עולם הספורט האוניברסיטאי הוא עולם חדש יחסית שנחשפתי אליו ב2015. עד למעבר לטנסי מאוד התעניינתי במארץ' מאדנס, אבל מעבר לטורניר הזה בקושי ראיתי משחקים ולפוטבול מכללות בכלל לא התחברתי. זה מתחיל לחלחל.
כפי שכתבתי בעבר, אי אפשר להתחמק מהחשיבות של ספורט לאוניברסיטת טנסי. ספורטאים ומאמנים מונצחים בפסלים, רחובות, באנרים, מלגות ובכל דרך אפשרית. ציינתי את קנדס פארקר, פט סאמיט ופייטון מנינג, אבל יש גם ספורטאים נוספים שכיכבו בליגות מקצועניות כמו אלן יוסטון ובתנועה האולימפית מאז מינכן 1972, בכל משחקים בהם השתתפה ארצות הברית (כלומר למעט מוסקבה 1980), סטודנטים או בוגרים של אוניברסיטת טנסי זכו במדליות. מלונדון 2012 8 ספורטאים חזרו עם 9 מדליות, 5 מתוכן מוזהבות (היו 10, אבל המדליה של נבחרת השליחים של ארה"ב נפסלה). כלומר, יותר מדליות ממה שישראל זכתה בכל שנותיה בתנועה האולימפית ופי כמה יותר מדליות זהב. הספורטאי האולימפי הכי מוכר הוא ג'סטין גאטלין, האלוף האולימפי מאתונה ב100 מ' שנתפס כמה פעמים על שימוש בחומרים אסורים.
טנסי וולנטירס הרבה יותר מחוברת לקהילה מאשר קבוצות הספורט המקצועניות במדינה. טנסי טייטנס, מלבד זה שהם פשוט גרועים, היו בכלל היוסטון אוילרס שהגיעו מטקסס. הגריזליז הגיעו מקנדה ונאשוויל פרדטורס הם עוד ניסיון מאולץ לשחק הוקי קרח בדרום, ככה שהוולס הם הדבר האותנטי. היות וזול בצורה משמעותית ללמוד באוניברסיטה של המדינה, לתושבי טנסי האקדמאים יש חיבור אישי לקבוצה של האוניברסיטה, בין אם היו באחת מתכניות הספורט שם או מהחוויות שלהם כסטודנטים. הריטואל הקבוע בכל משחק בית זה שאחרי התפילות והדגלים וההמנון, התזמורת הצועדת של האוניברסיטה, "להקת גאוות הדרום", יוצרת T גדול שדרכו נכנסים השחקנים בריצה למגרש. החלום של לרוץ דרך הPower T, זה משהו שהילדים גדלים עליו כאן וחלום שעובר בין אב לבן.
טנסי משחקת בSEC, האיזור הדרום-מזרחי ויש לה יריבויות עתיקות עם האוניברסיטאות של פלורידה, אלבמה, ג'ורג'יה, מיסיסיפי, לואיזיאנה על מי התכנית הטובה בדרום. מצד שני, יש גם גאווה דרומית ויריבויות מול אוניברסיטאות ממדינות צפוניות, על מעמד הSEC בפוטבול המכללות הארצי.
אצטדיון נילנד הביא ממוצע של למעלה מ100,000 צופים למשחק.זאת לא אווירת הפלסטיק בספורט המקצועני עם האורגן הגנרי, התחפושות והD-גדר. משחק הבית הראשון של העונה מול אוקלהומה היה אחד מאירועי הספורט המרגשים שהייתי בהם. שם גם טנסי כתבה את הנרטיב של העונה כשבזבזה יתרון שני טאצ'דאונים ברבע האחרון והפסידה בהארכה שניה. הלוזריות הזו של איבוד יתרון של 2 פוזשנס בדקות האחרונות חזרה בהפסד ליריבה הנצחית פלורידה גייטורס. גם בהפסדים לאלבמה ולארקנסו טנסי היתה בעמדה טובה עם סיכוי לניצחון. מצד שני, הניצחון על ג'ורג'יה היה תוצר של קאמבק נדיר. ככה שלמרות שלטנסי לא היתה את הקבוצה הכי טובה בארצות הברית, הרבע האחרון שלהם היה מרתק.
בימי משחקים נוקסוויל (מאוד מקובל בארצות הברית שהאוניברסיטאות של המדינה לא נמצאות בערים הגדולות אלא מתפתחת עיר נפרדת סביבן) כמעט מולאמת לטובת קבוצת הפוטבול. כל מגרשי החניה באוניברסיטה הופכים למגרשי טלגייט לטובת רוכשי מנויים ותורמים, פקקי תנועה ארוכים, המסעדות מפוצצות ומה לא. אני בדרך כלל משאיר את הרכב באחת הכנסיות או הסאנדיי-סקולס שגובים 10-15$ לשימוש בחניונים שלהם וצועד למעלה מחצי שעה לאצטדיון.
טנסי היא חלק מקבוצת מדינות שקיבלו את הכינוי ה-Bible Belt, מדינות נוצריות אדוקות וקונסרבטיביות. כמעט כל מייל יש איזה כנסיה בפטיסטית, יוונית, אורתודוכסית או מזרם אחר בנצרות. אמנם הרבה יותר שכיח לראות פיק-אפ טראק עם דגל הקונפדרציה באלבמה או בדרום קרולינה, אבל גאוות הדרום מאוד חזקה בטנסי וגם התמיכה ברפובליקנים.
אני עדיין לא יודע איך לעכל את שיטת הכרעת המכללות, כשיש 40 משחקי Bowl שונים וכל קבוצה שמגיעה לשישה ניצחונות בעונה מבטיחה כזה משחק. טנסי סיימה במאזן 4-8, ככה שלמרות ההפסדים הצמודים והמאכזבים מול קבוצות שהגיעו לפלייאוף (אקלהומה ואלבמה) או לגמר הSEC (פלורידה), כן נרשמה התקדמות בתכנית וכן הובטח משחק Outback Bowl בטמפה ביי מול נורת'ווסטרן ביום הראשון של 2016.
המעקב אחרי טנסי גרם לי להתעניין יותר בפוטבול מכללות במהלך העונה. אמנם לא ברמה של לדעת מי הקוורטרבקים המובילים באוניברסיטאות אחרות, אבל מספיק כדי ליהנות מזפזופים בשבת בין אינספור המשחקים המשודרים. הרבה משחקים באמת נגמרים בכל מיני תוצאות לא תחרויות של 10-48, אבל בגלל כמות המשחקים והשידורים כל שבת מובטחים לפחות כמה רבעים אחרונים צמודים ומותחים. היו גם שערוריות שיפוט:
אני מלא מחשבות סותרות לגבי ספורט מכללות. מצד אחד התחרויות מכניסות המון כסף למערכת והספורטאים מקבלים חלק זעום ממנו בדמות של מלגות לימודים ומחייה. מצד שני, המעטפת אמנם מקצוענית מאוד ונהנית מתגמול כספי אבל רובם המוחלט של הסטודנטים-אתלטים לא יגיעו למקצוענים ומבינים שהספורט הוא במקרה הטוב כלי למימון תואר אקדמי ולא להפך וכשיסיימו את הלימודים כנראה והקריירה הספורטיבית התחרותית שלהם תסתיים. הסיפורים על לימודי סווהילית, הקלות מרחיקות לכת וכדומה הם מקרי קיצון שאני לפחות לא נחשפתי אליהם. ההקלות שאני מודע אליהם מסתכמות בערך בלאשר חיסור לסטודנטים-אתלטים שלומדים אצלי אם הם במשחק חוץ של האוניברסיטה במידה והם מביאים אישור שמי מהאחראי האקדמי של הנבחרת עם התאריך המדויק שממנו הם נעדרים. זה נכון גם למעודדים ולמעודדות או לכל מי שנעדר כחלק מחובות אוניברסיטה. הם צריכים להשלים את החומר ולעמוד בדד-ליינים ובדרישות האקדמיות כמו כל סטודנט אחר. אני רואה את הבעיה יותר בשכר הלימוד הגבוה בארצות הברית שמראש ממדר אוכלוסייה ענייה ממוביליות חברתית דרך האקדמיה יותר מאשר עוד 10,000 או 20,000 דולר לשחקן פוטבול.
אני מאוד אוהב ללמוד על המסורות של העיר, של האוניברסיטה ושל הדרום. מן הסתם לא להכל אני מתחבר, אבל אני מאוד מעריך שורשיות וגאווה מקומית גם אם ההיסטוריה בעייתית ויש שלדים ושדים שעדיין צריך להתמודד איתם. את הצבע הכתום אימצתי בטבעיות. אקדיש מתישהו פוסט גם למוזיקה, לקאנטרי בנאשוויל, לאלביס בממפיס ולדולי פרטון בנוקסוויל, אבל אחד השירים הכי מזוהים עם טנסי זה שיר הקרב של קבוצות האוניברסיטה Rocky Top. שיר ממש חמוד שמתגעגע לחיים פשוטים יותר, אבל גם יוצא מכל החורים כשהוא מנוגן 50 פעם במשחק.
88 Comments
כרגיל, הוא מסביר את זה הכי טוב:
https://www.youtube.com/watch?v=pX8BXH3SJn0
אני מאוד אוהב את ג'ון אוליבר, אבל חלק ממה שהוא עושה זה לרדד את הסוגיות ולקחת כמה מקרי קיצון ולצייר תמונה שזו הנורמה.
מצוין. אני תמיד אומר שלספורט המכללות אפשר להתחבר באמת רק דרך ביקור במשחקים. אז אתה גם מבין שדרך ההכרעה או מי בסוף תזכה באליפות זה הרבה פחות חשוב. זה עולם אחר.
וחוץ מזה אתה מבין איזה אידיוט היית שאשכרה השקעת בלימודים במהלך האוניברסיטה שלך. ממש מקנא בך
לחלוטין. דרך הטלויזיה לא הצלחתי להיכנס לפוטבול מכללות, אבל במגרש ובבילד אפ השבועי כשאתה חי את היריבות מאחורי כל משחק זה מאוד שונה. העיר (והמדינה) חיה את הקבוצה הזאת.
זה לא רק הליכה למשחקים אלא מספיק לחיות במקום מסוים או ללמוד באוניברסיטה כדי להכנס לעניינים. ומה שיפה אגב זה שדווקא האוניברסיטאות שפחות מוכרות מבחינה אקדמית הן אלו שמצטיינות בספורט בדרך כלל.
החזרת לי את החשק לקרוא שוב את "אורות ליל שישי"….(כן, זה תיכונים אבל "המסביב", התרבות וגם המשחק..)
יש הרבה דמיון. אני כל הזמן חושב על פריידי נייט לייטס כשאני עובר ליד הסוכנויות של המכוניות המשומשות. יש המון.
10 שנים אחרי ואני עדין מגיע כל ראשון (ושני בגלל הפרו) גמור לעבודה אחרי לילה של פוטבול שראיתי באיזה סטרים באינטרנט.
מתאכזב בשנים האחרונות קצת יותר מדי, מתעצבן כמו ילד ולא מצליח להוציא את החרא הזה ממני. תזהר מההתמכרות הזאת, אל תגיע לשם
היום באיזה ישיבה חשובה בעבודה הבוס שלי שאל אותי משהו, לך תסביר לו שהדבר היחידי שיש לך בראש זה הפאקינג הפסד לויסקונסין (שגם אותו ראיתי בסטרים באיזה חדר ישיבות..)
אגב- אין מכללה ששלחה לאולימפיאדה או הביאה מדליות יותר מאיתנו. אין לי כח לחפש ברשת, אבל נדמה לי שאם היינו מדינה- היינו בין העשר המובילות מבחינת כמות המדליות מאולימפיאדות
לפני לונדון זה היה משהו כמו 240 מדליות של בוגרי USC. בלונדון אליסון פליקס, רבקה סוני ועוד כמה הוסיפו לספירה. אגב, רק לפני כמה שבועות בוגרת USC קבעה שיא עולמי ראשון על אדמת ישראל…
סתם כי סיקרן אות אז בדקתי. בוגרי USC זכו בסך הכל ב 288 מדליות אולימפיות (135 זהב, 88 כסף, 65 ארד). אם USC היתה מדינה היא היתה מדורגת במקום ה 16 בטבלה הכללית לפני מדינות כמו פולין, קנדה, הולנד ודרום קוריאה …
יא וואר אדי..
טכנית זה לא היה על אדמת ישראל אלא רק במימיה הקדושים.
אני עדיין לא שם, אבל פניתי לעצמי את מחר בערב כדי לראות בסטרימינג את המשחק של טנסי.
בתור מי שנמצא על סיפו של העולם המופלא הקרוי "משכן את חייך למען לימודי ילדיך", אני לא משוכנע שהטענה שלך כנגד שכר הלימוד תופסת כאן. מי שנדפק משכר הלימוד הוא דווקא מעמד הביניים. לדוגמא, בהארווארד סטודנטים שהכנסת משפחתם נמוכה משישים אלף דולר לשנה לומדים בחינם. ומהצד השני לעשירים המופלגים באמת שלא איכפת מגובה שכר הלימוד. דווקא אלו שבאמצע, שאני מניח כי אתלטים רבים לא נמנים עליהם, הם אלו שנחנקים משכר הלימוד.
בהחלט שכר הלימוד מעיק על מעמד הביניים. אני מניח שבכל אוניברסיטה יש הקלות בשכר לימוד למצטיינים שנמצאים באחוזונים הגבוהים בבחינות הארציות ומגיעים ממשפחות בעלות הכנסה נמוכה. זה עדיין ממדר את מרבית תלמידי התיכון שמשפחתם לא יכולה לממן שכר לימוד של בין 10-40,000$ לשנה, שעומדים בקריטריונים האקדמיים של האוניברסיטה אבל לא בהצטיינות כזאת שתספק להם הקלות בשכר לימוד.
הקלות בשכר לימוד על נזקקות (BASE NEED) שקולות כיום, אם לא עברו אפילו את ההקלות על בסיס הצטיינות (MERIT). לגבי טנסי, בשנת 2014-2015 שכר הלימוד (כולל מגורים) לתושבי המדינה היה $27,962. מתוך כל הפרשמנים 65% קיבלו עזרה כלשהי על בסיס נזקקות, כשהממוצע עמד על $13,793.
בוגרי האוניברסיטה בשנת 2014 סיימו את לימודיהם עם חוב ממוצע של $23,870. הייתי חותם על זה היום בשביל הילדים שלי.
קיבלתי. שכר הלימוד הגבוה פוגע בעיקר במעמד הבינוני ומטה.
אפתח את הטענה שלי ולאן התכוונתי לקחת את זה. אם היו לימודים חינם או בעלות של כמה מאות דולרים או אלפים בודדים, ספורט לא היה משחק תמריץ כל כך חשוב בניסיון לקבל מלגה שדרכה אפשר יהיה ללמוד, לקבל השכלה, תואר או מקצוע שיפתח דלתות מקצועיות בעתיד. יש לזה הרבה השלכות ישירות ועקיפות, ביניהם גם חלחול של אובר-תחרותיות בבתי ספר ואפילו נזק פיזי כמו פגיעות ראש בגיל מאוד צעיר.
טוב, זה כבר דיון אחר לגמרי. ראשית אני כופר בהנחה הבסיסית שלך ולפיה הספורט משמש כמדרגה עליה מטפסים האתלטים בדרכם אל המטרה האמיתית והיא חינוך אקדמאי. הדגש על ספורט לדעתי בגילאי בית הספר התיכון הוא בגלל הפופולריות והחלום שבעתיד הספורט יכניס לאתלט ומשפחתו סכומי כסף יפים. מעטים האתלטים ומשפחותיהם (שוב, לדעתי) שעושים זאת מתוך חשיבה ש"בזכות הפוטבול הילד יקבל תואר בעריכת חשבון מאוניברסיטת טנסי". שנית, מעדויות שאני שמעתי ומאירועים שפורסמו בחדשות, אתלטים בתוכניות מובילות זוכים להנחות הרבה יותר משמעותיות ממה שהצגת כאן. לדוגמא, מה שסירקיוז עשו עם פאב מלו.
ומשהו קטן לגבי טנסי:
http://www.sbnation.com/college-football/2015/3/7/8165123/tennessee-volunteers-athletics-student-discipline-dave-hart
אין לי כוונה כאן לתקוע לך אצבע בעין או משהו כזה, אלא רק להצביע על הריקבון שקיים לרוחב כל מערכת הספורט בקולג'ים בארה"ב. עושה רושם שאם רוצים לתקן את המערכת הזו אז צריך להרוס אותה עד היסוד ולהתחיל מהתחלה. רק שאני די משוכנע שלא באמת רוצים לתקן אותה.
סטודנטים-אתלטים, בעיקר בקבוצת הפוטבול, מכניסים כסף לאוניברסיטאות ויש לאוניברסיטאות אינטרס לשמור עליהם. כתבתי באחד הפוסטים הקודמים על מסמוס השעיית סטודנטים-אתלטים שהואשמו בתקיפות מיניות. יש גם את כל הנושא של גיוס ספורטאים, שגם שם יש כל מיני סיפורים. אני לא בא לטעון שטנסי יותר או פחות קדושים מהיתר. אני כן טוען שהרוב המוחלט של סטודנטים-אתלטים צריכים לעמוד בדרישות אקדמיות באותה הרמה של יתר הסטודנטים. אם יש מאנקי-ביזנס זה בשוליים.
חוץ מהקונפרנס של האייבי ליג, כל המחלקות בדיוויז'ן 1 נותנות מלגות לימודים מלאות לאתלטים. אחרי כזו השקעה כספית ובהתחשב בהכנסות שקבוצות הספורט מביאות לאוניברסיטה אני חושב שזה יהיה תמים לחשוב שמאנקי ביזנס זה בשוליים. אני לא יודע אם ה- NCAA בודק את הסיפור הזה באותה הרצינות שבה הוא בודק את שאלת ההטבות הכלכליות לאתלטים (שם אפילו נאסר עליהם לקבל בייגל עם גבינת שמנת כי זו הטבה כלכלית), אבל המקרה של סירקיוז, העובדה שצפון קרוליינה בצ'אפל היל מחכה לעונש אחרי שהסתבר שהאוניברסיטה עודדה אתלטים להרשם לקורסי רפאים ועכשיו החקירה נגד אוניברסיטת טקסס באוסטין לגבי רמאות אקדמית של שחקני הכדורסל מצביעים על כך שגם את האבן הזו מתחילים להפוך.
טיילר הסברו אמר שסואילית מעניין אותו. המרצה מצפון קרוליינה שאירגן את הקורסי רפאים האלה כבר בכלא וגם האתלטיק דירקטור והנשיא הוחלפו.
אמיר, באוניברסיטה העברית זה בחינם.
מי שרוצה ללמוד בארה"ב ימצא את המקום. ברוב המדינות אם אתה תלמיד טוב אז תקבל לימודים חינם באיזה שהוא מקום במדינה ותמיד אפשר ללכת לקולג' מדינתי עם שכר לימוד נמוך, או לקחת הלוואות או לקבל מילגות. כסף זו לא הבעייה המרכזית באקדמיה אלא תנאי הקבלה השערורייתים שמכניסים כל אחד היום.
לקחת הלוואות, אהה? בקטנה…
http://www.marketwatch.com/story/every-second-americans-get-buried-under-another-3055-in-student-loan-debt-2015-06-10
מה זה משנה לסטודנט שיש חוב לאומי? הוא יכול לקחת הלוואות בקלות וכמה שירצה (מה שמוביל לבעייה שתארת). כסף הוא לא תירוץ לא ללמוד היום.
אתה מדבר על זה כאילו זה כולה כסף. יש לא מעט סטודנטים שלא רק שלא מצליחים להחזיר את החוב, אלא גם לא את הריבית.
סטודנטים בהחלט צריכים להיות מודעים למה הם נכנסים. הם הרבה פעמים לא חושבים שזה קשה להחזיר את החוב וגם משתמשים בכספים לכל מיני דברים שלא קשורים ללימודים ישירות כמו דירה, מכונית ואפילו קניית אלכוהול. צריך ללמד אותם אחריות פיננסית וזה עוד בלי קשר לעובדה שהם לא משתמשים בחופש שיש להם מעבודה כדי ללמוד כמו שצריך.
ואולי זה קשור גם לשכ"ל המופרז? לא נראה לך?
החובות של הסטודנטים הם פעמים רבות פי כמה מהשכר לימוד. אתה יודע, אפשר גם לעבוד בזמן הלימודים כמו שאני ורבים אחרים עושים. יש כאלו שאפילו לא נכנסים לחובות גם בלי מילגה. הכל עניין של סדרי עדיפויות.
הרגת אותי גיל. אם אתה תלמיד טוב אז מן הסתם תרצה ללכת למקום טוב ולא לאיזה קולג' ע"ש סבתא מנוחה שפתחו נכדיה שגרים בפארק הקראוונים המקומי ואשר מוצע לך בשכר לימוד של שלוש פחיות בירה לקורס. אם המצב היה כמו שאתה מתאר אז שכר הלימוד לא היה מטפס כמו משוגע כי הסיפור היה של היצע וביקוש.
בנוגע לתנאי הקבלה השערורייתים, זה מה שקורה שכל מקום עבודה דורש תואר אקדמי בין אם באמת צריך תואר שכזה ובין אם לא. תאשים את שוק העבודה הפרימיטיבי ואת מחלקות כוח האדם בחברות במקום את המוסדות האקדמאים שפשוט מנצלים הזדמנות שנפלה לחיקם.
+1
זה אחד הדברים שהכי מדאיגים אותי במחשבה שנישאר כאן (קליפורניה) לעוד שנים. ואני בטוח שאני לא מחדש לך אבל מן הסתם זה לא רק קולג'. שמעתי השבוע על תיכון כאן באזור שנחשב מעולה (אחוז קבלה הזוי של בוגרים לסטנפורד) עם שכר לימוד פשוט פסיכי, לא זוכר את המספר המדויק אבל זה היה כואב לשמוע.
מערכת החינוך הציבורי בקליפורניה (ברמת הקולג'ים) היא מעולה ויחסית זולה. תג מחיר של סביבות $25,000 ללימודים ומגורים לפני מלגות וכאלו, כך שאתה יכול להניח משהו מציאותי בסביבות ה- $15,000 לשנה. לא רע בכלל.
אבל אני רוצה סטנפורד! :)
(נ.ב – הבן שלי בן שנה וקצת)
נ.ב 2 – נו, אז מה אתה עושה שם במזרח?
אוהב את חילופי העונות.
אם אתה רוצה סטנפורד כדאי שאתה וזוגתך שתחיה תתחילו להתרגל לחיות עם כליה אחת. לשניכם.
כן, לגמרי. גם אז זה כנראה לא יספיק.
ושתהיה שנה טובה.
תשובה רצינית: שולחים אותם לעשות תואר ראשון באחת ה-UC (המעולות), ותואר מתקדם על מלגה מלאה בסטנפורד.
בדיוק, וזה נכון גם לגבי מדינות אחרות בארה"ב.
ועדיין, עם כל זה, העלויות האלה הן עלבון לאזרחי ארה"ב, ומהוות כתם על המדינה שמקבל פייט רק ממערכת הבריאות המבזה.
למה הן עלבון? מי קבע שאתה חייב ללמוד בסטנפורד למשל? כל תלמיד שמעוניין בלימודים טובים ומעניינים יכול למצוא אותם ודי בזול. יש מאות אוניברסיטאות ועוד אלפי מוסדות שמעניקים תארים מסוגים שונים. להפך, מדינות אחרות יכולות רק לקנא בהלוואות שהם מקבלים והלוואי שהיה מודל כזה בארץ.
אופיר – רשמתי, תודה :)
לפחות יש לי כ- 16 שנה לחסוך קצת.
אם אתה תלמיד טוב אז אין לך בעייה להשיג מילגה באוניברסיטה טובה כולל אפילו יוקרתית. אין דבר שפותח יותר דלתות בארה"ב מהצטיינות בלימודים אז להם אני בכלל לא דואג. ואני לא יודע מה נחשב אצלך לקולג' טוב או פחות טוב אבל בקלות אפשר למצוא לפחות 200 קולג'ים שהם לפחות סבירים לתואר ראשון. בפועל, תואר ראשון הרבה פחות חשוב איפה עשית ואם אתה באמת תלמיד משקיע אז אתה תצטיין בו. תעשה פעילויות חוץ אקדמיות ותקבל המלצות טובות שיכניסו אותך לגראד סקול טוב. לגבי אחרים, רבים רק מעוניינים בתואר ולזה באמת מספיק תואר מקולג' זניח.
לגבי המירוץ חימוש אתה צודק אבל לא חייבים בהכרח להכנע אליו. ברמת התיכונים יש הרבה מעולם שאינם פרטיים למשל. הבעייה היא שהורים נלחצים ומוכרים את הנשמה שלהם עבור מה שנראה להם שיתן יתרון לילדים שלהם.
אין דבר יותר טוב מלהמר על קולג' פוטבול ונגד ליין קיפין
יאללה מישיגן סטייט לשחוט!!!
מומלץ לצפות בקונור קוק שיהיה בחירה 1-2 בדראפט
מומלץ עוד יותר לצפות באחות של קונור קוק
חשבתי שאתה יותר בקטע של אחות של ניק מנגולד.
יותר סביר שבוא יילך באמצע-סוף הסיבוב הראשון. במיוחד עכשיו שגוף ולינץ' הודיעו שהם יוצאים לדראפט.
אני מוכן לשים 1000 דולר עם כל מי שרוצה שקוק הולך טופ 5 בדראפט
אריאל עדיין חייב לי סכום דימיוני שאף פעם לא נקבע על זה שג'ייק לוקר הלך טופ 10 בדראפט
לא, לא, ההתערבות היתה שהוא יסריח במקצוענים, נחש מי צדק?
אני ממש רחוק מלהתיימר להיות שופט טוב של כישרון של שחקני קולג' ובעיקר מסתמך על כל ההערכות שאני קורא. אם נסתכל על חמש הקבוצות שבוחרות ראשונות אז הניינרס די ודאות יקחו ק"ב. להם באמת יש היסטוריה של לדלג על הק"ב היותר מוערך מקליפורניה ולקחת את הק"ב מהמכללה היותר נחשבת. קליבלנד גם עלולים (וצריכים לקחת ק"ב) אבל קשה לדעת מה הם יעשו. נשארו הצ'רג'רס והקאובויס שבאמת צריכים לחשוב על העתיד. מכאן שזו לא בהכרח קביעה מופרכת אבל הרבה הערכות מדברות על הטקסאנס.
להגיד שקליוולנד יקחו קווטרבק זה טריוויאלי. ברור שהם יקחו קווטרבק, כי כל שנה הם לוקחים אחד ואז או שהורגים לו את הסיכוי שאולי אי פעם תהיה לו קריירה, או שהוא מחרב להם איזשהו סיכוי שאי פעם הם יעשו משהו. או שניהם ביחד.
שנה שעברה עשיתי כסף לא רע על אוהיו סטייט כשכל העולם ואחותו היו בטוחים שאלבמה הולכים לשחוט אותם. השנה לא חושב שמישיגן סטייט יצליחו לחסל את המפלצת.
אכן, שחיטה היתה..
מרתק. תמיד כשאני נתקל באיזו כתבה או משהו שמוזכרת בו ממפיס אומרים שזו עיר שאין ממש מה לעשות בה. זה נכון?
הייתי שני לילות בממפיס. נהניתי מאוד בגרייסלנד וגם במשחק של הגריזליז מול סן אנטוניו ומריבס נהדרים בביל סטריט. מה שכן, זאת העיר שהרגשתי בה הכי פחות בטוח. מאוד שמחתי לעזוב.
אי אפשר לדבר על טנסי בלי להזכיר את מאמן קבוצת הגברים שלהם (והאלוף המכביה) ברוס פרל היהודי שהיה נערץ במכללה ופוטר ממנה בעקבות שקרים על גיוס שחקנים
אחלה פוסט.
יואב, יופי של פוסט.
אני לא יודע מה אתה מלמד, עושה רושם שאתה נהנה שם.
והדיבור על טנסי בהחלט עשה לי חשק גדול לג׳ק דניאלס…
באמת לא ביקרתי עדיין בבית הזיקוק של ג'ק דניאלס. בערך 3 שעות נסיעה מנוקסוויל. טיול של יום.
סגור את הפינה הזו מהר, כשליח דה באזר….
אין כמו ספורט מכללות אבל באמת צריך לחיות את זה כדי להבין. הסוף של דיוק מיאמי ששמת למעלה הוא אחד מרגעי הספורט היותר קשים שעברתי.
בהחלט מעניין יואב, המון תודה
מה שאלבאמה עשו למישיגן סטייט, זה חוקי הדבר הזה?
יופי של פוסט, יואב. מתי אתה בא לבקר במערב? :)
זה מרגיש כאילו האובססיה לספורט באמריקה באה על חשבון המטרה המקורית שלשמה קיימים מוסדות להשכלה גבוהה, וזה עצוב. משקיעים בהכשרת שחקני פוטבול וכדורסל במקום בהכשרת דורות חדשים של מדענים. אין פלא שהאומה האמריקאית הולכת ונעשית מטומטמת יותר משנה לשנה ושהקהיליה המדעית באמריקה לא הגיעה לשום הישג משמעותי בעשורים האחרונים.
וואו, זה באמת הבורות בהתגלמותה. אני אפילו לא יודע מאיפה להתחיל. אולי שהכסף שנכנס לאוניברסיטאות מהספורט משמש למחקר בהמון מעבדות. אולי מזה שתקציבי המחקר במוסדות האמריקאים גדולים לעין שיעור מכל מקום אחר בעולם. אולי מזה שמכל העולם נוהרים ללימודים אקדמיים בארהב. אולי מזה שכמעט כל הישג טכנולוגי מגיע מארהב. גוגל, מאיפה זה בדיוק אם לא מסטנפורד? פייסבוק הומצא בהרווארד. איזה חוסר ידע מדהים
הוא מגזים כמובן לגמרי אבל יש נסיגה ברמת המדע בארה"ב וזה נוגע להקצאות כספים לא נכונות שלא ממש קשורות לספורט אלא לפוליטיקה פנימית, אנטי אינטלקטואליות ואפלייה נגד אסייתים בקבלה לאוניברסיטאות.
בעיות שתמיד היו ותמיד יהיו. ועדיין, אי אפשר בכלל להתווכח על העובדה שמדובר במרכז העולם האקדמי ושמה שהוא כתב זה פשוט שטויות. להגיד שספורט מגיע על חשבון מחקר מדעי זה פשוט ההיפך המוחלט מהמציאות.
ההישגים הטכנולוגיים של ארה"ב מגיעים מהתעשייה, לא מהאקדמיה. ופייסבוק, מיקרוסופט וגם אפל נוסדו על ידי אנשים שפרשו מהאקדמיה בשלב יחסית מוקדם.
מדע זה לא טכנולוגיה למרות שרבים מבלבלים בין השניים.
מעניין שהתעלמת מדוגמאות שנתתי – גוגל היתה עבודת דוקטורט בסטנפורד, למשל, ונדבקת לאיזה שתי דוגמאות של אנשים שאחד מהם הוא מוח גאוני והשני גנב מאוד מוכשר, שלא מעידים בכלל על הכלל. באמת, איזה קשקוש
מעניין שאני לא מצליח לזהות למי התכוונת לקרוא גנב מוכשר ולמי גאון.
מה גוגל גנבו בדיוק?
פייסבוק ואפל הגנבים\גאונים.
גוגל סתם מפתחים לעצמם סקיינט.
פייסבוק לא גנבו כלום אלא פיתחו משהו שהיה קיים קודם. לא תמיד צריך להמציא את הגלגל ואין כאן טענה שגנבו איזה רעיון ממישהו אחר.
מייקרוסופט הם הגנבים, נו
מתוך כתבה ב-Business Insider:
"A week after he launched the site in 2004, Mark was accused by three Harvard seniors of having stolen the idea from them.
This allegation soon bloomed into a full-fledged lawsuit, as a competing company founded by the Harvard seniors sued Mark and Facebook for theft and fraud.."
בסוף זה נגמר בפשרה (אחרי שהשופט לבקשת פייסבוק סירב לבטל את המשפט). אני לא נכנס לעניין המשפטי, אבל אתה מציג את זה בצורה תמימה לחלוטין. יש מספיק אנשים שקוראים לפייסבוק גנבים, כמו שיש אנשים שקוראים לאפל גנבים (ואנשים שמהללים אותם כגאוני הדור וממציאים שלא נראו כמותם). זו כל הנקודה.
ואני קצת נעלב (לא באמת) שלא הייתה שום התייחסות לסקיינט.
היה על זה משפט ולא נמצא לזה זכר. הם לא יכלו לגנוב רעיון שכבר היה קיים באותה תקופה בדמות רשתות חברתיות אחרות כמו מייספייס. זה שהיו סיכסוכים אישיים על זכויות זה משהו אחר. וזה מובן מאליו שיקראו לכולם גנבים, אבל גם אם במקרה הכי קיצוני גנבו רעיון, זה עדיין לא לוקח מאותם אנשים את הפיתוח שלו והמכירה שלו להמונים. רעיונות טובים יש בלי סוף. איך לממש אותם ולעשות מזה כסף זו תכונה שיש רק למעטים.
אתה רץ להגן על מי שלא מותקף בכלל (לא מאז שהמשפט, שלא הגיע לסיומו, אז לא יודע איך אתה אומר שלא נמצא זכר ואיך בדיוק זכויות זה לא אותו דבר אבל לא משנה, נגמר בפשרה).
אמרתי שיש מי שיקרא להם גנבים. וגם לאפל ומייקרוסופט (שהצלחתי לשכוח ממנה למרות שאני משתמש רק במחשבים שלה). ויש מי שיקרא להם גאונים. לא יותר.
בברכת שנשרוד את אפוקליפסת הרובוטים הממשמשת ובאה (אם כבר יש כתבה על יוסטון רוקטס באתר).
אז מי כן מותקף? ושוב, אני שואל איזה רעיון הוא או כל אחד אחר בפייסבוק גנב? רשתות חברתיות היו קיימות לפניה ולא הייתה להם שום טכנולוגיה ייחודית, וזאת בניגוד למשל לדברים שאפל עשו.
ואין לך מה לדאוג. בני אדם יהרסו את העולם הרבה לפני שהרובוטים ישתלטו עליו.
אף אחד לא מותקף, לא טענתי שאף אחד גנב או לא גנב.
אמירה בנאלית שאין לה שום קשר עם המציאות. יש מספיק מוסדות אקדמיים רציניים בארה"ב (שאגב, שואבים כשרונות מכל העולם) ולהגיד שהקהילה המדעית באמריקה לא הגיעה לשום השג בעשורים האחרונים כשההיילייט המדעי הכי גדול בשנה שעברה היו התמונות ששלחה חללית של נאסא מפלוטו זה לא רציני.
פתיחה טובה לBowl שלנו. יתרון 6-17 במחצית.
6-24 בסיום הרבע השלישי וכדור אצלנו. זה נראה טוב, אבל כבר הפסדנו משחקים בצורה לוזרית. לשחק חכם ולא סתם לבזבז זמן.
איזה הופעה דומיננטית ועוד במשחק BOWL! אולי הניצחון הכי משכנע של טנסי (23) העונה מול יריבה איכותית (נורת'ווסטרן שמדורגת 13). 6-45!
אז עכשיו אחרי שפייסבוק הוקמה וגוגל פיתחו את סקיינט, תבוא ההתדרדרות. זה אולי גאוני להמציא את האלגוריתם של החיפוש והממשק של פייסבוק ( מרגישים שאני לא טכנולוגי אה?) אבל מה שהם גורמות לעולם לא שווה את זה, ובטח שלא גאוני מבחינתי. וזה שהם מרוויחים מלא כסף לא משנה את זה.
הי יואב,
לא ידעתי שאתה בארה"ב ומלמד בטנסי. מישהו אמר לי אז ניכנסתי לומר שלום.
אני מלמד הסמסטר באונ' קלמסון, שבוודאי ידוע לך משחקת ב-11 לינואר בגמר פוטבול המכללות נגד אלבאמה. אני גר בגרינוויל שליד קלמסון, ואנחנו לא יותר משלוש שעות נסיעה אחד מהשני!
אהלן מנחם, טוב לשמוע ממך. במונחים אמריקאים אנחנו כמעט שכנים! אני אפגין נאמנות לSEC בגמר.