לפני הכל אני רוצה לשים את סרינה וויליאמס בפרספקטיבה שאליה דווקא לא התייחסתי בפודקאסט שלי עם ציפי – והוא מעמדה ההיסטורי הספורטיבי הכללי. הרעפתי אתמול מלים חמות על שלושת גדולי טניס הגברים של תקופתנו. ומשאמרתי את זה. הם משחקים בענף מכובד, עדיין נוטה למעמד הבינוני-עשיר במדינות שלהם.
בצמרת הטניס יש כסף מצויין, אבל אם לנער צעיר יש יכולות ספורטיבית גבוהות עדיף שישחק כדורגל. כי בכדורגל הוא לא צריך לשחק בברצלונה כדי להתעשר. אם יישב על הספסל בווסט-האם ירויח כסף דמיוני. כדורסל בכלל. מי שיכול לשחק באן.בי.איי שלא יחשוב פעמיים. גם אם יסיים בצ.ס.ק.א ירוויח יותר מהשחקן ה-40 בעולם בטניס. ובהרבה פחות בלגן. ואפשר להוסיף את הבייסבול, וההוקי קרח, וענף זעזועי המוח האמריקאי והקריקט ועוד. אז יש בי כבוד ואהבה לטניס גברים – אבל הוא לא מרכז אליו את כל העילית שבעילית בספורט.
טניס נשים הוא סיפור אחר לגמרי. הסתיים עכשיו מונדיאל נשים מאד מעניין, בו הרבה מהשחקניות עדיין היו חובבניות, חלקן עובדות בעבודה חלקית ואף אחת מהן לא מולטי-מליונרית. נשים יכולות להתעשר מספורט במעט מאד מקומות. יש כמה מחליקות על הקרח עשירות, אולי אתלטית מאד דומיננטיות מהמדינה הנכונה תרוויח טוב מאד. אולי מתעמלת תרוויח מחוזי פרסום אם תזכה במדליות אולימפיות. בספורט קבוצתי – כדורסל, כדורעף, כדוריד – יש לשחקניות בכירות מאד משכורת קיום. למתי מעטות משהו שמתקרב לכסף גדול. יש כסף טוב מאד בגולף נשים, שהוא לא ענף אתלטי. אבל שום דבר לא מתקרב לטניס. הענף היחיד שמייצר מולטי מליונריות בכמות מכובדת בכל ספורט הנשים.
ודווקא בענף הזה – שמרכז אליו את עילית הכשרון הספורטיבי – סרינה וויליאמס הגיעה לביטול התחרות מולה במאה ה-21. היא ג׳ורדן בעולם שאין בו לברון או דוראנט או בראיינט או דנקן. היא מסי בעולם בלי רונאלדו או אפילו זלטן.
אז כולם המומים מיכולתה ואוהבים בלי קץ? ממש לא. חברתי לפודקאסט מדברת על כך ״שסרינה וויליאמס קמה בבוקר ויוצאת למלחמה״. ביריבות, בעולם הפרסום, בעולם הדימויים הגופניים. בעולם טניס שלא טוב לה עם איך שהיא מדברת ואיך שהיא מתלבשת ומה לא. אבל את המלחמה היא ניצחה.
אולי גם תנצח מחר עוד איזה קרב קטן עם סימונה האלפ.
40 Comments
אני חושב שהרבה היו איתה עד הקטע המסריח שעשתה במשחק מול אוסקה, שבו היא התנהגה בצורה מגעילה והאשימה את השופט שהוא מנסה לחבל בה, כשהשופט העיר לה על רמאות שהמאמן שלה הודה בה. היא האשימה את כולם עושים לה ושותים לה ושונאים אותה, עד שהיא העלתה לאנשים את הסעיף. הייתה אוהד שלה ושל מוגורוזה לפני הקטע הזה, היום סרינה כבר לא מרגשת אותי. גם אם היא גדולת הספורטאיות יש צורת התנהגות.
סרינה איבדה הרבה אנשים באותו גמר אומלל מול אוסקה, אבל כל מי שעוקב אחריה לאורך השנים יודע שהיא אולי ווינריות וטניסאית גדולה, אבל ספורטאית קטנה מאוד
אם לא הייתה וולגרית כמו מארי למשל, אבל כן זה הקש ששבר את גב הגמל עבור הרבה מאוד אנשים. בנוגע להיותה ספורטאית גדולה כוונתי הייתה לרמתה בספורט שלה לעומת ספורטאיות אחרות, לא לרוח הספורטיבית או הערכים שלה.
סליחה אבל זה שטויות. האירוע בגמר היה לפני פחות משנה, האנטי אליה התחיל הרבה קודם.
בעיני זה בעיקר קשור לזה שהיא בחורה שחורה, מלאה ולא הכי יפה בענף של ברביות דקיקות ויפיפיות, אל תעשה הנחות לשונאים
זאת לא הייתה הפעם הראשונה שלה. ו"שונאים" זה ללכת מאוד רחוק. אני, למשל, לא אוהב ולא שונא. היום בגמר אין לי העדפות. במשחק נגד שראפובה, למשל, אני אהיה בעד סרינה.
שמע, תמיד יש גזענים או אנשים ששונאים, אני שונא את נבחרת ברזיל בלי אירוע כזה. אבל התקשורת במיוחד האמריקאית הייתה איתה, הקהל לפחות במגרש המרכזי בטורנירים היה איתה, היא לא הייתה מוקצה כמו קירגיוס ודרך אגב היא עדיין לא, אבל את הקונצנזוס של העולם כולו נגדה היא יצרה. בשלב בו כולם חושבים שהיא מדהימה והיסטורית וזכתה להערצה שלא הייתה כמוה לטניסאית, היא המשיכה להגיד שרודפים אחריה ושותים לה, בפוליטיקת זהויות, ולהשתמש בה כהגנה מפני ביקורת ובמקרה השיא כלי לתקיפת השופט. לי אישית זה היה הקש ששבר את גב הגמל, וגם להרבה אחרים, אבל כמו שפלטרשי רשם, הגיוני שיש אלו שנשבר להם קודם. מכבד אותה מאוד כטניסאית אבל סולד ממנה כ-SJW
ניר,
לפחות לגביי – בולשיט.
לא סובל אותה בגלל אינספור התנהגויות מגעילות, וולגריות, חוסר כבוד בסיסי למי שמשחקות מולה בהמון מקרים.
ונוס לעומתה, לפחות עד כמה שנחשפתי, אצילית ומכבדת. זוכר גם את הגיבוי המוחלט והמוצהר שלה לשחר פאר כשלא קיבלה ויזה לדובאי, כולל איום לא להופיע בעצמה.
תודה! היה מרתק!
נקודות מאוד מעניינות על העילית של הספורטאים, (וריאציה שלה הכוונה גם על פלפס כמובן..)
אבל סתם שאלה, מה זה אומר על ענף טניס הנשים היום, שבחורה שעונה להגדרה הפשוטה "שמנה" מגיעה בו לגמר הווימבלדון?
אתה לא מפספס שום הזדמנות לייצר פרובוקציה. סרינה לא ״שמנה״ ולא שמנה.
סרינה היא אישה שמנה, זו עובדה, חבל להתווכח על עובדות.
האם אתה מדמיין גבר שמן מגיע לגמר הווימבלדון?
לא יודע על ווימבלדון אבל על אנדי רואיז שמעת?
האם היית מדמיין גבר שמן נבחר ראשון נבחר בדראפט הנבא?
רומן, זה לא אומר כלום. אם אתה שואל מבחינה ספורטיבית אז גם אתה מתווכח עם עובדות.
חח נכון
סרינה שמנה, נשים לא מסוגלות לשחק כדורגל, נדאל לא יודע לשחק… עזוב, יש אנשים שחושבים שזה ספורט חמש פה
מספיק סרב גדול בשביל להתקדם בווימבלדון ולסרינה את הסרב הכי חזק בסבב, בגלל זה הגראנד סלאם הנחות לדעתי, ובשילוב עם הפציעות שהוא יוצר הגיע הזמן לאמר לו יפה שלום. סרינה גם בכושר די טוב
סרינה היא לא בנאדם נחמד.
היום היא הרבתה לטעות והאלפ היתה נהדרת. חודשיים לפני יום הולדתה ה-38, סרינה עדיין גורם משמעותי מאוד בטניס הנשים ואולי תוכל לזכות בעוד סלאמים בעתיד.
השפילו אותה :-) :-) !!
אחרי הגמר מול אוסקה היא הרגישה מאד רע עם ההתנהגות שלה, הלכה לטיפול וגם התקשרה לאוסקה להתנצל. לא יודע אם היא בנאדם נחמד ולא חושב שמישהו מהמגיבים פה מכיר אותה מספיק טוב כדי לדעת. זה גם לא ממש משנה.
אני גר בשכונה שחורה ומספיק לי לשמוע את התגובות של אנשים כשאני מספר איפה אני גר כדי להסיר את הכובע בפני האשה הזאת ואחותה שעשו קריירה אדירה בענף ספורט שכמעט לא היו בו ספורטאים שחורים.
נחמדה או לא, טוב שהיא עומדת שם זקופה ומרשימה עם מבנה הגוף האפריקאי והתלבושות הצבעוניות הנהדרות שלה. היא תורמת לעולם הזה הרבה יותר מעוד אחד שמחייך למצלמות ונותן את התשובות הנכונות.
מה זה מבנה גוף אפריקאי?
לשלי אן פרייז'ר ולאוסיין בולט יש מבנה גוף ויקינגים?
כן רומן גם להם יש את אותו מבנה גוף שמאפיין אנשים ממדינות רבות באפריקה ולחלוטין לא מאפיין אנשים לבנים. סרינה פשוט יותר מלאה מהם. אין שום בעיה אגב שאתה קורא לה שמנה, היא בהחלט שמנה במונחים של המקום שאתה בא ממנו. הבעיה שבמקום שהיא באה ממנו יש עדיין המון אנשים שחושבים שהיא "קופה" רק בגלל המראה הזה. אני דרך אגב חושב שהיא אפילו די מאופקת ביחס לאנשים האלה.
היא פשוט שמנה, זה הכל.
דורפן כתב ובצדק שטניס נשים בגלל הכסף זה ספורט העלית של נשים, אז אני שואל את עצמי איך אשה שמנה יכולה להיות כל כך טובה בספורט כזה..
אגב מסתבר שהיא לא כזאת טובה, כי סימונה האלפ היום פשוט רמסה אותה
היא שיחקה מעט מאד השנה ובכל זאת הגיע לגמר והפסידה לטניסאית נהדרת. האלפ היתה נפלאה היום וגם סרינה (הלא נחמדה והלא ספורטיבית והשד יודע עוד מה) אמרה שהאלפ שיחקה נהדר ולא השאירה לה סיכוי.
ודרך אגב, כתבתי לך למעלה, לך צפה באנדי רואיז נגד אנתוני ג'ושוע ואז שאל את דורפן איך קורה שמישהו שנראה כמו "שכחחו אותי במקדונלדס" משכיב את מי שנחשב לפוטצניאל הגדול ביותר במשקל כבד מזה עשורים.
אני לא מבין הרבה באגרוף
מהשופט היא ביקשה סליחה? היא אמרה בציבור שההאשמות שלה שרודפים אותה היו מגוכחות? היא המשיכה בדיוק באותו קו של עשו לה ושתו לה, וגם עם בפרטי היא התנצלה בפני אוסקה, בציבור היא אמרה שזה רק בגלל השופט.
בשלושים ומשהו שנה שאני רואה ספורט ראיתי הרבה שמעליבים שופטים, מעט מאד פעמים שמעתי התנצלות כנה בפני שופט. אם כבר אז משהו מהפה והחוצה כדי לרצות עיתונאים. זה פשוט לא משהו שנהוג בספורט אבל ממנה רוצים את זה וזה אחרי שהתקשרה באופן אישי לאוסקה וגם אמרה מפורשות שהתנהגה לא בסדר.
מקבל את מה שאתה אומר בנוגע לשופט, לא את הפנייה לציבור, גם כשהתייחסה למקרה היא לא הפסיקה לאמר שזה נובע מזה שעושים נגדה כי אישה/ שחורה והיא עמדה על שלה.
דרך אגב אנדי מארי גם וולגרי ומשתלח והוא השחקן השנוא עליי. לפעמים גם להשתלח באופן קבוע, גם אם אתה בן אדם מקסים (למרות שלא הייתי רוצה לפגוש את מארי בחיים) מחוץ למגרש, מי שאתה בתוך המגרש משפיע המון על איך אוהדים תופסים אותך, ועל אף שאצלי זה לא היה זה כל כך אלא גם תפיסת המגיע לי ולוקחים לי שגרמה לי למאוס בה, לפעמים זה לא משנה גם אם אחרי כל פעם שהיא משתוללת היא הייתה מתנצלת בפני כולם על הכל.
אני ממש לא מנסה להגיד שהיא נקודתית תמיד צודקת ושתמיד נכנסים בה רק בגלל שהיא אשה שחורה. וגם ממש יכול להבין אנשים שלא מתים עליה. אבל הנקודה שלי שזה הרבה יותר גדול מזה. אני חי בברוקלין כמעט חמש שנים ואחרי כמות החרא ששמעתי פה מאנשים לבנים על בחורות שנראות כמו סרינה אני יכול להבין מאיפה היא באה.
יש בטניס גברים אולי שלושה שחקנים עם יותר אוהדים ממנה, יש לה קמפיינים ענקיים, היא קונצנזוס היא היא הופיע בקליפ של ביונסה, ואחרי המקרה שקרה עם אוסקה יצאו להגנתה ערוצי התקשורת בארצות הברית ומפורסמים בין אם זה לברון או שחקנים מפורסמים. היא קיבלה את כל היחס החיובי כשהייתה בהיריון מהאיגוד שתמך בה וגם מסיבות כלכליות כמובן, עזר לה לחזור עם הכרטיסים החופשיים ועוד. אף אחד לא רודף אותה, ובנאדם שלוקח המיעוט הגזעני ואומר שהוא הכלל מחפש את ההתקרבנות ואת הפוליטיקת זהות.
עבדתי מולה. אז זה ידע אישי
בהמשך לדיוני שנאה-אהבה..
כשאנחנו שונאים ספורטאים גברים וכמעט כל מי שאוהד ספורט שונא חלק מהעוסקים ממנו, אוהב חלק ממנו ונייטרלי לשאר
אף אחד לא מאשים בשנאה לגבר או סקסיזם.
וכן אפשר פשוט לקרוא גם לערן לוי שמן מבלי לדאוג האם היינו פוליטקלי קורקט ולשני מכוער ולשלישי מניאק..
הנקודה פשוטה. מי ששונא את סרינה לא צריך לתת הסברים זכותו לשנוא.
וגם אותי היא איבדה בשנתיים האחרונות ואני מאחל לה שתפסיד בכל משחק.
בהחלט יש משהו במה שאתה אומר ואני בהחלט מבין מאיפה יש לאנשים אנטגוניזם כלפייה וזה לגמרי בסדר. רק שהנקודה שלי שהקריירה שלה במגרש ומחוצה לו נמצאת הרבה מעל לסתם אהדה/שנאה שיש לכולנו כלפי ספורטאים.
(אופ-טופיק?)
האלפ נהדרת ופשוט שלטה במשחק. שני גרנד סלאם עדיין לא משקפים עד כמה השנתיים האחרונות היו טובות מבחינתה.
היא כבר שנים מעולה, אבל התקשתה להביא את זה לידי ביטוי ברגע האמת, ממש נהניתי לראות אותה היום וכיף לראות שסוף סוף מגיע להישגים שהיא יכולה וממשת את הפוטנציאל שלה. לדעתי הטובה בעולם כיום.
בראה את העולם???? וואו איזו כותרת מוגזמת…..
מסכים עם מי שכתב שירד ממנה מאוד אחרי הביזיון מול אוסאקה.
ועוד יותר ירד לי ממנה אחרי ההתנצלות המזוייפת והצבועה שהיא פרסמה…אמריקנית טיפוסית
מגוחך הטיעון שאם היא הייתה גבר לבן היו מתייחסים אליה באופן שונה. בעיקר משום שלא מדובר בספוקלציה – יש את ג'וקוביץ'בעולם הזה, והוא אהוד אפילו פחות ממנה.
סרינה היא עילוי, פורצת דרך, לוחמת אש, ובעיקר תוצר של אבא פנאט שעשה הרבה דברים שלא אתם ולא אני נעשה לילדים שלנו בשום תירוץ בעולם. מי שלא מעריך את מה שהיא הביאה לטניס הנשים ולספורט מפספס בגדול. לא נחמדה, שמנה, מזיעה מתחת לגבות – לא נראה לי שזה היה עולה לדיון בשום הקשר של ספורטאי על ברמה שלה!
ברכות להאלפ על הניצחון אבל היא לא מגרדת את ההישגים של סרינה בתקופת הגנון .
ובלי קשר – רומן אתה טרול :)