רגב, אחיין שלי בן ה-7, עובר ביום חמישי עם כל משפחתו לגור בהולנד. שלושה ימים לפני שהוא ממריא, לקחתי אותו למשחק כדורגל ראשון שלו. עם חולצה של הפועל, התלהבות ומצב רוח טוב, הכל היה צפוי להיות טוב. חוץ מפסימיות שכרגיל הייתה באוויר אצל אוהדי הפועל, בפרט לפני מפגש מול כבשה שחורה שלנו כמו מכבי פ"ת.
בקופות מכרו משום מה כרטיסים רק לשער 2 ו-13 בעלות של 90 שקלים כ"א. שעה ורבע לפני המשחק כבר לא נותרו כרטיסי ילד. זו בושה וחרפה שצריך לשלם על ילד כרטיס למבוגר, ולא מעניין אותי כמה כרטיסי ילדים מקצים או לא מקצים. ממש במקרה תמיד נגמרים כרטיסי ילדים שאם הם בכלל מוצאים למכירה, הם נחטפים על ידי ספסרים. מה, הבאתי מבוגר שהתחפש לילד בן 7?
ככה זה בלבאנט. לך תדבר לקיר. צדק חברתי עלק.
חוצמזה באמת היה חלום. ישבנו שורה 2 ביציע 2 מאחורי דרור קשטן וליד עמרי קנדה וראינו הרבה גולים וניצחון. משחק כזה חד צדדי, במעמד צד אדום בלבד, היה משהו מפתיע ונהדר עד מקומם. כשמנסים להטות משחקים לא מצליחים לגרום לזה להיראות ככה. אם הפועל פ"ת נמצאת אצל מפרק, כדאי כבר להעביר את כל העיר לידי מפרק וזהו.
ARVE Error: id and provider shortcodes attributes are mandatory for old shortcodes. It is recommended to switch to new shortcodes that need only url
הנה כמה תובנות מהמשחק:
1) כואב לי על דרור קשטן – אני עוד זוכר את הקהל של הפועל אכול געגועים ומתחנן שדרור יחזור לאמן אחרי שעזב ב-2006. נכון, היו גם כאלה שהתעייפו מקשטן ואני לא מתיימר לייצג את רוב אוהדי הפועל. אבל זה המקום להזכיר שדרור סימל במשך תקופה ארוכה את המועדון, היה הפנים שלו והדמות החזקה מכל אחד אחר באדום.
והנה היום כשדרור עולה לדשא אחרי השחקנים וממהר להסתנן לספסל בניסיון (כך נדמה לי) להתחמק מתשומת לב הקהל, אתה שומע נאצות לעברו. אתה שומע משפטים כמו: "קשטן, תלמד מגוטמן", "קשטן, הרסת אותנו". אפילו אחרי שער חסר משמעות של מכבי פ"ת בגארבג'-טיים, פסיכופט אחד צווח לעבר קשטן: "אתה ביזיון. איך הוצאת חצי מיליון יורו על שוער חרא כזה. אין לך בושה?".
אם לסגור פה את הכדורגל, אז הסיבה הראשית לכך היא ההתבהמות של הקהל. תנו קצת מינימום של כבוד למאמן הווטרן. תחתכו אותו אחרי כמה תצוגות נפל, אבל כולה נפתחה העונה. עוד לא קרה שום דבר דרמטי. וכידוע הנסיבות לא פשוטות. הקבוצה עברה קיץ מהגיהנום ודרור לא האחראי הראשי לכך.
2) קשטניזם – ממאפייניה הבולטים של הפועל תחת קשטן היא מצד אחד היכולת להפוך את בלומפילד למבצר, אבל מצד שני כל משחק חוץ הוא פוטנציאל לאיבוד נקודות וייאוש. גם בעונות הטובות היינו מאבדים עם קשטן נקודות באורווה, בקופסה, באשדוד, בשכונת התקווה. שלא לדבר על נסיעות למגרשי היריבות החזקות.
ולא, שום דבר לא השתנה, כך עושה רושם. ההפסדים המביכים בוואדוז ובפוניבז' עומדים מול שתי רביעיות ונצחונות יפים בבלומפילד. פער תהומי בין הבית לחוץ. קשטן אוהב לראות בהתקפה הנעת כדור, פתיחת המשחק לאגפים, ריווח.
מצידו של דרור, שיהיה חלוץ אחד מקדימה וכל השאר יניעו כדור לאגפים. הגבהות סתמיות. תבנית משחק שבלונית וקלאסית לספוג ככה גול בעקיצה ממתפרצת. קשטן אוהב מרכז שדה מעובה, אבל לא מתחבר לרעיון של קשרים התקפיים יצירתיים שיכולים לחדור מהאמצע. יש גבול כמה רחוק הפועל תגיע ככה. הבעיה היא יותר הציפיות אחרי השנים של גוטמן והכדורגל המשודרג של הפועל בתקופה זו.
אאחל לדרור בהצלחה. אני מעריך אותו מבחינה מקצועית. שכוחו יעמוד לו ושיפתיע אותנו לטובה. ואני אומר את זה בלי שמץ של אופטימיות.
3) שחקנים:
נוסא איגייבור – שחקן שחקן. עוד לא ברור התפקוד האידיאלי שלו אבל הפועל הביאה זר על רמה. עם טאץ', חוכמה, טכניקה וחוזק. יש למה לצפות.
אפולה אדל – איזו נפילה. הבעיה היא לא שהוא גרוע וסובל מחוסר ביטחון. הבעיה היא שהמחיר הגבוה ששולם עליו גורם לקשטן להתעקש עליו כשוער ראשון (במקום בוריס קליימן הָעדיף), רק כדי לא להודות בטעות.
המגנים – נכון שקשה לבחון את ההגנה על סמך משחק כזה, ובכל זאת: גל שיש יישאר כנראה חסר ביטחון גם אחרי 5 שנים בהרכב. אין כרגע להפועל מגן שמאלי טוב (דדי גם נהיה על הפנים). גל כנראה לא מספיק טוב לרמות הגבוהות אליהן אנחנו שואפים, ואני מקווה שאני טועה. חוטבא משתפר, יש בסיס לא רע, אבל לא טכני ואפקטיבי התקפית כמו קנדה (שאלוהים יודע מה עובר עליו).
אלרואי כהן זה לקרדה שלא נעכל לעולם, טוטו נפלא וקבוצתי להפליא עם מגנט על הרגל (וקצת עצלן, אולי בגלל בעיית כושר). שרק הברגים יישארו במקום.
4) מכבי פ"ת – מה זה? הייתה יריבה? זה היה מביך. מי ציפה מהלוזוניה לכזו תצוגה נרפית? אבל מה, תמיד כיף לכבוש מול שטראובר. ואיך לעזאזל ויקטור מרעי שבשנתיים בהפועל לא יכול לתת גול מול שער ריק ממטר כובש נגדה?
***
רק התבאסתי מדבר אחד: עד שמצאתי קמע כמו רגב, עכשיו אני נאלץ להמשיך את העונה בלעדיו. בטוח שהתוצאות יהיו בהתאם. עוד אתגעגע לילד.
No Comments
יש משהו מדהים באנשים שיכולים לזעום על מאמן אחרי נצחון כל כך חד צדדי. זה אפילו גרוע יותר מאוהדים של חיפה שקוראים לשחר לפטר את אלישע אחרי שתי אליפויות והעפלה (בעזרת השם שתי העפלות) לשלב בתים בליגת האלופות. אבל שיהיה לכם בהצלחה העונה. הפחד הגדול שלי היה שאחרי שנתיים מותחות וצמודות הליגה תיגמר באמצע סיבוב שני. מוקדם לומר, אבל עושה רושם שזה לא יהיה המצב (במיוחד אם חיפה תצליח בגנק)
השערוריה הגדולה היא שחברת היכלי הספורט,במשך 3 חודשי הפגרה,לא סיימה את עבודת פתיחת יציאה נוספת בשערים 7,8.
כמה זמן מורחים על דבר כל כך פשוט,מה עוד שלפני 3 שנים סגרו את היציאות האלה.
כמעט כל עונה נפתחת בשיפוצים בבלומפילד וסגירת חלק מהשערים. פשוט סיוט
קראתי את עמנואל רוזן באתר של אופירה ואני תוהה האם זו הרמה הגבוהה ביותר שאליה יכולים האיש והאתר הזה להתרומם.
למה עשית מעשה חמורות שכזה?
אני בעד להדיח את עמנואל רוזן ממייצג כלשהו של אוהדי הפועל בתקשורת. האיש עושה לנו בושות.
עמית – שכחת את רועי גורדנה שהחליף את ידין (שיהיה בריא) והיה מבחינתי איש המשחק. זה אומנם רק משחק אחד ומול יריבה פתטית אבל אני מזמן לא זוכר דומיננטיות כזו וחוצפה חיובית אצל שחקן מחליף. שרק ימשיך ככה. ולמרות הרגלים הכואבות אחרי עמידה של 90 דקות וזווית הצפייה הלא אופטימלית – אין על שער 5.
נ.ב. אולי הכי חשוב: בהצלחה לרגב ולמשפחה בהולנד.
אין על שער 5. אתה לא מבין כמה התחשק לי להצטרף ולהיות שם כמו בימים היפים. המקום הכי מרגש. כיף לך :)
האמת גורדנה היה נפלא והפתיע מאוד. נקווה שישמור על יציבות
קשטן עוד יאכיל אותנו מרורים ותסכולים שכבר שנים לא זכרנו ( יש לי צמרמורת רק מלחשוב על משחק כמו שהיה בקדנציה הקודמת בראשון או בכפ"ס).
שיש זה אילן בכר בצד שמאל על כל המשתמע מכך.
אלרועי כהן לא יודע לשחק קשר באגף!!! הוא יודע או חלוץ שלישי או שחקן חופשי מאחורי חלוץ. ברגע שיעמוד במקום המתאים נראה אותו פורח. השבלוניות של קשטן וגוטמן הורג אותו. (גם אתמול כל פעם שברח מהקו "הקדוש" לכיוון האמצע דברים טובים קרו.
את עומרי, שאני מאוד אוהב כשחקן, צריך להטיס(!!!) מהקבוצה. הבן אדם מכור להימורים, מסתבך כל הזמן וידוע שמכר את המשחק בשאלקה ב 250000. אם חשבתם שזה היה דאגלאס טעיתם בגדול…
אדביור (בכינויו החדש)… ניצוצות של אהבה ממבט ראשון
בהתייחס לקנדה שכחתי לרשום "לכאורה"…
אדבאיור – בדיוק גם אני חשבתי כמה הוא מזכיר אותו אתמול
1. לגבי הכרטיסים, אפילו במדינות מפגרות כמו איטליה מוכרים כרטיסים עד שעתיים לפני המשחק, כרטיסים אישיים עם שם הקונה עליהם, כך שאין מגבלה לכמות כרטיסי תחת גיל 14.
2. להפועל קבוצה חזקה, אני לא יודע למה זה יספיק, אבל הרענון בקיץ יעזור לה להמשיך להיות חזקה.
3. אושר גדול לראות את שטראובר בשער של מכבי פ״ת.
1. גורדנה חייב לקבל יותר דקות (גם אם לא ישר להרכב אבל בטוח להיות חלק חשוב ביותר ברוטציה של הקישור!!
2. אדביור- מדהים!!
3. כששחקנים רצים במגרש ככה זה נראה..(בניגוד לחמישי שעבר)
4. איך תמיד בלומפילד לא מוכן לפתיחת עונה?!- לפטר את מנהל
האיצטדיון דחוף
יופי של סיפור. תזמין את רגב לצופים של אמסטרדם (אם הם עוברים לאיזור)
http://cafe.themarker.com/topic/2056753/
האמת הוא עובר לגור במאסטריכט שזה יותר קרוב לחצי אצטדיונים בבונדסליגה ולרוב הליגה הבלגית מאשר לאמסטרדם ארנה. הוא יראה יותר כדורגל גרמני וטוב שכך
דווקא אלרואי נתן משחק טוב אתמול ויש סיכוי שעוד נברך על הרכישה שלו.
גורדנה קנה מקום בהרכב במקום אביחי האנמי.
ונוסא? בפעם האחרונה שנחת פה בן 20 (?!) עם כזאת עוצמה ויכולת קראו לו איגביני..
״אין כרגע להפועל מגן שמאלי טוב (דדי גם נהיה על הפנים).״
אין מגינים שמאליים בארץ.
האם זה רק אצלנו בציון או שזו מצוקה עולמית?
סיבות לדאגה: באדיר עייף לתשעים דקות, שי ואביחי הרבה פחות טובים משי ורועי, קשטן יעדיף את אביחי, עברנו שלב בגביע השוקו.
סיבות לאופטימיות: אין אורווה, אין שכונה, אולי אין טדי, יעקב הילל, נגיע אנדרדוג למחזור ה-13.
יעקב הילל. לפני ומעל הכל
לוינטל,עוד מונדיאל החל… http://www.homelessworldcup.org/paris-2011
זה ליום שבת
גם אני מתעצבן כל פעם מחדש עם כרטיסי הנוער. למה בכלל להגביל את מספרם? האיצטדיונים כ"כ מלאים שילדים באים על חשבון מבוגרים? אף אחד לא מבין שילדים ונוער אלו כרטיסי המוגר שתמכרו בעתיד?
בקבוצתי מכבי נתניה מצאו פתרון טיפשי אחר – "מחיר אחיד לכל הסקטורים" אז מצ'פרים מבוגרים ופוגעים בחיילים ונוער כשמוכרים כרטיס ב-50 ש"ח (זה יותר נגד קבוצות "גדולות").
לגבי הפועל – קשטן חסר בקפה וילהלם בהוד השרון עם עיתוני הספורט בשעות הבוקר. ככה זה שיש קבוצה לאמן ולא נבחרת…
מישהו כתב פה בתגובה מ"ס 1 על המעבר של נאסרי לסיטי,הרס אותי
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4112881,00.html
דייגו מראדונה שולח מסר מדובאי
http://www.youtube.com/watch?v=YmUlYybHqV0&feature=player_embedded
מאמן חדש לנבחרת עיראק:זיקו
הוא ידריך אותה במוקדמות אסיה למונדיאל 2014,בבית שהיא משובצת,ביחד עם :סין,ירדן,סינגפור.
את סין מאמן חוסה אנטוניו קמאצ'ו.
יש משהו מאוד לא פייר בהתייחסות של התקשורת להפועל ת"א.
הקבוצה עברה קיץ מהגיהנום ברמה הניהולית , ספגה אובדן של 6-7 שחקני על – חיפה איבדה אולי 2 שחקנים בקליבר הזה (רפאלוב ומסיללה ) והיא מעמידה את התקציב הנמוך ביותר מבין שלושת הגדולות.
ועדיין בסגל יש לא מעט כשרון – אדביור , דמארי וגורדנה הם רכישות טובות , אלרואי כהן עוד יכול להיות השחקן שחשבנו – ואת ההגנה קשטן ייצב בסוף עם תוספת של בלם והחלטות על שיש וחוטבא כמגינים שיודעים להגן .
בסופו של דבר הפועל יכולה למצוא את עצמה עם התקפה וקישור אחורי שלא נופלים מ2 המתחרות הגדולות- והגנה יציבה שבואו נודע על האמת גם במכבי וחיפה היא לא החלק החזק – אז הכל עוד יכול לקרות
בשבוע הבא נדע לא מעט לאן הפועל הולכת – בשנה שעברה בעיתוי הזה בדיוק הגיעו תמוז וטועמה – לפחות אחד מהם היה בינגו ענק- אחד כזה ואחננו מסודרים.
נ.ב
הימור שלי עד סוף אוגוסט נראה טרייד גדול של הפועל על שוער ובלם- מועמדות – בני יהודה והפועל פתח תקוה ומהצד של הפועל יש את פרנסמן, קנדה ושבחון כמועמדים להדחה
לתת כבוד לקשטן? אין בעיה. אני אתן לקשטן את אותו כבוד שהוא נתן ליוסי אבוקסיס. או ליוסי בניון, כשניסה להפיל עליו את התיק בכשלונות הנבחרת. או לסלים טועמה, כשבמשחק האחרון בליטא ניסה להפיל את ההפסד עליו. או לשלום תקווה. אפשר להמשיך עד חודש הבא, ובחודש הבא יתווספו לרשימה עוד שמות רבים. כי הבן אדם הזה נמצא בקבוצה פחות מחודשיים, וכבר הספיק להסתכסך עם עמרי קנדה, אביחי ידין, שי אבוטבול, טוטו תמוז, ולפי עדכונים אחרונים גם עם דדי בן דיין ויוסי שבחון.
לא אחראי…בטח, הוא אף פעם לא אחראי כשרע. הוא אחראי רק כשטוב.
בדבר אחד אתה צודק במאה אחוז. קשטן היה הסמל הטוב מכולם למועדון בתחילת שנות האלפיים. שנות תאומים. האנטי הישגיות. גניבת הדעת. הנרגנות והמיאוס. קבוצה שהייתה יכולה בשקט ליצור שושלת, אבל המאמן שלה היה עסוק בלריב עם שחקניו וההנהלה הייתה עסוקה בלוותר על שחקנים משיקולים זרים(עידן טל,רוסו,קוביקה).
אני לא מוטרד ולא מופתע מההפסדים לשתי קבוצות ברמת ליגת בארים, מכיוון שביום השחור שבו הודיעו על מינוי קשטן היה ברור לאן כל זה הולך. הפחד התהומי, העפת כדורים לקיבינימט קדימה ומה יהיה יהיה, צמצום פערים אך ורק לאחור ואף פעם לא קדימה. אלוהים, זאת הולכת להיות עונה ארוכה…
ולגבי אדל, גם אם הוא היה מגיע ב17 ש"ח הוא היה ממשיך לשחק. קשטן לעולם לא יודה שהוא נכשל. את אדוארד לובוס הוא שחרר בגלל "עודף משקל", ובמקומו החתים את המקלון אדל. נו באמת. האיש לא היה מסוגל לסבול את המחשבה שהשוער שלו יהיה אחד שמזוהה מערכתית עם הצוות של גוטמן. לובוס צריך להיות נכה, פיסח ועיוור כדי להיות גרוע יותר מאדל. אבל העיקר שהוא שחקן של קשטן!
היה תענוג אתמול בבלומפילד,לדעתי הרבה שחקנים הראו שיש על מה לבנות ,העניין היחיד שלא ברור לי זה אם פת עשתה אותנו גדולים או שזה אמיתי..
נוסא נראה על פי אתמול גניבה גדולה יש לו הכל -כדרור ,מסירה(משחק בביטחון ובנגיעה אחת)בעיטה מצוינת בשתי הרגליים ואיזה נגיחה!
טוטו מצוין כמו בשנה שעברה,דמארי עדיין לא מראה יכולת גבוהה אבל מבקיע ומבשל-אי אפשר לבקש יותר מזה..
לדעתי גם סופסופ אלרואי הראה סימני נפט מקווה שימשיך .
ההפתעה הגדולה (בשבילי)היה גורדנה שנתן משחק גדול עם אגרסיביות ולחימה של שחקן אחורי וטכניות של שחקן קדמי הוא כל הזמן חיפש מסירות עומק והיתה תחושה שהוא עובר שחקן בלי שום בעיה,בקיצור אני מקווה שנראה ממנו הרבה השנה ואין ספק שהוא ושי יכול להיות צמד קטלני.
גם המגנים היו מצוינים גל נתן משחק סולידי ויציב וחוטבא מאוד הפתיע..עמית ראית את הבישול לנוסא ?הגבהה נהדרת ברגל שמאל !
לגבי קשטן אני מאוד סקפטי כבר למי יש כח לשטויות ומשחקי הכבוד שלו?אבל משחק כמו אתמול עושה אותי אופטימי…