה שלפעמים תבוא לבקר באתר
יואב, הרבה בהצלחה בהארץ.
נהניתי לקרוא את הטורים שלך כאן.
בהצלחה בורו
בהצלחה רבה, בורו!
נמשיך לקרוא אותך גם במשכנך החדש-ישן
פעם אחרונה לפני שאתה עוזב אתה יכול בבקשה לציין שוב שואן חאל הוא גנב דעת?
הוא "פילוסוף", איך לא יהיה גנב דעת?
גרמת לי לרצות לקרוא כל טור וטור שלך למרות שלא עם כולם הסכמתי. הם היו מעניינים ומעוררי דיון.
בהצלחה בהמשך!
בורו, תודה על הכל ובהצלחה. הטורים שלך יופיעו גם במהדורה המודפסת?
שיהיה בהצלחה.
לפעמים היתה לי תחושה שאתה כותב מפוזיציית ה"דווקא" שגם אני נוקט בה לפעמים בויכוחים. לפעמים מעצבן אבל בדרך כלל מעורר מחשבה וזה אחד הדברים החשוהים בכתיבה.
החשובים, כמובן
תודה ובהצלחה.
בשביל לכתוב פוסט ב20 דקות צריך להיות גאון.
אתה לא גאון.
אתה צריך לשבת שעות על מה שאתה כותב וגם שמישהו חיצוני יסתכל על זה.
אני מקווה שיראו בתגובה זו כביקורת לגיטימית ולא ימחקו אותה.
ויש מגיבים שצריכים לשבת שעות על מה שהם מגיבים וגם שמישהו חיצוני יבקר ויערוך אותן.
אתה לא גאון.
איציק, תודה שהגבת נגדי. עכשיו אני בטוח שאני צודק!
היית כאן עם כל הלב דיון אחר דיון, תודה ובהצלחה
חברים, רוצה להודות לכולם, באמת לכולם. בן אדם שהוא כותב כותב לעצמו. הוא לא יודע מי יקרא וכמה יקראו, והוא גם חושש שאם יקראו בעיקר לא יאהבו. לעתים החששות הללו אף מתאמתים ולעתים אף קורים (או קוראים) דברים יותר גרועים. אבל בן אדם לעתים ממשיך לכתוב מתוך מאבק. מתוך שזה מה שהוא רוצה לעשות. גם בלי כסף. ואני כבר התרגלתי לכתוב ולחטוף לעתים לא מעט מהלומות. אף פעם לא אהבתי את זה. לא מעט פחדתי מזה. ועדיין כתבתי מה שחשבתי. אז היום אני כל כך שמח לראות שבכל זאת יש הערכה מסויימת לדבר שעשיתי. אוהב אתכם מאוד.
כל מילה בסלע. הצלחת לבטא בפסקה אחת מתומצתת מה שכל כותב מרגיש, ואת זה אני כותב מניסיון אישי. תודה.
אפרופו מאבק,
למה אף פעם לא כתבת בלוג או רשומון על התקופה שסיקרת את מכבי-סל?
הכי נהנתי תוך כדי קריאת טור שלך להבין שמדובר בטקסט מעורר מחלוקת ולצפות בשקיקה לגלול למטה לתגובות.
הצלחת ליצור דיונים נהדרים!
בהצלחה!
אחד הטובים שלך ובאופן אירוני גם אחד האופטימיים שלך.
יכול להיות שאתה צריך לחשוב על כל פוסט שאתה רושם כפוסט פרידה.
בכל אופן שיהיה בהצלחה.
נראה לי הווינר הבינו שאתה מאיים עליהם, אז החליטו להגלות אותך : )
הנה…
עוד משהו טוב ש"הארץ" החריב.
בהצלחה בהמשך ותיזהר שאתה מפנה את הגב לכותבים האחרים ביומון הדפוק הזה.
תודה יואב, והרבה בהצלחה.
וואו!
גם אני רוצה לפרסם פוסט עזיבה!!!
מוכן לנסות לסדר לך.
אבל זכור, אתה לא מגיב יותר בדה-באזר ;)
אני ממילא פיקציה, שם בדוי של סימולקרה, מי יידע?
הרבה פעמים הטרפת אותי.
מעריך אותך על זה שחונטת מכבי תל אביב החרימו אותך. מעיד על עיתונאות אמיצה.
עצה קטנה אם יורשה לי: לדבר אצל אסייג וברקוביץ זה לא טוב. ממש לא. אתה נתפס ככלי המשרת אינטרסים זולים.
לא יודע אם אתה ממשיך לדבר שם כי הצלחתי להיגמל.
ככה עוזבים? בפתאומיות? מה עם איזו עונת פרידה? ככה כל פוסט שתכתוב, ולא משנה כמה פרובוקטיבי, יקבל הרבה תגובות נךהבות, אפילו אם ייכתב במלנתלפים שגיאות כתיב. תלמד מקובי איך עושים זאת נכון!
בהצלחה.
נלהבות*
היה כיף לקרוא, תודה ובהצלחה!
תודה מקרב לב, חבר וקולגה. והמון הצלחה בהארץ
ב ה צ ל ח ה ב ו ר ו
תודה רבה על אחלה של פוסטים.
המון הצלחה בהמשך הדרך
תודה יואב…תודה שאתה עוזב ואם אפשר אל תחזור(בתור כותב)…כותב פרובקטיבי ולא יותר מזה…
חבל, כי אהבתי לקרוא את הישירות שבפוסטים שלך גם אם לא תמיד הסכמתי איתם. בהצלחה בכל מקרה.
יואב בהצלחה רבה
קראתי נהנתי התעצבנתי לפעמים
הסכמתי והרבה פעמים לא
את הארץ הפסקתי מזמן לקרוא.
תודה לך על הכול.
יואב
קראתי נהניתי התעצבנתי לפעמים הסכמתי ולפעמים לא.
שיהיה לך בהצלחה.
תודה על הכול
בהצלחה בהמשך. ההתעקשות שלך להוציא מחשבות מקוריות הובילה למקומות מעניינים. מואנס/מונאס, היחס לגליצ'ים בארץ וכל שאר הדברים ששמת לב אליהם.
תודה בורו אהבתי מאוד את הפוסטים שלך , יש משהו כיפי בלקרוא פוסטים שיוצאים מהבטן . בהצלחה !
אכן פרידה מאגדה.
אפשר שתבקש מהחברים שלך מאתר הארץ את כתוב האר.אס.אס של הבלוג שלך? לא מצאתי לינק לזה בעמוד והפיידלי לו מכיר בכתובת האתר.
זה יאפשר לשמור על קשר.
תודה
רק עכשיו ראיתי.
זוכר לטובה את הכתבות על הפועל ירושלים כדורסל בכל העיר.
וכמובן את שם המשחק!
עם כל חוסר ההסכמה שחשתי פעמים רבות, תמיד אהבתי את העובדה שהכתיבה שלך יוצאת מהלב, לא מנסה להיות אינטלקטואלית בכוח.
בהצלחה בהארץ, אשתדל לעקוב גם שם.
בורו, באיחור – כמו שאמרו מעליי (איזה גל של אהבה קיבלת!), תודה, וחבל כי נהניתי לקרוא את הפוסטים שלך (והתגובות). שיהיה המון בהצלחה! תחזור מתישהו
אני מקווה שמשלמים לך בהארץ או שבלוגר בהארץ זו שורה נוצצת בקורות החיים. את האיכות של הדיונים בתגובות שיש כאן (גם אם לפעמים הדיונים בפוסטים שלך התדרדרו למחוזות וואן) לא נראה לי שתצליח להשיג שם. בכל מקרה שיהיה בהצלחה.